kaj su rekli na dnevniku o forumasima?
ma Šprajc je vjerojatno popušio onu foru sa fond menađerima i skijanju, pa je to bilo mislim u petak na Dnevniku
Sprajc rekao da se po pisanjima na forumima danas ocekuje up up zbog povratka fond managera sa skijanja
Ivek svaka čast, pravi si car. [thumbsup]
Životna škola je najskuplja, ali ujedno je i najbolja, a rijetko će netko nju badava dati na “proučavanje”. Još jednom hvala. [thumbsup]
ma u hrvata su burza tj. dionice in i to je to. evo pa se uvjerite.
Ne znam kako je po formumima, ali su mi se vratili neki prijatelji iz USA. Kažu da se kriza osjeti u svakodnevnom životu. Imaju neku privatnu firmu i kažu da je posla sve manje i manje. Daj molim te malo argumentiraj. Iz moje perspektive. Ovdje sam vec 2 mjeseca i radim samo sa amerikancima. Pustam tvornicu u pogon na sjeverozapadu USA. Posla kao u prici. Opet, iz moje perspektive, standard im je veci nego prije 2 godine kada sam takodjer bio nekoliko mjeseci u USA. Gledam na CNBC-u da American Express ima problema jer ljudi ne placaju obaveze po kreditnim karticama. U razgovoru sa prosjecnim ljudima ne osjeca se da su prezabrinuti zbog hipotekarne krize. Nije da se hvalim ali ako su mi 3 firme ponudile posao za ne bas malen novac a definitvno su im jeftiniji lokalni strucnjaci onda mislim da posla ima. Raspitivao sam se koliko je tesko bilo firmama dobiti narudzbe za vrijeme dot com krize. Odgovorili su: kada je bila kriza tocno? Makar u mojoj bransi se nije osjetila. Ono sto hocu reci, ako i bude krize, nece zahvatiti sve i svakoga. U teskim situacijama se isto tako da zaraditi novac, zar ne?
a slušaj, ako pitaš 10 ljudi kakav je život u HR čut ćeš različita razmišljanja … ovi moji imaju geodetsku firmu … kaže da imaju posla za 3 dana unaprijed, a nekada su znali raditi po cijele dane … ovo su više subjektivni dojmovi, nego statistički podatci … i kod nas je kriza i narod nema para, pa vidi što se dogodilo s HT-om i koliko je love izvađeno iz čarapa …
Vecina ljudi je vjerojatno u radnom odnosu sto bi moglo zahtjevati i odredjenu preraspodjelu dohotka. Ja bi osobno u tom periodu malo “stisnuo” kucni budzet i vise izdvajao za dionice. To mi dodje kao stednja na dulji rok.
ma ovo treba uvijek raditi – jedan dio zarađenog stavljati na stranu svaki mjesec, oročenje, fond, bilo što. treba zaboraviti državu i penzije i brinuti se za sebe. ak od države dođe kakva penzija, dobro će doći, ali ja na to ne računam. a i inače, treba skupljati pomalo a ne sve potrošiti – nikad ne znaš hoćeš ostat bez posla, razbolit se ili sl. a mislim da se stavljati na stranu uvijek može – ak netko može živjeti sa 5.000 može i sa 4.300. ak može sa 7.000 može i sa 6.000. ak može sa 10.000 može i sa 8.500 i sl. jednostavno si sam skratiš mjesečni prihod i ponašaš se kao da si dobio manje. ostatak npr svaki mjesec u neki fond i za 10-20 god već imaš pristojnu sumu za pripomoć. a ak zatreba, dio ili sve ti stoji uvijek na raspolaganju.
ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)…
ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)…
MOzda bas to…u njima su svi koji vole fundamente i cekaju da netko digne cijenu…a cijene se dizu na spekulativnim dionicama…
8 mjeseci, prijatelju. Sve otišlo dolje po nekoliko desetaka posto, čak neke i preko 50% a Crobex drži Toda, brodari i poneki građevinar. Uglavnom 75 % dionica je prošlo kao da je slom tržišta. O tome nitko ne piše. Vrijeme je za debeli oporavak , 50-100% porasta. [thumbsup]
Arap: ” ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)… ” 8 mjeseci, prijatelju. Sve otišlo dolje po nekoliko desetaka posto, čak neke i preko 50% a Crobex drži Toda, brodari i poneki građevinar. Uglavnom 75 % dionica je prošlo kao da je slom tržišta. O tome nitko ne piše. Vrijeme je za debeli oporavak , 50-100% porasta. [thumbsup]
Ma koji ti je Toda u indexu, da ga drzi
[lol]
Njemačka se priprema za teška vremena u gospodarstvu – mediji
BERLIN, 14. siječnja 2008. (Hina/AFP) – Njemačka je ponovno snizila prognozu gospodarskog rasta za 2008. i skicirala plan zaštite svog gospodarstva od moguće globalne recesije, izvješćuje njemački tjednik Der Spiegel u najnovijem izdanju objavljenom u ponedjeljak.