Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kaj su rekli na dnevniku o forumasima?

ma Šprajc je vjerojatno popušio onu foru sa fond menađerima i skijanju, pa je to bilo mislim u petak na Dnevniku

Sprajc rekao da se po pisanjima na forumima danas ocekuje up up zbog povratka fond managera sa skijanja

[cool]

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

Ivek svaka čast, pravi si car. [thumbsup]

Životna škola je najskuplja, ali ujedno je i najbolja, a rijetko će netko nju badava dati na “proučavanje”. Još jednom hvala. [thumbsup]

Budimo CROativni. Kupujmo hrvatsko. Kako to kaže jedan moj kolega: "Živce na laštiku...."

ma u hrvata su burza tj. dionice in i to je to. evo pa se uvjerite.

http://www.hrt.hr/raspored/dnevnik/

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Ne znam kako je po formumima, ali su mi se vratili neki prijatelji iz USA. Kažu da se kriza osjeti u svakodnevnom životu. Imaju neku privatnu firmu i kažu da je posla sve manje i manje. Daj molim te malo argumentiraj. Iz moje perspektive. Ovdje sam vec 2 mjeseca i radim samo sa amerikancima. Pustam tvornicu u pogon na sjeverozapadu USA. Posla kao u prici. Opet, iz moje perspektive, standard im je veci nego prije 2 godine kada sam takodjer bio nekoliko mjeseci u USA. Gledam na CNBC-u da American Express ima problema jer ljudi ne placaju obaveze po kreditnim karticama. U razgovoru sa prosjecnim ljudima ne osjeca se da su prezabrinuti zbog hipotekarne krize. Nije da se hvalim ali ako su mi 3 firme ponudile posao za ne bas malen novac a definitvno su im jeftiniji lokalni strucnjaci onda mislim da posla ima. Raspitivao sam se koliko je tesko bilo firmama dobiti narudzbe za vrijeme dot com krize. Odgovorili su: kada je bila kriza tocno? Makar u mojoj bransi se nije osjetila. Ono sto hocu reci, ako i bude krize, nece zahvatiti sve i svakoga. U teskim situacijama se isto tako da zaraditi novac, zar ne?

a slušaj, ako pitaš 10 ljudi kakav je život u HR čut ćeš različita razmišljanja … ovi moji imaju geodetsku firmu … kaže da imaju posla za 3 dana unaprijed, a nekada su znali raditi po cijele dane … ovo su više subjektivni dojmovi, nego statistički podatci … i kod nas je kriza i narod nema para, pa vidi što se dogodilo s HT-om i koliko je love izvađeno iz čarapa …

I love the Smell of Profits in the Morning

Vecina ljudi je vjerojatno u radnom odnosu sto bi moglo zahtjevati i odredjenu preraspodjelu dohotka. Ja bi osobno u tom periodu malo “stisnuo” kucni budzet i vise izdvajao za dionice. To mi dodje kao stednja na dulji rok.

ma ovo treba uvijek raditi – jedan dio zarađenog stavljati na stranu svaki mjesec, oročenje, fond, bilo što. treba zaboraviti državu i penzije i brinuti se za sebe. ak od države dođe kakva penzija, dobro će doći, ali ja na to ne računam. a i inače, treba skupljati pomalo a ne sve potrošiti – nikad ne znaš hoćeš ostat bez posla, razbolit se ili sl. a mislim da se stavljati na stranu uvijek može – ak netko može živjeti sa 5.000 može i sa 4.300. ak može sa 7.000 može i sa 6.000. ak može sa 10.000 može i sa 8.500 i sl. jednostavno si sam skratiš mjesečni prihod i ponašaš se kao da si dobio manje. ostatak npr svaki mjesec u neki fond i za 10-20 god već imaš pristojnu sumu za pripomoć. a ak zatreba, dio ili sve ti stoji uvijek na raspolaganju.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)…

“Please, God, Just One More Bubble.”

ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)…

MOzda bas to…u njima su svi koji vole fundamente i cekaju da netko digne cijenu…a cijene se dizu na spekulativnim dionicama…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

8 mjeseci, prijatelju. Sve otišlo dolje po nekoliko desetaka posto, čak neke i preko 50% a Crobex drži Toda, brodari i poneki građevinar. Uglavnom 75 % dionica je prošlo kao da je slom tržišta. O tome nitko ne piše. Vrijeme je za debeli oporavak , 50-100% porasta. [thumbsup]

Arap: ” ljudi, jel se samo meni cini, ili ova “bi-nebi” korekcija traje vec cca. 6 mjeseci? ili nekaj ne stima s mojim odabirom dionica (uglavnom firmi koje posluju s dobiti i isplacuju dividende)… ” 8 mjeseci, prijatelju. Sve otišlo dolje po nekoliko desetaka posto, čak neke i preko 50% a Crobex drži Toda, brodari i poneki građevinar. Uglavnom 75 % dionica je prošlo kao da je slom tržišta. O tome nitko ne piše. Vrijeme je za debeli oporavak , 50-100% porasta. [thumbsup]

Ma koji ti je Toda u indexu, da ga drzi
[lol]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Njemačka se priprema za teška vremena u gospodarstvu – mediji

BERLIN, 14. siječnja 2008. (Hina/AFP) – Njemačka je ponovno snizila prognozu gospodarskog rasta za 2008. i skicirala plan zaštite svog gospodarstva od moguće globalne recesije, izvješćuje njemački tjednik Der Spiegel u najnovijem izdanju objavljenom u ponedjeljak.

No respect

New Report

Close