Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slazem se i ja. Samo mi smo tak mali da nemamo koga eksploatirati. Pa nam je onda bolje glumiti onu priljepak ribu uz tijelo morskog psa, nego lutati solo oceanom i postati hrana.

ma meni je to jednostavno: mi smo si sami nesposobni uredit stvari doma. nas kad pustiš same onda samo jedan krade od drugoga i svima paše nered u državi. svi bi mi htjeli bolje, al si onda to sami ne želimo napravit. onda nam dobro dođe netko sa strane koji nas pogura da se stvari urede (iz njegovih interesa, naravno, ne iz altruizma).

kod nas političari izbjegavaju odgovornost i neće napravit nikakve bolnije poteze/rforme radi nas samih i to jasno reći, nego kad nešto i naprave onda se izvuku sa “eu to traži od nas” i prebacuju odgovornost na drugog – a to s vremenom kod ljudi stvara animozitet od “tog nekog tko nas tlači”.

primjer: veletržnice ribe mislim u rijeci – godinama pričamo kak moramo nešto napravit za naše ribare tipa veletržnice, obnova flote i sl. i sruc kenj pa ništa. onda se konačno napravi jedna veletržnica – financirana od strane talijanskih regija. eto, mi nismo mogli sami. ostale veletržnice (a treba ih više) gledat ćemo u nekoj sljedećoj epizodi kad nas netko drugi opet otganizira.

off topic, pa neću više. i ovo je previše.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

beholder: ” potpisujem…svi si utvaramo da je to nešto jako komplicirano….a u stvari je najjednostavniji mogući prehrambeni lanac ” Dejavue je to odlicno napisao. Ja sam samo protiv toga da glumim cevapcic na meniju EU. [undecid][undecid]

vidim pere te nostalgija za onih 5 godina kad se nisi osjećao kao ćevapčić.

a što onda nisi glasao za zokija i ljubu? njihova politika je ono što bi hrvatsku čekalo da odluči ne ići od eu. jedino što hrvatsku sprečava da postane europska venezuela je eu. prepuštena sebi, hrvatska bi se vratila u neki polusocijalizam, pa pogledaj oko sebe kako javnost diše. zapravo hrvatska još i je dobrim dijelom u socijalizmu, a ako ne bude slušala eu i ostat će. koliko god to vrijeđalo tvoj ili bilo čiji ego i domoljublje.

Za sam totalno protiv ulaska u EU.
Dio razloga sam naveo, a ima ih jos naravno.
Dio svoga radnoga vijeka sam proveo u velikoj korporaciji ( mozemo je poistovjetiti sa EU) i gledao kako najbolje zive male firme koje su se specijalizirale i rade proizvod za korporaciju koji korporaciji treba, a jeftinije joj je kupovati od male firme, nego da pokrece vlastitu proizvodnu jos i te “sitnice” u nabavi za megafirmu.
Mala firma je imala samostalnost u inovaciji, maximalizirala je troskove reklame i slicnih stvari, jer ima siguran plasman i ugovor…pod uvijetom da je vlasnik inovativan, ima dovoljno vremena i resursa pronalaziti 2 ili 3 strateska proizvoda ili partnera i raditi sa njima… Osnovno je pravilo ne siriti se vise nego se sire korporacije za koje radis.

Taj model bi trebala slijediti HR. Turizam, poljoprivreda, voda su prve tri stvari koje su mi pale na pamet da mozemo “raditi” za veliku korporaciju EU.
I to vrlo efikasno ako budemo van EU, a ako budemo unutar, ugusit ce nas totalno sa pravilima igre…
Energija? Pa nama je dosta jedna (mozda i nije, ne znam…ali vjerojatno je) NE, a mi cemo morati graditi stotine ili tisuce vjetrenjaca i furati se na neke obnovljive izvore energije. Pa cijeli Dinaridi nece biti za turizam zbog zujanja vjetrenjaca u daljini. O estetici drvene kuce i moderne vjetrenjace na obzorju da ne govorim.
Najbolji dio zemlje cemo zasaditi uljaricama da vozimo aute koje smo kupili u EU, a istovremeno cemo uvoziti hranu iz EU, jer ce je se proizvoditi u kvotama i planski, kao i izlov ribe.
Pazi foru! ako neces sam pohvatati svoju ribu, raspisi tko ce je umjesto tebe!?!!?!? Alo, jel meni to treba?
Odite susjedu pa mu recite da ukoliko on nece potrositi svoju cijelu placu, da nek rasporedi na vas dio koji nije potrosio!

Ono sto u Hr treba napraviti je prestati da se regije jedne prema drugoj ponasaju kao EU prema nama. Tu najprije mislim na Zagreb prema Slavoniji. Za to nam ostaju susjedne drzave.
Imamo 56000 km2 povrsine, sa morem i dosta vise…a imamo regije koje svaka moze nositi jedan dio projekta, zajedno ce biti prava mala firma koja ce moci sama nastupati prema EU i drzavama u okruzenju.
Cime nas drze u saci da je to sad tesko (ne i nemoguce) ostvariti? Banke, monetarna politka je osnovni problem…nema je od 93 godine. Hvala drugu Valenticu na tome…najveca moguca glupost!
Ljudi nisu imali maste, pa su odlucili da ce raditi iskljucivo fiskalnom politikom regulatorne mjere! Pa to je ludost, to rade pasivne vlade, gospodarstva koja su u recesiji cijelo vrijeme…

Dajte mi drzavu na 2 godine…samo 2 godine…a onda idite u EU ako vas jos bude volja…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

j.b.t će nam majku europa, progutat će nas ko štuka babušku plakat ćemo mi za ovim što sada imamo
ubit će nam tradiciju prirodne resorse iscidit zauzet obalu a nama će ostat da se ko rakova dica razbižimo i kopamo u tuđu svitu

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

a veliki udio u korekciji prošlih pola godine imalo je to što je izgledalo da bi na vlast mnogli doći euroskeptici. i ako ovakava eurofobija kakvu vi propagirate prevlada,burzi se ne piše dobro.

ma meni je to jednostavno: mi smo si sami nesposobni uredit stvari doma. nas kad pustiš same onda samo jedan krade od drugoga i svima paše nered u državi. svi bi mi htjeli bolje, al si onda to sami ne želimo napravit. onda nam dobro dođe netko sa strane koji nas pogura da se stvari urede (iz njegovih interesa, naravno, ne iz altruizma). kod nas političari izbjegavaju odgovornost i neće napravit nikakve bolnije poteze/rforme radi nas samih i to jasno reći, nego kad nešto i naprave onda se izvuku sa “eu to traži od nas” i prebacuju odgovornost na drugog – a to s vremenom kod ljudi stvara animozitet od “tog nekog tko nas tlači”. primjer: veletržnice ribe mislim u rijeci – godinama pričamo kak moramo nešto napravit za naše ribare tipa veletržnice, obnova flote i sl. i sruc kenj pa ništa. onda se konačno napravi jedna veletržnica – financirana od strane talijanskih regija. eto, mi nismo mogli sami. ostale veletržnice (a treba ih više) gledat ćemo u nekoj sljedećoj epizodi kad nas netko drugi opet otganizira. off topic, pa neću više. i ovo je previše.

Ali nisu oni napravili to radi nas, nego radi sebe…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Ali nisu oni napravili to radi nas, nego radi sebe…

E to je zdrav stav. Nebumo mi zaradjivali na ribi, ako zaradjuju i oni. Radje mi ribu bacamo u more i kukamo za poticajima od drzave. Ni zrna zita neprijatelju!

[lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Za sam totalno protiv ulaska u EU. Dio razloga sam naveo, a ima ih jos naravno. Dio svoga radnoga vijeka sam proveo u velikoj korporaciji ( mozemo je poistovjetiti sa EU) i gledao kako najbolje zive male firme koje su se specijalizirale i rade proizvod za korporaciju koji korporaciji treba, a jeftinije joj je kupovati od male firme, nego da pokrece vlastitu proizvodnu jos i te “sitnice” u nabavi za megafirmu. Mala firma je imala samostalnost u inovaciji, maximalizirala je troskove reklame i slicnih stvari, jer ima siguran plasman i ugovor…pod uvijetom da je vlasnik inovativan, ima dovoljno vremena i resursa pronalaziti 2 ili 3 strateska proizvoda ili partnera i raditi sa njima… Osnovno je pravilo ne siriti se vise nego se sire korporacije za koje radis. Taj model bi trebala slijediti HR. Turizam, poljoprivreda, voda su prve tri stvari koje su mi pale na pamet da mozemo “raditi” za veliku korporaciju EU. I to vrlo efikasno ako budemo van EU, a ako budemo unutar, ugusit ce nas totalno sa pravilima igre… Energija? Pa nama je dosta jedna (mozda i nije, ne znam…ali vjerojatno je) NE, a mi cemo morati graditi stotine ili tisuce vjetrenjaca i furati se na neke obnovljive izvore energije. Pa cijeli Dinaridi nece biti za turizam zbog zujanja vjetrenjaca u daljini. O estetici drvene kuce i moderne vjetrenjace na obzorju da ne govorim. Najbolji dio zemlje cemo zasaditi uljaricama da vozimo aute koje smo kupili u EU, a istovremeno cemo uvoziti hranu iz EU, jer ce je se proizvoditi u kvotama i planski, kao i izlov ribe. Pazi foru! ako neces sam pohvatati svoju ribu, raspisi tko ce je umjesto tebe!?!!?!? Alo, jel meni to treba? Odite susjedu pa mu recite da ukoliko on nece potrositi svoju cijelu placu, da nek rasporedi na vas dio koji nije potrosio! Ono sto u Hr treba napraviti je prestati da se regije jedne prema drugoj ponasaju kao EU prema nama. Tu najprije mislim na Zagreb prema Slavoniji. Za to nam ostaju susjedne drzave. Imamo 56000 km2 povrsine, sa morem i dosta vise…a imamo regije koje svaka moze nositi jedan dio projekta, zajedno ce biti prava mala firma koja ce moci sama nastupati prema EU i drzavama u okruzenju. Cime nas drze u saci da je to sad tesko (ne i nemoguce) ostvariti? Banke, monetarna politka je osnovni problem…nema je od 93 godine. Hvala drugu Valenticu na tome…najveca moguca glupost! Ljudi nisu imali maste, pa su odlucili da ce raditi iskljucivo fiskalnom politikom regulatorne mjere! Pa to je ludost, to rade pasivne vlade, gospodarstva koja su u recesiji cijelo vrijeme… Dajte mi drzavu na 2 godine…samo 2 godine…a onda idite u EU ako vas jos bude volja…

iskreno sam ganut kolega

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

primjer: veletržnice ribe mislim u rijeci – godinama pričamo kak moramo nešto napravit za naše ribare tipa veletržnice, obnova flote i sl. i sruc kenj pa ništa. onda se konačno napravi jedna veletržnica – financirana od strane talijanskih regija. eto, mi nismo mogli sami. ostale veletržnice (a treba ih više) gledat ćemo u nekoj sljedećoj epizodi kad nas netko drugi opet otganizira.

off topic, pa neću više. i ovo je previše.

znate što se desilo na kraju s veletržnicom ribe? Ništa. Naši ribari je ne žele koristit jer im je lakše odmah prodat talijanima ribu na ruke. Bez papira, bez poreza, bez ičeg. Nas treba uzet u ruku i vodit, kad sami ništa ne znamo. Osim sve upropastit

...ladies and gentlemen....AC/DC

Dejavue: ” … Ali nisu oni napravili to radi nas, nego radi sebe… ” E to je zdrav stav. Nebumo mi zaradjivali na ribi, ako zaradjuju i oni. Radje mi ribu bacamo u more i kukamo za poticajima od drzave. Ni zrna zita neprijatelju! [lol]

To nije moj stav…samo sam naveo cinjenicu…ZERP ti je druga stvar koju rade zbog sebe, a ne zbog nas..
Da ne nabrajamo dalje…
Poslat cu ti prigodnu postansku marku, mozda shvatis zasto su ulagali u Rijeku[lol] [lol] [lol]

To nije moj stav…samo sam naveo cinjenicu…ZERP ti je druga stvar koju rade zbog sebe, a ne zbog nas..
Da ne nabrajamo dalje…
Poslat cu ti prigodnu postansku marku, mozda shvatis zasto su ulagali u Rijeku[lol] [lol] [lol]

Svatko radi za sebe, to je meni normalno. Valjda cu ocekivat da ce netko iz cistog altruizma doc pomoc Hrvatskoj?

Sto se tice ZERP-a, pusiona je sto smo potpisali da ga necemo uvodit. Mada mi frend koji je upucen u to govori da sam drivo zeli to minirati i da je dosta pritisaka zapravo inscenirano.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close