Čuj ako bi nafta otišla na 200 USD kako kažeš to bi definitvno bila svjetska globalna kriza koja ne bi obišla niti nas,a mnoge firme (čak i one bolje) ne bi to mogle izdržati.
Evo, ovo ti nije tako daleko. Varaš se ako misliš da neće zahvatiti i Europu.
Vidio si da se osjetila hipotekarna kriza u zapadnoj Europi.
Balkan je u razvoju, pa bi to djelomično anuliralo utjecaj, ali bi bila u najmanju ruku stagnacija.
nema nitko nista za komentirat od ovih dezurnik korektičara!!?? maca pojela jezik?
E moj Biberu nije ni njima lako [color=blue]svaka čast pojedincima [/color]ali mnogi su se u zadnja 2 mjeseca iz [color=black]bikova[/color] preobrazili u [color=black]zečiće[/color] i kad su skužili da je prošla frka na silu žele postati [color=black]medvjedi [/color]preko noći i pošto im to neide za rukom onda urlaju i zavijaju ko [color=black]vukovi[/color] u nadi da će nekoga poplašiti
kratko rečeno oni sad kao[color=black] hijene [/color] žele preoteti nečiji krvavo izboreni ulov
[wink][wink][wink][wink]
ps. Čast pojedincima koji se ne okreću kako vjetar puše i koji uvjek realno pišu u jednom tonu
Kriza stambenih kredita će se pojaviti veoma brzo pošto su umoćene talijanske banke i naš građevinski lobi!
Rezultat: teži u debeli minus, samo je pitanje vremena.
Općenito sve će imat trend rasta prema DOLJE![bye]
ja mislim drugačije
-ako če biti kriza u americi onda če kapital bježati iz amerike i stizati drugnje po svijetu, pa če ga stiči nešto i na balkan
-slično če biti i ako gledamo europu – jer novaca je na svijetu sve više a destinacie za ulaganje se sele u intervalima po conama – sjetimo se samo u prošlim desetlječima amerike,japana,azije(nekih dijelova…) a tako če biti i sa nama
-kasnije idemo u afriku
-a onda na mjesec
U slučaju krize, korekcije itd. opet će netko profitirati a to su medvjedi.
Žao mi je što nisam upoznao g Mreicha, no čovjek je pametno radio, prodavao u euforiji kad svi kupuju, a kupovao po niskim cijenama kad su svi u panici prodavali, s takvim receptom se ne treba ni bojati korekcije čak će i dobro doći samo je potrebno prepoznati psihologiju tržišta na vrijeme i reagirati bez emocija i pohlepe.
Možda griješim , ali ima li netko pametnije rješenje za osigurati se u slučaju krize?
Inače mišljenja sam da će nas pogoditi još pokoja korekcija tijekom ove godine, e sad pitanje kakvog intenziteta.[undecid]
Čuj ako bi nafta otišla na 200 USD kako kažeš to bi definitvno bila svjetska globalna kriza koja ne bi obišla niti nas,a mnoge firme (čak i one bolje) ne bi to mogle izdržati.
Misliš ponovile bi se 70-te? i problemi koje je sa sobom donjela naftna kriza (inflacija, padovi burza …..)
rpetruni: ”
Misliš da je izgledno da do krize dođe u bliskoj budućnosti?
Meni se baš čini suprotno – kad svi trube da će krize biti – obično se dogodi baš suprotno od toga.
Mada, priznajem, obzirom na okolnosti (nafta, krediti, povezanost tržišta, velika količina nesigurnih ruku u kojima su dionice), moglo bi se dogoditi da dođe čak i depresije. [cry], jer pozitivno povratna sprega kod dionica radi kao nigdje drugdje (bilo da je u + ili u – ).
Pozdrav svima,
Molio bih par komentara na sljedeće razmišljanje:
– uzmimo da Amere okine recesija
– vidimo kako minusi kod Amera utječu na Aziju – a Evropu i Balkan manje
– Azija potone za Amerima
Što bi se po Vašem mišljenju dogodilo s Evropom?
Nama?
Susjedima na Balkanu?
Koliko bi trebalo da se Oporave Ameri?
Azija?
Evropa?
Mi?
Nafta nastavi rasti i lansira se u (po meni nevjerovatne visine) čak na 200 USDa do kraja godine (kako neki prognoziraju):
Kako će to utjecati na dioničarstvo u Hrvata?
Koliko bi to moglo potpomognuti recesiju u Amera?
Hvala
O moj Bože ! Ovaj će povećati mortalitet na forumu. Spasi me takvih ljudi.[pray]
Na To one ne radi graf Crobexa za jučer . Ja ne vidim.[undecid]
Iste ovakve “crne” slutnje su bile i kada je KOIE bio na 50 HRK, ERNT je vrijedio 250 HRK… i tako dalje i tako dalje… Fundamenti,fudamenti su ljudi bitni. Dobit i profit firmi-to nas zanima.[thumbsup]
Pozdrav svima,
Molio bih par komentara na sljedeće razmišljanje:
– uzmimo da Amere okine recesija
– vidimo kako minusi kod Amera utječu na Aziju – a Evropu i Balkan manje
– Azija potone za Amerima
Što bi se po Vašem mišljenju dogodilo s Evropom?
Nama?
Susjedima na Balkanu?
Koliko bi trebalo da se Oporave Ameri?
Azija?
Evropa?
Mi?
Nafta nastavi rasti i lansira se u (po meni nevjerovatne visine) čak na 200 USDa do kraja godine (kako neki prognoziraju):
Kako će to utjecati na dioničarstvo u Hrvata?
Koliko bi to moglo potpomognuti recesiju u Amera?
Hvala
Mene ovakve stvari ne zamaraju,ja uzmen pasoš i pravac Njemačka…[proud]
” O moj Bože ! Ovaj će povećati mortalitet na forumu. Spasi me takvih ljudi.[pray] Na To one ne radi graf Crobexa za jučer . Ja ne vidim.[undecid]
O moj bože – ovaj je samo postavio pitanje – nije rekao da će se to dogoditi. Ako će te to ubiti – odi doma spat [wink]. Btw. pričanje u 3-em licu o osobi koja je prisutna se smatra uvredom.
To je nešto što su počeli prognozirati, a očekujem upravo suprotni efekt. Zamima me mišljenje ljudi poput onog koje je iznio SLK i ličan (ostale ne vidim nisu još odobreni). [tongue]