Uzlet europskih indeksa
Business.hr/Hina
08.01.2008 10:11
Pročitaj komentare(0)
Cijene europskih dionica osjetno su porasle u prvim minutama današnjeg trgovanja zahvaljujući nadi ulagača da bi smanjenje kamata Feda moglo spriječiti recesiju američkog gospodarstva.
FTSEeurofirst 300 indeks porastao je jutros 0,6 posto, na 1.466 bodova, a među najvećim dobitnicama je dionica Peugeota. Njezina cijena porasla je 2,2 posto nakon što je taj francuski proizvođač automobila objavio izvješće o snažnom rastu prodaje.
“Na tržište djeluju dva čimbenika: strah od recesije u SAD-u i po pitanju makroekonomije, i po pitanju zarada kompanija, ali i nada da će Fed oštro smanjiti ključne kamatne stope. Takav potez američke središnje banke mogao bi razbuditi tržište”, kaže Franz Wenzel, strateg u pariškom fondu AXA Investment Managers.
ah,
Bilo je i vrijeme da krene post-novogodisnja rasprodaja.
Vec sam se bio preplasio da nesto nije u redu.
Ali to je samo Toda normalu pomaknuo za nekoliko dana.
Ugodan soping svima.
Dobar tek medvjedima.
Sad ce se strah pocet uvlaciti u kosti malima….
Treba gledati volumene. Ali jos ce zanimljiviji biti utorak! [cool]
Evo da citiram sam sebe ali mrzim kada sam u pravu!!! [undecid][undecid][embarass][embarass]
I please ne napadajte Medu jer ovo se pomalo razvija po njegovom scenariju. [sad][sad]
Uzlet europskih indeksa Business.hr/Hina 08.01.2008 10:11 Pročitaj komentare(0) Cijene europskih dionica osjetno su porasle u prvim minutama današnjeg trgovanja zahvaljujući nadi ulagača da bi smanjenje kamata Feda moglo spriječiti recesiju američkog gospodarstva. FTSEeurofirst 300 indeks porastao je jutros 0,6 posto, na 1.466 bodova, a među najvećim dobitnicama je dionica Peugeota. Njezina cijena porasla je 2,2 posto nakon što je taj francuski proizvođač automobila objavio izvješće o snažnom rastu prodaje. “Na tržište djeluju dva čimbenika: strah od recesije u SAD-u i po pitanju makroekonomije, i po pitanju zarada kompanija, ali i nada da će Fed oštro smanjiti ključne kamatne stope. Takav potez američke središnje banke mogao bi razbuditi tržište”, kaže Franz Wenzel, strateg u pariškom fondu AXA Investment Managers.
baš me zanima i šta nakon toga? ne vidim da će cijena nafte ozbiljnije padati i mislim da Fed ne može smanjivati kamtne stope unedogled. ova godina bi mogla biti vrlo zanimljiva
ivek123: ” Treba gledati volumene. Ali jos ce zanimljiviji biti utorak! [cool] ” Evo da citiram sam sebe ali mrzim kada sam u pravu!!! [undecid][undecid][embarass][embarass] I please ne napadajte Medu jer ovo se pomalo razvija po njegovom scenariju. [sad][sad]
da, fondm manageri su na skijanju, pa jos prosli tjedan se znalo da ce od subote sve na jug, dok su oni na sjeveru
[tongue]
da, fondm manageri su na skijanju, pa jos prosli tjedan se znalo da ce od subote sve na jug, dok su oni na sjeveru
[tongue]
Svi ocekuju slijedeci ponedjeljak kao pik-spas jer se fond manageri vracaju sa skijanja ovaj vikend. E sada, da sam ja fond manager ja bi si uzeo pocetak slijedeceg tjedna za LAGANI povratak na posao sto znaci jos par dana bio bio turbo pasivan i nista kupovao da izazovem totalnu paniku i rasprodaju. Tek onda poceo kupovati. Ne podcijenjujte fond managere. Osim Galinca naravno! [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Medo, di si Medoooooo?????
ok, moguce..
samo sam komentirao pad prometa[cool]
iako mislim da si ne smiju priustiti previse volatilnosti, jer je to lose za psihu udjelnicara, pa bi to mogli povuci i staviti na neko sigurnije mjesto[proud]
medo je bio kod Karoja, Kucila, Štede i ekipe, ali ga bas i nisu dozivljavali i prihvatili kao svoga, pace i uvreda je bilo, a zali se da ga se ovdje maltretrira[lol] [lol]
Na drugim forumima [cry]
Veli, ovdje ga napadaju [embarass]
Pa nije valjda da je zbrisao zbog toga. Ima on i svojih pristasa ovdje! Jes da smo malo u gerili ili kao otpisani (Tihi, Prle i ekipa) ali ima nas.
Medo vrati se, postrojbe trebaju tvoje vodstvo u ovim vremenima. [cry][cry][cry]