Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dečki lijepo je to što vi zamišljate da možete pogoditi zbivanja na marketu, ali kao i obično to spada u sferu spekulacija. Odavno su se već svi burzovni gurui složili da se kretanje marketa ne može predvidjeti.
Teoretski ste vi u pravu, kriza, korekcija ili što već mora jednom doći, samo što ono najvažnije, a to je tajming, nitko ne zna.

Ono što bi svatko pametan trebao napraviti je provjeriti stanje i sastav portfelja, kao i odnos dionica i casha.
Naime svatko tko želi dugoročno opstati na marketu mora biti sposoban zarađivati i na usponu i na padu.
E tu će doći do filtracije ( tu se slažem s vama ) na one koji znaju zarađivati na bull marketu a na bearu ne!!

Dok se to ne desi ja kanim zarađivati na bull-u ( za razliku od vas koji propuštate zaradu sada u ime nekih vremena koji će doći tko zna kad )

Sretno svima

gospodo, ja sam se za iduću godinu odlučio za brodare i prehrambenu industriju!!!
naravno, sve je podložno promjenama ali nekako mi ta dva sektora za 2008 budu nadu!!!!
[sealed][sealed][sealed]

Four Star General

Gornji post potpisujem, uz komentar da će biti SVE TEŽE igrati ovu ‘igru’!
Pozdrav, i također – sretno svima!

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Ma vidim da bi neki bili zadovoljni iduće godine i 15 % !
Kolege koji tako mislite – odite van s burze , uložite u RBA BALANCED i mirno živite !
A mi ostali koji smo spremni na borbu , krećemo u lov na 60-80% minimum!
Tko ove godine nije naučio pravila igre na burzi (bila je idealna godina za učenje) taj i nije više za burzu.
Ne treba nam staklena kugla , pad nekretnina u Americi , kinesko djelovanje na brodarine ili rast cijene nafte.
Dovoljno je primijeniti samo osnovno naučeno: KUPUJ U KOREKCIJAMA, PRODAJ U EUFORIJI !
A toga će biti iduće godine bar 5-6 puta !

gospodo, ja sam se za iduću godinu odlučio za brodare i prehrambenu industriju!!!
naravno, sve je podložno promjenama ali nekako mi ta dva sektora za 2008 budu nadu!!!!
[sealed][sealed][sealed]

evo onda jako slično razmišljamo. s jedne strane ATPL i JDPL a s druge BZJK, DKVS i PTKM. (pre)cijenjeni građevinari nek opravdavaju cijenu s tim se ne želim igrati mada će i tu biti rasta. uz brodare i prehrambenu još jedino KODT me zanima zbog velike obnove u elektičnoj mreži kako kod nas tako i u europi…s tim da ja mislim da će prehrambena i KODT potegnut malo kasnije od brodara.

ajme, neko je KODT spomenuo! [lol]

Ma vidim da bi neki bili zadovoljni iduće godine i 15 % ! Kolege koji tako mislite – odite van s burze , uložite u RBA BALANCED i mirno živite ! A mi ostali koji smo spremni na borbu , krećemo u lov na 60-80% minimum! Tko ove godine nije naučio pravila igre na burzi (bila je idealna godina za učenje) taj i nije više za burzu. Ne treba nam staklena kugla , pad nekretnina u Americi , kinesko djelovanje na brodarine ili rast cijene nafte. Dovoljno je primijeniti samo osnovno naučeno: KUPUJ U KOREKCIJAMA, PRODAJ U EUFORIJI ! A toga će biti iduće godine bar 5-6 puta !

-morao sam ovo citirati …………………………………kolega janlana, netko će imati više posto, netko manje,bitno nije minus !
-svaka godina je dobra za učenje, pa će i 2008.g. biti nešto novo.
-a kupuj u korekciji ,to bi svi htjeli, samo netko neproda prije ,pa onda mora čekati drugi “vlak” .

leone, vjerojatno ima više onih koji imaju portfelj 10-15k s puno manjim apetitima od onih s 1-2m!

ak niš, ja ih znam! [lol]

ja ću kupovati kad budu korekcije a prodavati ćim tržište doživi prvi uzlet nakon korekcije. (20 % zarade za dva tjedna, ja prezadovoljan)[thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@febo
Pretpostavljam da misliš kupovati na kraju korekcije!?
ZSE daje obavijest kada je korekcija gotova, ili …

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

@febo Pretpostavljam da misliš kupovati na kraju korekcije!? ZSE daje obavijest kada je korekcija gotova, ili …

ja mislim riskirati i kupovati likvidne dionice ( a to sam već radio i u zadnje vrijeme) kad dođu na najnižu razinu , recimo u zadnja 3 mjeseca te prodavati na prvi pomak cijene prema gore. ako dobro rasporedim pozicije nije nerealno očekivati prinose od 20-ak % u kratkom roku (2-3 tjedna ilio mjesec dana).
oporostite za svetogrđe, svi jahači na duge staze, možete me slobodno proglasiti za heretika i spaliti na lomači ali ja ću biti taj koji će se posljednji smijati.[thumbsup][smiley]

P.S.

zae..vam se (jer vidim da me ponekad preozbiljno shvaćaju). svatko ulaže po svojim procijenama i po onom kako mu paše, ja svoju strategiju ulaganja prilagođavam uvijetima na tržištu iako je ona oduvijek više bila kratkoročna nego dugoročna.[wink]

New Report

Close