Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moja teorija je… što ATPL bude više rasla i što se volumeni na njoj budu više povećavali, to će burza u cjelini više klepiti dolje [smiley]

Cuj, zena mi pocela citati forum pa te molim ne spomnji vise DLKV; VIRO; ATPL i ATLS za sada. [embarass]

skype - ivek1234

Moja teorija je… što ATPL bude više rasla i što se volumeni na njoj budu više povećavali, to će burza u cjelini više klepiti dolje [smiley]

ima neke logike i u tome. ja bih još dodao i INU u tu skupinu reciprociteta

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ima neke logike i u tome. ja bih još dodao i INU u tu skupinu reciprociteta

i ja i ja [smiley]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Ima da ekipa kapne kada vidi koliko se pisalo na ovoj temi…. [lol] [lol] [lol]

skype - ivek1234

Prije bi rekao da ce Vjeko imati kaj brisati [wink]

vjeko ode na godišnji, digo ruke od svega [wink]

btw, ima u brlogu detaljno zašto ATPL i INA

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

A ‘bi ga, Medo, ti me bas moras strecati, ha?[smiley]

odo ja do tvog brloga

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

evo da i ja smirim možebitne probavne smetnje izazvane slučajnim probuđivanjem ove teme nema korekcije još barem dvije godine! [cool]

[cool]
Imaš pravo. Nakon što mirovinci spraše svu lovu u bull run-u, a investicijski su već odavno nelikvidni prvi jači zaron neće nas odvesti u korekciju nego bearish trend. A to nije korekcija.[thumbsup]

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Evo ja se maloprije opet prikljucio i propustio zabavu. [huh][huh][huh]
Sto se tice naslova teme; optimistima nema sto smetati; upravo se dogadja korekcija cijena; ali sada u suprotnom smjeru. Dodao bih na ovu konstataciju blagu opasku da opet idu prema gore i neki baloni koji se nisu dovoljno ispuhali (bez uvrede za vlasnike istih) a ima ih podosta (VDKT, ERNT, LKRI…..).
Inace u zadnje doba sam pretrpan poslom, pa ne stizem ni sastaviti Top10 portfelj dionica koje ce najvise rasti (ili najmanje padati – ova formulacija ce bolje lezati vladaru teme :)), a kamoli da nesto ozbiljnije i pametnije napisem.
Sto se tice korekcija; uvijek ce ih biti; manjih, vecih, svakakvih, ali o slomovima burze se dosta vise pise i raspreda nego se dogadjaju. Mozda bi dobili bolju podlogu za korekciju da tenkist uzme u svoje ruke nekoliko jacih fondova.
Sto se tice ulagacke taktike; slicnoga sam misljenja kao Ivek; kupovanje i dugorocnije drzanje mi izgledaju blize stilu kojem tezim. Sredstava se ima; ne smije se samo nervozno raspolagati.
Orocivanje na banku mi se ne cini pametnim; tih 5-6% vam ionako pojede inflacija tako da se u osnovi ne zaradi nista. Bolje je imati i goli cash i vrebati prilike sirom otvorenih ociju (usiju).[lol] [lol] [lol]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

E da, zaboravio sam dati svoje misljenje o medovom citatu.
Ja se bas i ne slazem; mislim da si uzeo krivu dionicu, jer koliko god ATPL rasla; prihodi i poslovanje ipak pokrivaju veliki dio izmedju ogromnog rasta i ‘realnoga’ + pokoja korekcija i tu nema puno razloga za ‘klepnju’. Vise bih bacio oko na gubitase koji rastu bez ikakvoga razloga; osim onoga ‘sto sve raste’. Veci je raskorak ako nesto raste 15% godisnje a poslovanjem bi trebali padati 15% nego kad nesto raste 100% a poslovanjem pokriva 80-90% dizanja cijene. A onda kada jos na tim rupama bez dna pukne koji stecaj, a prodavalo se na 5-6 booka; pa dok se svi namire; ostane ti nista.
Zato jednostavno ne vidim smisla u ulaganje u neke gubitase koji nemaju nikakvu viziju ni perspektivu, a vec su gadno precijenjeni. Jednako tako ulaganje u firme zbog maloga BV-a mi isto ne drzi vodu; a pogotovo sto vecina tih ‘podcijenjenih’ ima totalno nejasno poslovanje (EIG, JDKM, FNVC…).
Ja cu se u ovoj godini uglavnom drzati 4 brodara + jos 5-6 perspektivnih po mome misljenju (HT, PTKM, VIRO, ZVCV…), te ce ujedno to biti moj portfelj za Top10 igru. Sto se tice gradjevinara; i ja sam u pocetku mislio da su IGH (kao ipak ‘netipicni gradjevinac’) i DLKV najperspektivniji za rast, ali sad sam misljenja da THNK (vise) i MMTZ (malo manje) nisu nista losiji. U svakom slucaju je to jedan sektor koji je jos uvijek poprilicno precijenjen; kao sto je vec i naznacila nedavna korekcija.
Vecina dionica u koje ulaze mirovinci na veliko nece ostvariti rast koji ocekuju mnogi koji ih slijede; ipak su mirovinci igraci na duge staze.
Moj cilj je imati 10-15% prinosa u slijedecoj godini; sto je 7-8% realnoga rasta sa obzirom na inflaciju. Mozda se varam, ali rastove burze od 60% bi trebali zaboraviti; a ako se isti i dogodi to ce znaciti da je doslo do jace deprecijacije kune i poprilicne inflacije.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Vecina dionica u koje ulaze mirovinci na veliko nece ostvariti rast koji ocekuju mnogi koji ih slijede; ipak su mirovinci igraci na duge staze. Moj cilj je imati 10-15% prinosa u slijedecoj godini; sto je 7-8% realnoga rasta sa obzirom na inflaciju. Mozda se varam, ali rastove burze od 60% bi trebali zaboraviti; a ako se isti i dogodi to ce znaciti da je doslo do jace deprecijacije kune i poprilicne inflacije.

Potpuno se slažem, sve više čujem jadikovki narasla je samo 40% ili samo 25% za godinu dana, strašno.
Pogledajmo logički:
Ulaganje mirovisnkih fondova u dionice je pohvalno jer su prepoznali kvalitetu poslovanja i dugoročnu perspektivu.
Transakcije od 20-30 mil kuna ulaganjem (vjerojatno mirovinskih fondova) u dionice u posljednjih nekoliko dana govore dosta o našem tržištu.
Ako netko ima 20 mil kuna u dionici koja ima npr perspektivu narasti 50 – 100% u narednih 6 mjeseci zašto bi on to prodao nekome, pa valjda bi i on pričekao malo pa onda prodao.( sumljam da mu baš 20 mil kuna treba za operaciju u Švicu ili sl.)
Vjerojatno taj vidi priliku da izađe iz ove dionice i da kapital proslijedi u drugu dionicu ili na drugo tržište što je još opasnije .
Zato sam mišljenja da će dogodine rast od 15 % biti izvanredan rezultat.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

evo malo i medvjeđih prognoza [smiley]

Vaš link

New Report

Close