febo: ” ja cu osobno nastojati češće primjenjivati buy-sell-buy again taktiku. ” Ja sam naprotiv odlucio ulaziti dugorocno i prelazim u buy&hold maratonce sa dokupima u korekcijama.
treba imati i nepresušne izvore financiranja za svaki dalnji dokup
Ma mene muci sto svi sad ocekuju tradicionalni bull run, koji pocinje u prvim danima sijecnja i traje do izlaska godisnjih FI. Sad mi je malo glupo igrat na to, ako svi misle da ce tako biti. [lol]
Da ima pravde na ovom svijetu trebalo bi biti ‘Buy on weakness, sell on strength’… ali kako su se opica i robinjo lepe istovarili penzionerstvu, sumnjam da će itko više imat friške love za spašavat burzu u sljedećem valu korekcije [smiley]
Mirovinci imaju stalan dotok love month by month – dakle ako si u “dobrim” dionicama gdje su i oni trebalo bi biti nesto stabilnije.
evo da i ja smirim možebitne probavne smetnje izazvane slučajnim probuđivanjem ove teme nema korekcije još barem dvije godine! [cool]
ajde, druže Medonja…tko te ne zna još bi te proglasio za drukera[wink]
Ma mene muci sto svi sad ocekuju tradicionalni bull run, koji pocinje u prvim danima sijecnja i traje do izlaska godisnjih FI. Sad mi je malo glupo igrat na to, ako svi misle da ce tako biti. [lol]
to i mene muči. što ako je i s tom tradicijom gotovo[cry]
deimos:
”
Dobro, a sad ozbiljno. Oce ovi mirovinci stat lupat sa ovom godinom, ili ce nastavit i u sljedecoj? Mislim, bonuse ce si nabit. Da preforumuliram: sell or hold?
”
Hold. Cekaj Kosovo pa BUY…. Doduse nisam siguran koliko ce nas to spustiti ali da ce nas spustiti gotovo sam siguran.
Mislim bas suprotno kada se rijesi kosovo mi idemo dolje a susjedi gore
Jednostavno fondovi su malo u banani sa likvidnoscu. Dosta love im je isparilo u proteklim mjesecima. Neki se cuvaj za “posljednji tango u Parizu” i tu ce krenuti kako bi mogli pokazati dobre prinose u prvom kvartalu i privuci investitore. Ako nas Kosovo ne zavalja jako biti ce OK. Pogledaj malo fondovske kvartale kroz godine. S druge strane kada u prvom kvartalu dosegnu odredjenu razinu godina je laksa. Kaj ja znam, meni se cini da ne bude li nekih vecih zaje.. kod nas i oko nas da ce to polako gore do svibnja.
ivek123:
”
febo: ” ja cu osobno nastojati češće primjenjivati buy-sell-buy again taktiku. ” Ja sam naprotiv odlucio ulaziti dugorocno i prelazim u buy&hold maratonce sa dokupima u korekcijama.
”
treba imati i nepresušne izvore financiranja za svaki dalnji dokup
Tocno! [cool]
Mislim bas suprotno kada se rijesi kosovo mi idemo dolje a susjedi gore
I to ima logike.
skužio sam te Ivek, ti si fond manager u obveznom mirovinskom fondu. protiv si uvođenja poreza na kapitalne zarade ali si za povećanje doprinosa obveznog mirovinskog osiguranja[wink][proud]
nema korekcije još barem dvije godine! cool
Baš mi je dobro leglo na želudac….imaš recept od toga?…[wink][smiley]
skužio sam te Ivek, ti si fond manager u obveznom mirovinskom fondu. protiv si uvođenja poreza na kapitalne zarade ali si za povećanje doprinosa obveznog mirovinskog osiguranja[wink][proud]
Da bar jesam. Vec bi nasao nacina da “zamracim” ponesto. [lol] [lol] [lol]