Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sveti Nikola daruje strpljivu djecu koja stoje po bidovima [cool]

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

hehehe, ima opcija za kupnju HT po 0,1lipu [thumbsup] cca 48,5 eura do 2012

to je zbog toga,jer je ova opcija bez poluge.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/slovenci-garantiraju-tjedni-plus-crobexa%3f,3925.html%5Bthumbsup%5D

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

A najvise im se HT isplati kupovat…[tongue][tongue][tongue]

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

http://www.seebiz.eu/hr/analize/slovenci-garantiraju-tjedni-plus-crobexa%3f,3925.html%5Bthumbsup%5D

dao Bog…al’ imam deja vu na tekstove po srpskim forumima nakon povratku nasih para kod HT-a i kao, sad ce to opet u Bg…i nis se ne desi.

Strah od crvenih kmera je imao za pojavu jako povlačenje kapitala sa burze,sad se zbrajaju štete i nisu baš male.Velik dio novca je nakon prodaje išao u čarape,račune čak i van Hr.Opet se pokazalo da Hrvati pušu na hladno.Formiranjem vlade ( već očekujem u srijedu kraj priče) slijedi euforija ,nije ni to dobro, no sve dobre dionice idu na ATH i više…[proud]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Evo, imamo ovakav clanak:

http://www.vecernji.hr/home/manager/2971019/index.do

E sada malo razmisljam pa mi neke stvari nisu jasne. Svugdje spomnju Kosovo kao problem. Ok, i ja sam misljenja da ce ono, na zalost, utjecati i na nas ali iskljucivo zbog ljudske psihe i nelogicnosti. Nije li logicnije da ako na Kosovu bude sranj… kod nas burza raste? Razlog je jednostavan – sto to ima veze s nama. Jasno je da bi RS, Srbija i eventualno Makedonija mogli imati problema ali zbog cega HR? Pa nije li problem Kosova upravo potencijalna sansa da nasa burza raste zbog povlacenja kapitala iz navedene regije i prenosenja u sigurno utociste kao sto je HR? Evo lupam glavu par dana i ne vidim bas neki razlog da padamo – naproti – logicnije bi mi bilo u tom slucaju da rastemo.

S druge strane to sto se imovina fondova smanjila je i dobro i lose. Mozda budu igrali malo “korektnije” slijedece godine. Ipak su se malo previse razbahatili. Realno, nije lose da i medju njima dodje malo do cistki. Meni uopce stvari ne izgledaju tako crno kako ih neki mediji vide.

Jedino sto mi je crno je da jos uvijek nisam usao u onoj mjeri u kojoj sam trebao….. [undecid]

skype - ivek1234

Amerike obje se zelene, Azija u zelenom jučer i Europa i mi možemo u zeleno danas, pretpostavka![smiley]

dan je pametniji od noći

Bežanija na fondovima nije bila kako kaže teta Snežana,imovina fondova je pala više od 10%,ali pali su i prinosi,ali ona sve to vidi kao bežaniju. Kaže drugarica da je u Hrvatskoj politička situacija nestabilna,po meni ako Vlada nije formirana,ne znači da je politička situacija nestabilna.
možda si ti drugarice počela da trguješ akcijama pa si zamenila mesta za trgovanje akcijama iliti ga hartijama.
Ali znaš drugarice imam još dosta novca,pa bi voleo ako možeš da napišeš da je burza krahovala,tako da mogu i ja da rizikujem……

Srdačno,
Tvoj Marko

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Evo, imamo ovakav clanak:

http://www.vecernji.hr/home/manager/2971019/index.do

E sada malo razmisljam pa mi neke stvari nisu jasne. Svugdje spomnju Kosovo kao problem. Ok, i ja sam misljenja da ce ono, na zalost, utjecati i na nas ali iskljucivo zbog ljudske psihe i nelogicnosti. Nije li logicnije da ako na Kosovu bude sranj… kod nas burza raste? Razlog je jednostavan – sto to ima veze s nama. Jasno je da bi RS, Srbija i eventualno Makedonija mogli imati problema ali zbog cega HR? Pa nije li problem Kosova upravo potencijalna sansa da nasa burza raste zbog povlacenja kapitala iz navedene regije i prenosenja u sigurno utociste kao sto je HR? Evo lupam glavu par dana i ne vidim bas neki razlog da padamo – naproti – logicnije bi mi bilo u tom slucaju da rastemo.

S druge strane to sto se imovina fondova smanjila je i dobro i lose. Mozda budu igrali malo “korektnije” slijedece godine. Ipak su se malo previse razbahatili. Realno, nije lose da i medju njima dodje malo do cistki. Meni uopce stvari ne izgledaju tako crno kako ih neki mediji vide.

Jedino sto mi je crno je da jos uvijek nisam usao u onoj mjeri u kojoj sam trebao….. [undecid]

S druge strane, imaj na umu da je dosta fondova ulaže i na hrvatskom i na bosanskom i na srpskom i makedonskom tržištu. Ako dođe do ratnih napetosti na Kosovu, očito će značajno pasti burza u Srbiji. Tamo prisutni fondovi će imati gubitak vrijednosti, a investitori će početi povlačiti udjele iz njih. Da bi ih fondovi namirili, morat će prodavati dionice – naravno, ne na Srpskom tržištu jer ih nemaju kome prodati (uzrokovali bi preveliki pad cijene), već na puno likvidnijem, hrvatskom tržištu. E sad, kada fondovi prodaju, cijene padaju.

Ako još dođe i do prelijevanja krize u Bosnu, ovaj efekt bi se još povećao, pa bi lako moglo doći i do kraha burze kod nas. Posebno kod naših dionica koje imaju vlasništvo u Srbiji ili Bosni.

Jasno, ovo je crni scenarij. Po meni, ako i dođe do oružanih sukoba, bit će relativno kratak. Razlog je jednostavan – albanci na kosovu su sigurno puno bolje vojno organizirani danas nego prije par godina, i Srbi ih ne mogu slomiti blitzkriegom (čak i kad NATO ne bi intervenirao). Sjetimo se da je i u Bosni i Hrvatskoj zavladao mir tek kada je postignuta vojna ravnoteža. Puno je vjerojatnija dugotrajna napetost i ekonomsko iscrpljivanje Kosova od strane Srbije. Loša strana ovog scenarija je da će se krizno stanje vući još godinama.

nikakvog sukoba biti neće jer ako srbi krenu u novi rat slijedi im granice u okviru Beograskog pašaluka jer će se odvojiti i Vojvodina a to sigurno ne žele. Malo pompe za unutarnje stvati i sve će to on prihvatiti i ništa to veliko neće utjecati na tržište kapitala kod nas.

dan je pametniji od noći

@Ivek
Nestabilna regija nikad nije dobar preduvjet za ulaganje.
Izmedju ostaloga ce nam patiti turizam; a to je jedna od glavnih gospodarskih grana koja povlaci i prehrambenu industriju, promet, trgovinu itd Dakle, nije dobro ni za gospodarstvo.
Bilo kakav sukob ili napetosti ne donose dobro; iako bih i ja volio da je drugacije.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

New Report

Close