Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a koliko bi po vama morali biti u cashu, prosim lepo?

ne znam kolko bi morali.. ali dosta neka malo brane ove napuhance i ostaju bez casha.. [bye].. onda ostaju samo jos mirovinci da brane ove cijene..

nategnuto je to sve malo..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

a ako odu jos u minus 10% moglo bi biti stampeda na poslovnice samo takvog..

pa vecina ulagaca kaze da uvijek treba imati casha 30ak%, a mi ne moramo isplacivati udjele..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Vrijednost udjela se racuna prema srednjoj vrijednosti dionice, a ne prema dobiti po transakciji.

jesi ti ozbiljan ili za.ebavas?

meni je jasno da bi vama pasala jedan korekcija..
ni LLRB ni BZJK ne mogu nize (nadam se)

ali mi dajte objasnite ovo u 5mj. je crobex bio 5200, sad nakon vise od 6mj je 4800-4900 u medjuvremenu je doslo jos love u fondove, istina i HT je usisao dosta para strzista, ali takodjer je invesitorstvo postalo popularno medju sirim slojevima.stednja u banci orocena je jos glavni oblik investiranja u nas.

ne vidim razloga za strah, osim ako ne roknu burze u svijetu.SDP i PKD smo rijesili..

jel mi mozete imenovati te napuhance, ako nije problem?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Medo je u jednom od zadnjih postova napisao da je korekcija gotova, i opet je bio u pravu, RIP

je li ti za.ebavas?

Eh jeste vi smiješni. Naravno da su se pred rast cijena nakrcali dionicama. Mjesecima prije bili su 25% u cashu, pogledajte si ranije izvještaje. Sad su 88% u dionicama jer su dionice bile jeftine a u sljedeće vrijeme će poskupljivati. Već će oni lako to prodati malima kad prestanu dizati cijene, uvijek im je na burzi lako prodati skupu dionicu. A i pritjecat će im sada love kad se ljudi opet zapale za fondove, kad objave rast od 15% u 12. mjesecu.

a ako odu jos u minus 10% moglo bi biti stampeda na poslovnice samo takvog.. pa vecina ulagaca kaze da uvijek treba imati casha 30ak%, a mi ne moramo isplacivati udjele..

Da, mali ulagači trebaju imati casha da reagiraju na nepredviđene okolnosti. Ali zaboravljaš da je PBZ equity u suprotnoj situaciji, za njih nema nepredviđenih okolnosti. Oni ih stvaraju kako im odgovara.

Eh jeste vi smiješni. Naravno da su se pred rast cijena nakrcali dionicama. Mjesecima prije bili su 25% u cashu, pogledajte si ranije izvještaje. Sad su 88% u dionicama jer su dionice bile jeftine a u sljedeće vrijeme će poskupljivati. Već će oni lako to prodati malima kad prestanu dizati cijene, uvijek im je na burzi lako prodati skupu dionicu. A i pritjecat će im sada love kad se ljudi opet zapale za fondove, kad objave rast od 15% u 12. mjesecu.

Ako porastu 15% ja ode van iz svih fondova u cash čekati novu korekciju.

meni je jasno da bi vama pasala jedan korekcija..
ni LLRB ni BZJK ne mogu nize (nadam se)

ali mi dajte objasnite ovo u 5mj. je crobex bio 5200, sad nakon vise od 6mj je 4800-4900 u medjuvremenu je doslo jos love u fondove, istina i HT je usisao dosta para strzista, ali takodjer je invesitorstvo postalo popularno medju sirim slojevima.stednja u banci orocena je jos glavni oblik investiranja u nas.

Fondovi su u 11. mjesecu izgubili dosta love zbog povlacenja udjela. Nije bas sve tako ruzicasto kako ti se cini. Anyway, trgovanje zadnjih 3 dana sugerira da se trend okrenuo, veliki su nam opet na bid-u. Isto tako, onih “kriticnih” dana je bilo dosta trgovanja obveznicama, sto znaci da su dionicki fondovi prodavali obveznice nebili dosli do cash-a.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

super24:

a ako odu jos u minus 10% moglo bi biti stampeda na poslovnice samo takvog.. pa vecina ulagaca kaze da uvijek treba imati casha 30ak%, a mi ne moramo isplacivati udjele..

Da, mali ulagači trebaju imati casha da reagiraju na nepredviđene okolnosti. Ali zaboravljaš da je PBZ equity u suprotnoj situaciji, za njih nema nepredviđenih okolnosti. Oni ih stvaraju kako im odgovara.

Fondovi za razliku od malih, ne trpe veliki rizik. Mada to nije njihov novac, nedajboze stampeda na saltere za isplatu udjela. Propast/likvidacije jednog fonda koji dijeli ime sa velikom bankom nije nesto sto bi oni htjeli.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Fondovi za razliku od malih, ne trpe veliki rizik. Mada to nije njihov novac, nedajboze stampeda na saltere za isplatu udjela. Propast/likvidacije jednog fonda koji dijeli ime sa velikom bankom nije nesto sto bi oni htjeli.

Trpili bi veliki rizik kada spuštanje i dizanje dionica i udjela ne bi bilo u njihovim rukama. Ovako nema rizika. Prije nego im postane frka, zaustave odljev iz fondova i to je to, a u međuvremenu su se kako vidimo natovarili dionicama, kreće novi ciklus, rast vrijednosti, dotok love itd. A prodavat će ih ionako kad budu najskuplje, jer dok ih oni ne počnu naveliko prodavati ionako nema tko rušiti cijene i nema nikakvog odljeva, samo priljev.

New Report

Close