Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pricajte vi sto hocete al mnogi su se uplasili ove jake korekcije.Istina i ja sam se dobrano us..,pa faze smijeha pa depresije…nije svejedno gledati kak ti plus ide u minus.Srecom bio sam razuman i jednostavno nista nisam dirao tak da se vraca sve na svoje mjesto.Dobra stvar u ovoj korekciji sto je otislo mnooogo ljudi jer su vidjeli da nije to za njih.Ako se primjeti da ima jos tih novopecenih koji remete trziste pripremite se za jos jednu korekciju na kojoj ce trnuti zubi[smiley16]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Ja očekujem jednu mladu i zgodnu curu da se uda za mene.

daj stavi gore sliku da te vide onda žene ko što je slk svoju negdje zakačio! [smiley2]

daj stavi gore sliku da te vide onda žene ko što je slk svoju negdje zakačio! [smiley2]

505

No respect

Ja očekujem IGH na 6k, Inu na 2k, Ulpl na 2k, Thnk na 6k, Ledo na 6k, Ingr na 38k, Lkpc na 3k itd da vam sad ne nabrajam. I to u roku od šest mjeseci od danas.

Medo, nisi usamljen u svojem razmišljanju[smiley4]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ja očekujem da je moguća burzovna euforija ukoliko pobijedi hdz, no pa po lojtrici gor i dol sindrom! [smiley2]

Ja očekujem IGH na 6k, Inu na 2k, Ulpl na 2k, Thnk na 6k, Ledo na 6k, Ingr na 38k, Lkpc na 3k itd da vam sad ne nabrajam. I to u roku od šest mjeseci od danas.

Ko zna što je snivao ovaj Medo Vaš link

Medo Štedo:

Medo, nisi usamljen u svojem razmišljanju[smiley4]

Vjerojatno jest..kao i svi medvjedi u šumi…[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Vrlo optimistično je očekivati rast tržišta u uvjetima:
-restriktivne kreditne politike HNB-a
-povećane ponude dionica, odnosno najava radničkog dioničarstva i novih Ipo-ova
-nestabilne političke situacije u regiji
-enormno visokog vanjskog duga
-enormno visokog deficita trgovinske bilance
-opće napuhanosti tržišta dionica i nekretnina
-pojave troškovne inflacije uzrokovane rastom cijena nafte
Ovdje se priča o nekakvom rušenju cijena od strane fondova. Pa fondovi jedini koji ovo tržište održavaju na životu. Da se oni maknu s kupnje tržište pada na 30% sadašnje vrijednosti. Neki dan se vidjelo kako tržište izgleda kad fondovi zakuhaju kašu i čekaju rasplet-da nisu nakon 14h podmetnuli leđa bili bi u petak na -30%.
Za moju lovu trenutno najsigurnije mjesto je banka-dakle i dalje čekam.

Trend is your friend.

Asko, 25.11.2007. u 00:50
Vrlo optimistično je očekivati rast tržišta u uvjetima:
-restriktivne kreditne politike HNB-a
-povećane ponude dionica, odnosno najava radničkog dioničarstva i novih Ipo-ova
-nestabilne političke situacije u regiji
-enormno visokog vanjskog duga
-enormno visokog deficita trgovinske bilance
-opće napuhanosti tržišta dionica i nekretnina
-pojave troškovne inflacije uzrokovane rastom cijena nafte

– restrikcije su bez posljedica za TK
– ESOP samo selektivno i u malim količinama
– nestabilnost neće nitko dozvoliti više – ni EU niti SAD
– vanjski dug je agregirano visok – selektivno je dobar ako je u funkciji rqazvoja i investicija (SAD – 300 trilijardi duga)
– kad se riješi trgovački lobi, riješit će se i deficit, nema uticaja na TK
– prije bi se radilo o gornjem dijlu ciklusa zbog povećane ponude kapitala na tržištu i plitkosti istog, još 2 IPO-a ala INA ili HT riješili bi i taj problem
– inflacija da ali u okvirima 4-6 % na godišnjoj razini

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Najveći dio rasta BDP-a generiran je dugom. Upravo zbog toga kreditna politika HNB-a je za naše prilike izrazito bitna. Nemojte zaboraviti da manje kredita znači manju potrošnju, samim time i manji proračunski priljev i manju državnu potrošnju (država je bila velik generator rasta, pogotovo građevinarcima).
Nestabilnost se upravo događa u svijetu, rušenjem dolara Sad se spašava (već isfurana igra koja uvijek pali). Vjerojatno će se stvari stabilizirati, ali nemojte zaboraviti da je svjetsko gospodarstvo napumpano s kreditima više nego ikad do sada (pogotovo Amerika).
Efikasnost investicija u Hrvatskoj je tradicionalno jadna (problem još od 60-tih). Brdo takozvanih investicija je otišlo u debelo precijenjene nekretnine-koje u većini slučajeva nemaju nikakvu funkciju razvoja.
Za uvoznu mafiju se slažem, ali to se neće tako brzo riješiti.
Slažem se da bi mogli biti u gornjem dijelu ciklusa, ali ko će ga znat, meni sve izgleda bolesno skupo i jednostavno više ne vidim što kupiti. Portfelj mi je pao na jednu-dvije dionice. I dalje povećavam keš poziciju.
Jedina pozitivna stvar (i najbitnija) je da fondovi imaju love i mogu po potrebi namještavati prinose na našem tržištu. Ali i fondovi više nemaju samo naše dionice već i inozemne, a tamo vjerojatno ne mogu manipulirati tržištem jer su premali.

Trend is your friend.

Prema pulsovom istraživanju SDP vodi za 4 mandata u odnosu na HDZ. Samo Niko i robert Kovač mogu spasiti HDZ. [smiley3]

To ništa ne znači. Imati će približan broj mandata. Zajednički će donositi odluke, tako da neće biti nikakvog utjecaja na tržište kapitala. Jedni su jeftino prodali, a drugi su seftino kupili i to je jedina promjena.

New Report

Close