Interesantno kako isti analitičari kažu da su dionice prenapuhane a kažu da su prodavali neiskusni. Kontradiktorno jedno drugom. Mlate li ga mlate. Ko ne misli svojom glavom a sluša analitičare bolje mi je da se makne s burze. Pošto mi je 90% portfelja u minusu cca 30% a kupovao sam 20 % ispod ATH-a jasno mi je ko dan da su mi dionice podcjenjene. Ni u ludilu ne prodajem.
kolega ovo da ste 30% u minusu Vam neide u prilog da ste vrhunski investitor nego vrhunski optimista i na Vašem bi se mjestu zapitao dali je Vama mjesto na burzi jer hvaliti se s minusom nije baš za pohvalu bar priznajte da ste prerano procjenili ulazak u dionice
[smiley2]
ja to gledam ovako.. vani minus, u regiji minus, fondovi su u minusu vec vise od 10% mi ne smijemo vise u minus.. mi moramo u plus.. barem nakratko.. na -15% ljudi ce gotovo sigurno poceti vaditi novce iz fondova..
a HT se isplati kupovat i po 320 i po 400.. zobg dividende koja ne bi trebala biti manja od 20 kuna ako nista drugo..
fondovi FIMA su u debelom minusu.od 11.10. fimamax je sa 121,0022 i 193 milj. kn pao na 107,2563 i
148 milj. kn, a eq. sa 314,8028 i 281 milj. kn na 283,0583 i 224 milj. kn.
Fondovi sigurno više ne smiju dolje i nastojat će držati barem pozitivnu nulu. PBZ Equity i RBA CE su u minusu cca 12,5% i sigurno će paziti da ne gube više na vrijednosti. Keša imaju.
Jučer se vidjelo koliko je stalo fondovima završiti dan u plusu jer 15 minuta prije kraja trgovanja CROBEX bio u minusu.
A, što se tiče HT-a, nisam siguran da ga se isplati kupovati na 400. Na 320 možda, ali na 400 baš i ne. Čini mi se da će se fondovi krcati još jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako duuuuuuuuuugo i tražiti će nisku cijenu.
nemojte se Vi zanositi s time da fondovi nesmiju u minus,smiju oni u minus itekako,a pošto su većinom svi u pozitivi ove godine za njih je ova godina takoreći završena ma koliko se Vi ne slagali s time,njima je dovoljna ova trenutna zarada i nemaju potrebe za pumpanjem prinosa pred kraj godine
A, što se tiče HT-a, nisam siguran da ga se isplati kupovati na 400. Na 320 možda, ali na 400 baš i ne. Čini mi se da će se fondovi krcati još jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako duuuuuuuuuugo i tražiti će nisku cijenu.
400 je dovoljno nisko za njih.. nece im nitko prodavat po 320 u sto su se i uvjerili.. jos jedan zaron oko bozica ocekujem, ali idemo mi i gore malo prije toga..
nisam citao prospekt ali ako je istina da moraju 50-100% dobiti isplacivati u dividendu tu nema greske.. 5% u 6 mjeseci je nesto oko cega nema puno filozofije.. pogotovo ako branis cijenu udjela a kupio si pola po 265 kuna.. ja ga ne dam ispod 390-400 sada niti ispod 430-450 sljedece godine.. sta bude prije.. a onih 63 komada s IPO-a uopce ne namjeravam prodavat..
HT se isplati kupovat i po 320 i po 400.. zobg dividende koja ne bi trebala biti manja od 20 kuna ako nista drugo..
Ukoliko HT bude isao u regionalne akvizicije, kao sto je najavljeno, tesko cete uskoro vidjeti neku bitnu dividendu.
Koliko HT dugorocno vrijedi najvise ovisi o Deutche Telecomu, a njemu ne cvjetaju ruze.
tenkista:
”
Interesantno kako isti analitičari kažu da su dionice prenapuhane a kažu da su prodavali neiskusni. Kontradiktorno jedno drugom. Mlate li ga mlate. Ko ne misli svojom glavom a sluša analitičare bolje mi je da se makne s burze. Pošto mi je 90% portfelja u minusu cca 30% a kupovao sam 20 % ispod ATH-a jasno mi je ko dan da su mi dionice podcjenjene. Ni u ludilu ne prodajem.
”
kolega ovo da ste 30% u minusu Vam neide u prilog da ste vrhunski investitor nego vrhunski optimista i na Vašem bi se mjestu zapitao dali je Vama mjesto na burzi jer hvaliti se s minusom nije baš za pohvalu bar priznajte da ste prerano procjenili ulazak u dionice
[smiley2]
Prije godinu dana sam ih kupio. Možda gledaš samo 20-tak dionica pa neznaš kakav je ustvari veliki pad općenito na tržištu. Dno je dosegnuto. No ovih 10% mi je u debelom plusu pa sam ukupno ipak u plusu.
Oni koji pišu da fondovi slobodno još padnu jer imaju dovoljan prinos u ovoj godini i da im klijenti neće vaditi novce van, u krivu su. Iz jednostavnog razloga da je većina ljudi počelo ulagati nakon 4. mjeseca i oni su već sada svi u minusu. J..e se ljudima onda što je fondu prinos 40% kad su oni ušli kasnije. I zato fondovi ove godine više ne smiju dopuštati minus, samo plus. I zato sam ja miran i mirno spavam.[smiley1]
drugar, ti očito ne znaš da su postojali periodi kad su ljudi godinama bili u minusu s dioničkim fondovima…
prouči si malo bolje prošlost fondova i sve to, imaš i na hrportfoliu! [smiley11]
Oni koji pišu da fondovi slobodno još padnu jer imaju dovoljan prinos u ovoj godini i da im klijenti neće vaditi novce van, u krivu su. Iz jednostavnog razloga da je većina ljudi počelo ulagati nakon 4. mjeseca i oni su već sada svi u minusu. J..e se ljudima onda što je fondu prinos 40% kad su oni ušli kasnije. I zato fondovi ove godine više ne smiju dopuštati minus, samo plus. I zato sam ja miran i mirno spavam.[smiley1]
daleko je još dno,a fondovi zarađuju i na ulaznoj i na izlaznoj naknadi treba spomenuti,a također omogućeno im je da oročavaju milione koje drže u kešu tako da oni slobodno još padaaaaaaju ,a zanositi se stime da su ti novci u sigurnim rukama i da mirno spavaš[smiley2]-spomenut ću samo ono što je davno davno rečeno:
“SAMO JEDNA STVAR RASTE U TUĐIM RUKAMA ,A TO SIGURNO NISU NOVCI”[smiley2][smiley2]
Mislim da bi trebalo otvoriti novu temu “Kriza TK” ovo trenutno stanje sa temom Korekcija nema veze!
otkud samo odjednom ovoliko medvjeda ovdje, kao da su se svi oni mesićevci s onog drugog foruma po komandi aktivirali u ove dane pred izbore i na poslovnom. otkud samo niču! a istina, mogu se u njihovim riječima prepoznati mudrost, promućurnost i širina pogleda svojstveni iskusnim ulagačima koji su nas došli upozoriti na to da su u sloveniji dionice upravo pale na cijene iz 1992, pa da znamo što nas jadne čeka [smiley1]
po svemu ovdje recenom dalo bi se zakljuciti da sljedeci tjedan idemo ostro prema gore.. HDZ dobia i to bez problema.. sdpovci jednostavno nece izlaziti na izbore da glasaju ili ce dati glas nekom drugome.. HSU ili SDS-u[smiley2]