da podsjetim kolege investitore one malo starije kao i novopečene da korekcija nije nešto što prođe za dan dva nego da može trajati i godinama i nek se ne zanose s time da će im neka “nevidljiva” ruka s puno novaca na računu čuvati neke zamišljene razine cijena
tko je ulagao 2005. zna da su se razine od početka godine postizale tek krajem 2005. nakon korekcije
masakr je mala riječ dow je pao 1200 bodova u mjesec dana i još pada,svi ostali takodjer,nafta divlja ide na 100usd što nije dobro,dolar je di je kod nas izbori biti će grdo sutra i prekosutra,čak mislim da sam trebao sutra u shoping jer će biti dosta jeftinije nego što je bilo danas[smiley7]
Samo je pitanje tko jos ima slobodnog casha za shoping.
S druge strane mi smo uvijek znali biti drugaciji od drugih.
Interesantno kako isti analitičari kažu da su dionice prenapuhane a kažu da su prodavali neiskusni. Kontradiktorno jedno drugom. Mlate li ga mlate. Ko ne misli svojom glavom a sluša analitičare bolje mi je da se makne s burze. Pošto mi je 90% portfelja u minusu cca 30% a kupovao sam 20 % ispod ATH-a jasno mi je ko dan da su mi dionice podcjenjene. Ni u ludilu ne prodajem.
Interesantno kako isti analitičari kažu da su dionice prenapuhane a kažu da su prodavali neiskusni. Kontradiktorno jedno drugom. Mlate li ga mlate. Ko ne misli svojom glavom a sluša analitičare bolje mi je da se makne s burze. Pošto mi je 90% portfelja u minusu cca 30% a kupovao sam 20 % ispod ATH-a jasno mi je ko dan da su mi dionice podcjenjene. Ni u ludilu ne prodajem.
Pa kaj onda ak je USA u banani.Pa danas je u Evropi sve zeleno i to dobro.A i Japanci su završili u dobrom plusu.Mislim da kod nas ovisi najviše samo o nama i fondovima…..
Ja se nadam danas i sutra stabilizaciji ili malo gore.
Ako imaš para kupuj, ako nemaš para odi spavati zimski san od jedno dva tri mjeseca. U veljači ili ožujku ćemo biti opet na ATH.
Slijedećih nekoliko dana je bitno zadržati CROBEX na barem malom plusu i HT da ne raste previše. Veliki rast HT-a bi mogao podebljati rasprodaju i okrenuti cijenu dolje što nikako ne bi bilo dobro.
Koliko god je dobro da nema previše malih i uplašenih na burzi, toliko je bitno da se oni sada ne uspaniče previše jer bi to moglo generirati stampedo.
ja to gledam ovako.. vani minus, u regiji minus, fondovi su u minusu vec vise od 10% mi ne smijemo vise u minus.. mi moramo u plus.. barem nakratko.. na -15% ljudi ce gotovo sigurno poceti vaditi novce iz fondova..
a HT se isplati kupovat i po 320 i po 400.. zobg dividende koja ne bi trebala biti manja od 20 kuna ako nista drugo..
Sva sreća što sam u margine uletio u najjačoj korekciji HT-a početkom rujna.
Da nisam bilo bi callova od Zabe , ovak sam čak u + od ulaska .
Ali ATH -e ću pričekati do proljeća .
Pa nije to tak daleko kolege .
Sad malo Sv.Nikola , pa Božić , Nova godina – POKLONI ISPOD BORA ,
Pa malo skijanje , fondovi će odraditi početak godine i evo nas u debelom + .
ja to gledam ovako.. vani minus, u regiji minus, fondovi su u minusu vec vise od 10% mi ne smijemo vise u minus.. mi moramo u plus.. barem nakratko.. na -15% ljudi ce gotovo sigurno poceti vaditi novce iz fondova.. a HT se isplati kupovat i po 320 i po 400.. zobg dividende koja ne bi trebala biti manja od 20 kuna ako nista drugo..
Fondovi sigurno više ne smiju dolje i nastojat će držati barem pozitivnu nulu. PBZ Equity i RBA CE su u minusu cca 12,5% i sigurno će paziti da ne gube više na vrijednosti. Keša imaju.
Jučer se vidjelo koliko je stalo fondovima završiti dan u plusu jer 15 minuta prije kraja trgovanja CROBEX bio u minusu.
A, što se tiče HT-a, nisam siguran da ga se isplati kupovati na 400. Na 320 možda, ali na 400 baš i ne. Čini mi se da će se fondovi krcati još jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako duuuuuuuuuugo i tražiti će nisku cijenu.