sta mislis kak bu bilo ak ne dodje HDZ na vlast? crveni kmeri sigurno nece imati 50% ja bi reko prije 30% SDP, 40% ADEZE i ostatak tko zna..
eto u toj hipotetskoj situaciji, kaj mislis ocemo se odbit sljedeci tjedan gore il cemo nastaviti padati?
Ja se samo bojim da Che Guevara ne ponudi sastav vlade SDP-u iako bi recimo teoretski HDZ mogao kao samostalna stranka imati najvise mandata. Naime, tip je izjavio da ce dati mandat onome tko mu “dokaze da moze sastaviti vladu” a meni to odmah zvoni na uzbunu. Mislim da ce najvise ovisiti o HSS-HSLS i HSU.
Medjutim, ako i SDP dodje na vlast, slijedeci tjedan bi mogao biti jako ruzan a i 2008 bi mogla biti dosta traljava. Formirati ce se nova vlada, biti ce gomila trgovine unutar stranaka i trziste bi moglo biti dosta nervozno.
Pogotovo kada krenu prijedlozi raznih zakona o porezima ovim i onim pa i prve formulacije eventualnog zakona o PKD. Po meni, trziste ce na sve to reagirati. No, to ce biti odredjeni period. Kako se magare navikne na batine tako cemo i mi naviknuti na Ljubu Armageddona, Zokija i ostalu ekipu pa ce se stvari pomalo stabilizirati. Ali trebati ce vremena.
Takodjer, ako budu od 01.01.2009. godine uvodili PKD mislim da cemo vidjeti opet jednu jacu korekciju negdje u ovo vrijeme jer ce se ubirati profit i onda ce se slagati long term portfelji. Barem ja tako planiram ali znam ih nekoliko koji isto gledaju na stvar.
Molim, ovo su moje osobne spekulacije i za ovo nemam nikakav opipljivi argument. Vrijeme ce pokazati a i ja cu se korigirati prema tome kako se stvari budu odvijale. Raspon mogucih dogadjanja je jako velik a klupko ce se poceti odmotavati vec od ponedjeljka – polako. Trenutno je previse nepoznanica da bi se ista moglo sa kolim tolikom sigurnosti reci.
I naravno, ovisi da li cemo i koliko pasti u slijedeca 2 dana.
@ivek – OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE i ja se po njemu ravnam.
ovo je post koji mi se sviđa pročitati. za razliku od donedavno afektiranih 50 postova dnevno tipa idu kmeri, sljedi potop i sl.
Pa mislio sam da se to podrazumjeva buduci ove stvari nitko ne moze sa sigurnoscu reci. [smiley6]
Imam dojam da ‘nam’ danas prodaju oni kojima ‘smo’ jučer jeftino prodavali
Tocno!
Upravo to se danas desava sa mnogim dionicama.[smiley13]
@strawinsky
Kolega s vama se slazem….
i ako bude uveden porez na kapitalna ulaganje , on nece biti preko noci..Jurcic je na radiu 101 jucer rekao da
im za to treba barem godina dana
HDZ – ce ga “navodno” isto uvoditi samo o tome ne prica!( da se to iscitati iz Sanaderovih izjava o nespretnosti Milanovica kako na trzistu kapitala treba biti oprezan u izjavama o porezima)
i naravno ATPL ima odlicnu politicki neopterecenu upravu , a to je formula uspjeha!!!!
@Ivek123
yep. Che je veliki manipulator i zbog njega i njegovih izjava sve se trese.
ja se ne brinem oko tog poreza jer ako HDZ ne bude glasao za njega, a čujem ni IDS nije za uvođenje, to ti je već pola sabora. HNS se dvoumi, pa ću i njih pripisati protivnicima i taj zakon neće proći čak i ako SDP pobijedi na izborima. U svakom slučaju, nema šanse da će u prvoj godini ići s time jer i sami znaju da nemaju šanse dokle god je investitorska javnost protiv toga. Ja ću biti za taj porez kad se neke druge stvari promijene, a do tad : nema šanse.
no ulazim na glavu nazad u moj igh nešto u petak
To je i moj plan, uletit ću u petak u IGH (možda već sutra ako bude baš extra povoljno.
[smiley2]
Jel vam sad jasno kako će biti u ponedjeljak: pobijedili KOREKCIJU 3:2 IDEMO DALJE[smiley2]
FTSE -2%
[color=blue]CROBEX +3%[/color]
Jel vam sad jasno kako će biti u ponedjeljak: pobijedili KOREKCIJU 3:2 IDEMO DALJE[smiley2] FTSE -2% [color=blue]CROBEX +3%[/color]
Bome ima i u tome nešto, opća euforija.
Evo, samo kažite šta da lupim na otvaranju po asku, šta god treba, nakon ovoga.
Osim dark horsea, naravno.
[smiley2]
J…. korekciju dok pobjedjujemo engleze u wembleyu..[smiley1].
Inace moram priznat da ne mogu vjerovat da neki za koje smatram da su ozbiljni investitori mogu vjerovat da postoji mogucnost uvodjenja pnkd.. Ni sam sdp ga ne bi uveo, a kamoli ce mu ruku dat cacic, ids, hsls ili ko vec. Danasnje istrazivanje iz slobodne je sve reklo, iako ja necu glasat za drivu mislim da nema sumnje u pobjedu hdz, scenarij isti kao i na predhodnim izborima[smiley10]
Današnjim pregledom promjena u top 10 svih dionica mogu reči da je situacija još bolja nego jučer.
Uz iznimku INE, IGH, i PBZ u svim ostalim dionicama prodaja među top 10 nema, nasuprot sami dokupi.
Ne zaboravimo prije 3 dana je žestoko udarila korekcija.
Ovo potvrđuje da mali prodaju, a fondovi skupljaju.