Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sta mislis kak bu bilo ak ne dodje HDZ na vlast? crveni kmeri sigurno nece imati 50% ja bi reko prije 30% SDP, 40% ADEZE i ostatak tko zna..
eto u toj hipotetskoj situaciji, kaj mislis ocemo se odbit sljedeci tjedan gore il cemo nastaviti padati?

Ja se samo bojim da Che Guevara ne ponudi sastav vlade SDP-u iako bi recimo teoretski HDZ mogao kao samostalna stranka imati najvise mandata. Naime, tip je izjavio da ce dati mandat onome tko mu “dokaze da moze sastaviti vladu” a meni to odmah zvoni na uzbunu. Mislim da ce najvise ovisiti o HSS-HSLS i HSU.

Medjutim, ako i SDP dodje na vlast, slijedeci tjedan bi mogao biti jako ruzan a i 2008 bi mogla biti dosta traljava. Formirati ce se nova vlada, biti ce gomila trgovine unutar stranaka i trziste bi moglo biti dosta nervozno.

Pogotovo kada krenu prijedlozi raznih zakona o porezima ovim i onim pa i prve formulacije eventualnog zakona o PKD. Po meni, trziste ce na sve to reagirati. No, to ce biti odredjeni period. Kako se magare navikne na batine tako cemo i mi naviknuti na Ljubu Armageddona, Zokija i ostalu ekipu pa ce se stvari pomalo stabilizirati. Ali trebati ce vremena.

Takodjer, ako budu od 01.01.2009. godine uvodili PKD mislim da cemo vidjeti opet jednu jacu korekciju negdje u ovo vrijeme jer ce se ubirati profit i onda ce se slagati long term portfelji. Barem ja tako planiram ali znam ih nekoliko koji isto gledaju na stvar.

Molim, ovo su moje osobne spekulacije i za ovo nemam nikakav opipljivi argument. Vrijeme ce pokazati a i ja cu se korigirati prema tome kako se stvari budu odvijale. Raspon mogucih dogadjanja je jako velik a klupko ce se poceti odmotavati vec od ponedjeljka – polako. Trenutno je previse nepoznanica da bi se ista moglo sa kolim tolikom sigurnosti reci.

I naravno, ovisi da li cemo i koliko pasti u slijedeca 2 dana.

skype - ivek1234

@ivek
– OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE i ja se po njemu ravnam.
ovo je post koji mi se sviđa pročitati. za razliku od donedavno afektiranih 50 postova dnevno tipa idu kmeri, sljedi potop i sl.

Pa mislio sam da se to podrazumjeva buduci ove stvari nitko ne moze sa sigurnoscu reci. [smiley6]

skype - ivek1234

Imam dojam da ‘nam’ danas prodaju oni kojima ‘smo’ jučer jeftino prodavali

Tocno!
Upravo to se danas desava sa mnogim dionicama.[smiley13]

@strawinsky
Kolega s vama se slazem….
i ako bude uveden porez na kapitalna ulaganje , on nece biti preko noci..Jurcic je na radiu 101 jucer rekao da
im za to treba barem godina dana
HDZ – ce ga “navodno” isto uvoditi samo o tome ne prica!( da se to iscitati iz Sanaderovih izjava o nespretnosti Milanovica kako na trzistu kapitala treba biti oprezan u izjavama o porezima)
i naravno ATPL ima odlicnu politicki neopterecenu upravu , a to je formula uspjeha!!!!

@Ivek123

yep. Che je veliki manipulator i zbog njega i njegovih izjava sve se trese.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

ja se ne brinem oko tog poreza jer ako HDZ ne bude glasao za njega, a čujem ni IDS nije za uvođenje, to ti je već pola sabora. HNS se dvoumi, pa ću i njih pripisati protivnicima i taj zakon neće proći čak i ako SDP pobijedi na izborima. U svakom slučaju, nema šanse da će u prvoj godini ići s time jer i sami znaju da nemaju šanse dokle god je investitorska javnost protiv toga. Ja ću biti za taj porez kad se neke druge stvari promijene, a do tad : nema šanse.

no ulazim na glavu nazad u moj igh nešto u petak

To je i moj plan, uletit ću u petak u IGH (možda već sutra ako bude baš extra povoljno.
[smiley2]

Što se tiče poreza , neće ga biti još 15 godina. Mišljenje poreznog savjetnika.

Jel vam sad jasno kako će biti u ponedjeljak: pobijedili KOREKCIJU 3:2 IDEMO DALJE[smiley2]
FTSE -2%
[color=blue]CROBEX +3%[/color]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Jel vam sad jasno kako će biti u ponedjeljak: pobijedili KOREKCIJU 3:2 IDEMO DALJE[smiley2] FTSE -2% [color=blue]CROBEX +3%[/color]

Bome ima i u tome nešto, opća euforija.
Evo, samo kažite šta da lupim na otvaranju po asku, šta god treba, nakon ovoga.
Osim dark horsea, naravno.
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

J…. korekciju dok pobjedjujemo engleze u wembleyu..[smiley1].
Inace moram priznat da ne mogu vjerovat da neki za koje smatram da su ozbiljni investitori mogu vjerovat da postoji mogucnost uvodjenja pnkd.. Ni sam sdp ga ne bi uveo, a kamoli ce mu ruku dat cacic, ids, hsls ili ko vec. Danasnje istrazivanje iz slobodne je sve reklo, iako ja necu glasat za drivu mislim da nema sumnje u pobjedu hdz, scenarij isti kao i na predhodnim izborima[smiley10]

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

Današnjim pregledom promjena u top 10 svih dionica mogu reči da je situacija još bolja nego jučer.
Uz iznimku INE, IGH, i PBZ u svim ostalim dionicama prodaja među top 10 nema, nasuprot sami dokupi.
Ne zaboravimo prije 3 dana je žestoko udarila korekcija.

Ovo potvrđuje da mali prodaju, a fondovi skupljaju.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Naravno da mali prodaju, pa nije nitko blesav da prodaje ispod cijene ako za to nema razloga. Samo naiva i needuciranost omogućavaju tako nešto.

Hell is Empty and all the Devils are Here

New Report

Close