Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam dojam da ‘nam’ danas prodaju oni kojima ‘smo’ jučer jeftino prodavali

dobar dojam imaš. sutra ćeš vidjeti da si bio u pravu. pa i ja bi prodao igh po 11000 da sam uzeo npr. 10-20 komada po 9000…o dlkv da ne govorim, ili o ostalima….ali ne brinite, sve će to jednog dana doći na svoje.

Burzomlat:

Imam dojam da ‘nam’ danas prodaju oni kojima ‘smo’ jučer jeftino prodavali

dobar dojam imaš. sutra ćeš vidjeti da si bio u pravu. pa i ja bi prodao igh po 11000 da sam uzeo npr. 10-20 komada po 9000…o dlkv da ne govorim, ili o ostalima….ali ne brinite, sve će to jednog dana doći na svoje.

Kroki,zaboravio si HDEL,zao mi je sto nisam bio hrabar,danas sam mogao zaradit za onog tvog ficu[smiley2]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

kako je krenulo, bit će još prilike sutra i u petak, i nedaj bože idući cijeli tjedan, ako pobjede oni koji ne smiju pobjediti.

kako je krenulo, bit će još prilike sutra i u petak, i nedaj bože idući cijeli tjedan, ako pobjede oni koji ne smiju pobjediti.

A mogli bi vrlo lako pobijediti….

skype - ivek1234

kaj mislis ivek da l bi se ovo moglo nastaviti i tijekom 1. mjeseca 2008..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE i ja se po njemu ravnam.

Dakle, ako dodje HDZ ocekujem strahoviti bounce prema gore koji ce trajati neko vrijeme. Svi sretni i zadovoljni. Tijekom 12 mjeseca doci ce vjerojatno do malog hladjenja jer fondovi moraj uhvatiti pozicije za rast u 2008. a obicno napucaju sve gore u prvih par mjeseci da si osiguraju mirnu godinu i onda samo kontroliraju lagano trziste bez puno znoja.

Ako dodje SDP onda bu cupavo. Sto da ti kazem. Ja ulazim u ponedjeljak ako dobije HDZ. Ako dobije SDP sigurno ne ulazim ali koliko dugo nemam pojma. Pricekati cu da vidim gdje ce sve prouzrokovati poremecaje u drustvu i gospodarstvu i da se stvar stabilizira jer ce vjerojatno biti vrlo burno. I fondovi ce vjerojatno u tom slucaju traziti puno nizi ulaz. Vec sada im se odlijeva gomila para (ljudi povlace masovno ma sto se ovdje pisalo), tako da se u eventualnoj eri SDP-a moraju predstaviti kao relativno sigurno utociste kapitalu. Dok nova vlada (ako je to SDP) ne definira svoju politiku i poteze pretpostavljam da ce trziste biti dosta nervozno a realno gledano nekog razloga za rast bas i nema do izlaska FI. pocetkom slijedece godine.

Treba uzeti u obzir i situaciju u regiji i svijetu na sto cemo se vjerojatno oglusiti u slucaju ostanka HDZa.

Po meni ovih dana/tjedana kljucnu ulogu ne igraju niti fundamenti niti TA nego cista psihologija mase prouzrokovana navedenim faktorima. Tako ce sigurno biti jos slijedeci tjedan bili ovi ili oni na vlasti.

Evo ja tako vidim stvari, u cashu sam 100% i po nekima ovdje samo “drukam”. [smiley10] Na zalost, relanost i cinjenice mi govore u prilog, ne vidim sto sam ovdje mulja a ljudi na forumu neka sami mucnu glavom i pogledaju oko sebe pa donesu zakljucke. Ja sam svoje zakljucke donio jos davno i cak ih napisao ovdje javno pa sam zbog toga razapinjan na kriz medjutim ne pada mi vise na pamet upustati se u rasprave oko toga.

skype - ivek1234

Evo ja tako vidim stvari, u cashu sam 100% i po nekima ovdje samo “drukam”. [smiley10] Na zalost, relanost i cinjenice mi govore u prilog, ne vidim sto sam ovdje mulja a ljudi na forumu neka sami mucnu glavom i pogledaju oko sebe pa donesu zakljucke. Ja sam svoje zakljucke donio jos davno i cak ih napisao ovdje javno pa sam zbog toga razapinjan na kriz medjutim ne pada mi vise na pamet upustati se u rasprave oko toga.

Ne uzimajte toliko k srcu komentare drugih.

No volio bi da date neki osvrt na ono vaše razmišljanje napisano na forumu u vezi držanja dionica, ako se sjećate onog kad ste napisali da bi puno više profitirali da ste ostali u dionicama nego što ste ih prodavali misleći da su dostigle vrh i da im je daljnji rast nemoguć.

U svakom slučaju mislim da vam je ovaj potez sa izlaskom prije ove korekcije bio pravi potez (Ičestitam) ali da bi ga kapitalizirali na pravi način mislim da bi već do petka trebali biti u dionicama.
Razmišljanja ?

super24:

OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE i ja se po njemu ravnam.

Dakle, ako dodje HDZ ocekujem strahoviti bounce prema gore koji ce trajati neko vrijeme. Svi sretni i zadovoljni. Tijekom 12 mjeseca doci ce vjerojatno do malog hladjenja jer fondovi moraj uhvatiti pozicije za rast u 2008. a obicno napucaju sve gore u prvih par mjeseci da si osiguraju mirnu godinu i onda samo kontroliraju lagano trziste bez puno znoja.

Ako dodje SDP onda bu cupavo. Sto da ti kazem. Ja ulazim u ponedjeljak ako dobije HDZ. Ako dobije SDP sigurno ne ulazim ali koliko dugo nemam pojma. Pricekati cu da vidim gdje ce sve prouzrokovati poremecaje u drustvu i gospodarstvu i da se stvar stabilizira jer ce vjerojatno biti vrlo burno. I fondovi ce vjerojatno u tom slucaju traziti puno nizi ulaz. Vec sada im se odlijeva gomila para (ljudi povlace masovno ma sto se ovdje pisalo), tako da se u eventualnoj eri SDP-a moraju predstaviti kao relativno sigurno utociste kapitalu. Dok nova vlada (ako je to SDP) ne definira svoju politiku i poteze pretpostavljam da ce trziste biti dosta nervozno a realno gledano nekog razloga za rast bas i nema do izlaska FI. pocetkom slijedece godine.

Treba uzeti u obzir i situaciju u regiji i svijetu na sto cemo se vjerojatno oglusiti u slucaju ostanka HDZa.

Po meni ovih dana/tjedana kljucnu ulogu ne igraju niti fundamenti niti TA nego cista psihologija mase prouzrokovana navedenim faktorima. Tako ce sigurno biti jos slijedeci tjedan bili ovi ili oni na vlasti.

sam ti pisi, ivek, zasad se jedino tebe sjecam da si bio u pravu dk su drugi drukali i prozivali drhtave rucice.. ja nisam nista prodao a nisam u situaciji doci do kesa do sljedece godine.. u 12-om mislim da ce pasti kao i uvijek.. ljudi ce vaditi novce za skijanj a i nitko bas nece gledati stanje fondova..

sta mislis kak bu bilo ak ne dodje HDZ na vlast? crveni kmeri sigurno nece imati 50% ja bi reko prije 30% SDP, 40% ADEZE i ostatak tko zna..

eto u toj hipotetskoj situaciji, kaj mislis ocemo se odbit sljedeci tjedan gore il cemo nastaviti padati?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ivek123:

sta mislis kak bu bilo ak ne dodje HDZ na vlast? crveni kmeri sigurno nece imati 50% ja bi reko prije 30% SDP, 40% ADEZE i ostatak tko zna..

eto u toj hipotetskoj situaciji, kaj mislis ocemo se odbit sljedeci tjedan gore il cemo nastaviti padati?

Ja sam uvjeren da ćemo se u toj hipotetskoj situaciji sigurno odbiti. I to euforično odbiti.

– pokusajte se ugledati u svoje burza-gurue koji su vrlo hladne glave i usto vrlo apoliticni, te pokusavaju izvlaciti korist iz svake situacije.
– ako netko umjetno srusi cijenu nema broge za prave igrace vec moze biti samo dobra prilika za dokup.
– neke drasticne razlike u gospodarstvu nece biti tko god pobijedio.
– ako vas je vec toliko strah SDP-a i crvenih; ulazite u firme u privatnom vlasnistvu i s ‘politicki neovisnim managementom’.
– Samo pokusajte sacuvati hladnu glavu i rezonirajte racionalno; nema razloga nioti za paniku, niti za euforiju nakon izbora. [smiley9][smiley9][smiley9]

Kolega, slažem se. Bez obzira tko pobijedio na izborima, ne može biti neke značajne promjene u gospodarstvu. Pogotovo ne preko noći.

Jučer je Roberto Motušić, predsjednik uprave Zagrebačke burze, na udarnom dnevniku HRT-a izjavio da čak ni možebitni porez na kapitalnu dobit zbog raznih tehničkih razloga i (saborsko-pravnih) procedura ne može biti uveden ranije od 3-5 godina. Neka se čovjek i zabunio i nek je rok kraći…još uvijek ima jaaako puno vremena…znate kako sve kod nas sporo ide…

Što se tiče Vaše preporuke za ulaz u firme u privatnom vlasništvu i s politički neovisnim managementom…odličan primjer…Atlantska plovidba…[smiley2] četvorica iz kompanije (Uprave) su u TOP 10 što predstavlja njihovu snažnu motivaciju za pozitivno djelovanje…o tome da poslove ne dobivaju “preko veze” nego na svjetskim tržištima…da ne govorimo.

Imam osjecaj da su danas fondovi pustili u pocetku nastavak jucerasnje euforije i da se sve polagano dize; te da su pred kraj trgovanja vidili da bi Crobex mogao opet u minus, te su opet pocli pomalo braniti index (vide se mnogi nalozi veci od zadnjih prodaja).
To im je uspjelo; i smatram da zele odrzavati ovih dana neki status quo tj da burza bude u stagnaciji.
Najvise me smeta sto mnogi zazivaju euforiju ili kataklizmu u ponedjeljak; u cijelom svijetu se index na mijenja preko 2% ovisno o burzovnim pobjednicima; a kod nas ce ta amplituda (zato sto razmisljamo kao krdo) pokrenuti stampedo u jednom pravcu; koji ce ici dok ljudi ne shvate da za to nema pravoga razloga.
Previse turbulencija uzrokovano prevelikim brojem ulagaca (cca 830.000 domacih fizickih osoba, dakle 20% stanovnistva RH).[smiley9][smiley9][smiley9]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

i ja se slažem s leonom. no, masa je masa i tu nema pomoći. neki jači igrači su poželjeli izaći iz malo skupljih dionica prije eventualne promjene vlasti i eventualnog poreza (mada ih može boliti ona stvar za poreze kad su već zaradili po nekoliko puta), počelo kliziti prema dolje i onda gomila malih dodatno zapaprila stvar. no, već duže pričamo ovdje o skupoći dobrog dijela dionica, pa se nekakva korekcija morala kad tad dogoditi. sad se tržište zaljuljalo i svi jašemo s tim.

@ivek
– OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE i ja se po njemu ravnam.
ovo je post koji mi se sviđa pročitati. za razliku od donedavno afektiranih 50 postova dnevno tipa idu kmeri, sljedi potop i sl.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close