Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene više brine situacija u regiji,Kosovo i BIH,ovi naši političari ionako rade kako tata(EU)kaže.Naravno i stanje burzi u svijetu.

To sam jednom napisao pa su me kamenovali postovima (da ne napišem postovali kamenjima)

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Na radiu 101 gostuju Polančec, Jurčić, Čačić
Tema (trenutno) kriza na burzi!

[smiley9]

jesam u kešu ok 40%, ali i dalje mogu kupiti jeftije nego što sam prodavao u zadnje vrijeme, no vidjet čemo razvoj narednih dana

svejedno dok god postoji neizvjesnost oko izbora sve je moguče

[color=blue]Neviđeni preokret na burzi[/color]

Današnji burzovni dan najbolje je usporediti sa finalom Lige prvaka Liverpool protiv Milana. Oni koji u tržište vjeruju igrali su za Liverpool i očekivano pobijedili. Nakon što je Crobex potonuo 4,50 posto, počeo je eksplozivno rasti te je završio na 4622,63 boda 1,06 posto u pozitivnom teritoriju. HT je završio dan na 337,60 kuna, a Atlantic na 880 kuna.

Cijena dionice Instituta građevinarstva Hrvatske između 23. listopada i 19. studenog strmoglavila se 30,55 posto. Korekciju je možda uzrokovala fundamentalna precijenjenost dionice, iako se možda ipak ključan razlog korekcije krije u izjavama predsjednika Mesića da Institut građevinarstva Hrvatske poslove od države po izvrsnim uvjetima dobiva temeljem poslovnih veza, a zatim da monopoliste kao što je IGH treba oporezivati.

Korekcija cijene Instituta građevinarstva Hrvatske nastavljena je i danas te je dionica završila u blokadi zbog pada cijene. Nakon što je trgovanje tom dionicom nastavljeno, njena cijena prevalila se 5,00 posto u pozitivan teritorij uz 14,91 milijun kuna prometa. Dionica Dalekovoda u pozitivnom teritoriju završila je 4,44 posto uz 14,91 milijun kuna prometa, a Tehnike 7,37 posto uz 6,49 milijuna kuna prometa. U sektoru građevinara moramo istaknuti i dionicu Ingre čija cijena je korigirana 0,60 posto uz 19,31 milijun kuna prometa.

Današnji rast Crobexa 1,06 posto na 4622,63 bodova zaista je bio i impresivan i spektakularan. Nakon pada Crobexa 4,50 posto uz 19 blokada zbog pada cijene, preokret na burzi do kraja dana samo hrabri su prognozirali. Business.hr tu mogućnost najavio je u radio emisiji uživo. Crobex je uskoro počeo eksplozivno rasti i do kraja dana se prevrnuo duboko u pozitivan teritorij.

Nakon napetog dana na Zagrebačkoj burzi cijena dionice HT-a lansirana je na 337,60 kuna uz 37,66 milijuna kuna prometa. Nakon što je u jednom trenutku izgledalo da je tržište napokon kako-tako uspostavilo prešutni konsenzus o “pravičnoj” tržišnoj cijeni dionice HT-a, cijena dionice nastavila je tonuti. Nakon dostizanja dna od 320,01 kuna, tržište je eksplodiralo prevrnuvši cijenu dionice u pozitivan teritorij. Signal za eksploziju bio je nalog za kupnju više od 13000 dionica koji se pojavio na 320 kuna. Dionicom se trgovalo u rasponu između 320,01 i 340 kuna…. (Business.hr)

Ignore: KressoM, delux

Kakve glupe usporedbe Liverpool-Milan.
Da nije to onaj majstor Petrov opet.
Zbog ovakvih trziste tone kad je panika bezveze.
Uzmi lnjige u ruku, malo analize a ne ke..njaj o nekom Liverpoolu+eksplozija cijene+lansirati cijenu..
Zbog takvih izraza ljudi kupuju Zdenku na 100 kn jer je jeftinija od HT-a 3.3. puta.

Evo tek sad vidio, da business.hr.
Sljam poslovnog novinarstva, nesto slicno 24 sata.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

jesam u kešu ok 40%, ali i dalje mogu kupiti jeftije nego što sam prodavao u zadnje vrijeme, no vidjet čemo razvoj narednih dana svejedno dok god postoji neizvjesnost oko izbora sve je moguče

Nema nikakve neizvjesnosti, izbori su za 5 dana [smiley2]
A neizvjesnost tko će dobiti izbore već je uračunata u pad crobexa zadnjih 10 dana.

Ignore: KressoM, delux

uh,ovaj dan zelim zaboraviti sto prije,ali nisam siguran da je to i konacan up,sto ako fondovi zavrte ringišpil jos jednom -savjetujem oprez jer i sam sam isfrasiran a nisam kukavica!

bratac:

jesam u kešu ok 40%, ali i dalje mogu kupiti jeftije nego što sam prodavao u zadnje vrijeme, no vidjet čemo razvoj narednih dana svejedno dok god postoji neizvjesnost oko izbora sve je moguče ”

Nema nikakve neizvjesnosti, izbori su za 5 dana [smiley2]
A neizvjesnost tko će dobiti izbore već je uračunata u pad crobexa zadnjih 10 dana.

S porezom ili bez?

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

U petak sam napisao da će ponedjeljak biti pokazatelj što se u stvari zbiva,s obzirom na početak trgovanja atgr-r-a uzimajući s jedne strane u obzir prijašnja trgovanja nakon izlistavanja dionica iz IPO-a, a s druge strane ozračje korekcije. Pobjedilo je ovo drugo.
Dakle ovako:
1. Fondovi ne brane cijene, jeftini dokup, priprema portfelja i dizanja vrijednosti udjela za 2008. (mislim ne prije,a samim time i tržište dionica će biti u takvom ozračju)
2. IPO-i su nam donijeli previše prodavatelja i neiskusnih ulagaća tako da oni koji diktiraju cijenu (fondovi) čekaju i kupuju pomalo sve niže dok se ovi prvi ne ispucaju
– mislim da je dobrim dijelom ova korekcija posljedica masovnog dioničarstva, te se vidi koliko na tržištu poput našeg znače neiskusni sa drhtavim ručicama
3. Globalno tržište je u korekciji, a mi nismo pusti otok
4. I na kraju famozni izbori…. To je škola,ali mislim da krajnji rezultat izbora i neće
imati preveliki utjecaj na tržište kapitala u Hrvatskoj. Jasno da bi bilo jednostavnije i
bolje da nam neki političari ne mašu pred nosom kojekakvim novim porezima, ali
imajmo u vidu da će oni doći prije ili kasnije, za crne ili crvene vlasti.

Treba biti ustrajan i imati povjerenja u svoje investicije. Život nas ući da nakon kiše dolazi sunce, a pobjedu će odnijeti samo ustrajni.

nije baš pristojno citirati sam sebe, ali nikkei.dow, dax…….su danas u plusu dok još ujutro to nije izgledalo tako
pozdrav[smiley2]

http://whycroatia.blogspot.com/

Bull Trap? Dead Cat Bounce? Ja sam u cashu i za sada tu ostajem. Eventualni ulazak od ponedjeljka.

P.S. Neka se nitko ne ljuti na ovom misljenju i postu. [smiley2]

skype - ivek1234

Evo tek sad vidio, da business.hr. Sljam poslovnog novinarstva, nesto slicno 24 sata. …

slažem se, bussines.hr , je čisto smeće ; i novinari koji pišu i glavna urednica i tekstovi su na razini glorije, tene, starsa, i na kraju 24_sata , to su trovači ljudskog duha i podcjenjivači osobne kulture, dostojanstva , inteligencije ..

a bilo je u njihovim tekstovima podosta materijala za tužbu ili protiv njih ili protiv ljudi koji su davali intervjue..

Bull Trap? Dead Cat Bounce? Ja sam u cashu i za sada tu ostajem. Eventualni ulazak od ponedjeljka. P.S. Neka se nitko ne ljuti na ovom misljenju i postu. [smiley2]

Ja nisam 100% u cashu, ali nisam ni daleko; pa razmisljam slicno.
Imam osjecaj da sutra nece biti ni priblizno toliki prometi kao danas.
Jednostavno su mnogi fondovi lijepo pazarili; obranili (umjetno ili ne nije bitno) cijene i vratili vjeru ovima sto rasprodaju.
Ja cu cekati do slijedeceg tjedna; nadam se da se nece pumpati cijene na malim prometima.

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

New Report

Close