20.11.2007 16:05
Oporavak na burzi, porastao Crobex
Nakon što je u utorak ujutro nastavljen negativan trend cijena domaćih dionica na Zagrebačkoj burzi (ZSE) te nakon što je zbog snažnog pada privremeno prekinuto trgovanje nizom dionica, nastavak trgovanja donio je nagli oporavak jer su investitori, čini se, procijenili da su dionice dovoljno pojeftinile kako bi bile dobra prilika za kupnju.
Crobex indeks ZSE u jednom je trenutku u utorak bio čak i 4% niži od zaključnih 4.574,06 bodova zabilježenih u ponedjeljak, no oko 14 sati i 45 minuta vrijednost mu se kretala oko 4.630 bodova, što je 1,2% više nego dan ranije. Crobex je, inače, u utorak po prvi puta u posljednjih sedam mjeseci pao ispod razine od 4.500 bodova.
Redovni promet na ZSE je nešto prije 15 sati premašio 210 milijuna kuna što govori o vrlo aktivnom trgovanju.
Dionica Atlantske plovidbe se oko 14 sati i 30 minuta trgovala po 3.100 kuna što je gotovo 7% više nego dan ranije, a rast je počela bilježiti i dionica IGH te Končara.
Dionica INA-e se ovih dana, usprkos prevladavajućem negativnom trendu drži dosta stabilno, a to je nastavila i tijekom utorka, dok je dionica Hrvatskih telekomunikacija u utorak u jednom trenutk pala i na najnižu povijesnu vrijednost od 320,01 kunu, 3% manje od zaključnih 330,02 kune u ponedjeljak.
(Bankamagazin)
je, završila sam ga na -5% i veselim se[smiley2][smiley2][smiley2]
I ja se idem napiti od sreće.
U jednom času bio sam u minusu -17%,dok sam kraj dana dočekao na -3%.
A da nisam rasprodao 50%portfelja u srijedu prošlu,bio bi daleko veći pad.
nevjerojatno…
kakav dan!
ja sam u plusu 2%, bio bih i više da neki konj nije srušio IPKK za 5% s jednom dionicom na kraju dana…
još uvijek mi je adrenalin na 1000…
jeste sigurni da nije odbijanac?
[smiley2][smiley9]
Ne volim dizanja pred trgovanja. Ipak mislim da neke dionice nećemo više vidjeti na ovim razinama tako skoro.
nadam se da su svi drhtavci i oni koji kupju dionice “jer ide to buraz gore 50%” danas i ovih dana rasprodali sve što imaju , i da su im fondovi to sve ljepo pokupovali ..
i da se malo smiri ova luda volatilnost na burzi i da se ralnije kupuje i prodaje …[smiley2][smiley1]
Ja se jos ne bih prerano veselio. Smrdi mi ovo (nadam se da sam u krivu).
I meni isto.[smiley9]
A meni se čini da će sada oni koji su u cashu biti sumnjičava jer naravno ne odgovara im da se sada preokrene trend.
A očigledno se preokrenuo, danas je jedan od dana sa najvećim prometom na burzi ikada do sada.
Posebno ako izuzmemo nekakva veća vlasnička preslagivanja.
Činjenica je međutim da će nakon tmurnih novina i vijesti zadnjih dana sutra novine osvanuti u potpuno drugačijem ozračju.
Vidjet ćemo što nam sutra donosi, taman kada sam pomislio da sam u banani jer sam sav cash potrošio okrenulo se. Što ne znaći da nisam u gubicima kao i ostali, ali u ovakvim trenucima treba biti hladne glave , kupovati vlastite dionice kako bi se smanjio prosjek ulaza , ili one koje su toliko pale da je očito da nema govora o daljnjem padu. Iako je sve moguće naravno.
Koji dan danas, rat je počeo… reklo bi se Armagendon.
Nije da ne simpatiziram mnoge ljudine i poštene bikove na ovome forumu, ali NHF, puno toga je u igri i puca se iz svih oružja-
I da nisam Martingalea naravno. Kolega ja jako vispren analitičar, pravi dragulj. Siguran sam da će biti jedan od ključnih zaposlenika prvog pravog hedge fonda zasnovanog na znanju i pameti. Doduše po pisanju osjećam natruhe anksioznosti i koji receptor dopamina previše, ali ništa što se teretanom ili kakvim borilačkim sportom ne bi moglo riješiti.
Znači potporu smo našli. Ja sam već neko vrijeme uočio double, zapravo triple top reversal pattern crobexa (onaj ATH je dobrim dijelom zbog pretumbacija indexa u 9.mjesecu). Ne bi sada opet detaljno ulazio u razloge, ali ja imam sve pokazatelje koji mi trebaju, ovaju bounce i volatilnost danas je ključni pokazatelj.
Za kraj drage kolege medvjedi da parafraziram legendarnu rečenicu mrskih nam navijača C. Zvezde – ‘Umem da kažem samo dve reči’ : Trend is our friend
Za gospodina moderatora, poslao sam vam PM da otvorite novi topic pod nazivom ‘Medvjeđi brlog’ koji bi uglavnom okupljao pojedince pesimističnog pogleda na ekonomiju i burzu jer mi se čini da je tema Korekcija malo previše zagušena i zatrpana porukama.
A čuj plavi…jedni u kešu drugi malo u minusu i svak priča ono što mu odgovara.
Ostaje činjenica da su izbori pred vratima i da je puno toga neizvjesno.