ajde ne paničarite. što ste mislili da je burza automat za štancanje novaca? normalno je da cijene padaju kad smatrate jeftinom dionicu na 5 bookova i sa p/e 1000…čemu se čudite? pa jednom i naša burza mora postati normalna. neke će dionice i dalje padati, a na nekima će polako dolaziti do smirivanja i onda i rasta. a to su one fundamentalno podcijenjene u svakom pogledu, a ovo ostalo ko šiša. ionako je po meni bila lutrija ulaziti u dionice iznad 2-3 booka sa visokim omjerom cijene i zarade.
ospon Cayman006 molim vas vaše mišljenje o dionici PBZ-a, u kontekstu vašeg zadnjeg posta.
uopće ju ni ne uzimam u razmatranje. dakle, ne znam što bi moglo biti. vjerojatno će rasti, kao i sve, do nove ovakve korekcije, ali dokle tako, e to ne znam…kupujte jeftine dionice, klonite se skupih. neke su i dalje preskupe makar su pale i do 50%.
…kupujte jeftine dionice, klonite se skupih. neke su i dalje preskupe makar su pale i do 50%.
koje su po Vama jeftine ?
Slazem se krokodilu donekle s tobom ,al koje su jeftine[smiley3]
nije tu pitanje čak koje su jeftine nego dali će postati još jeftinije. a fala bogu ima ih… bzjk, atpl, ptkm,lrh, kodt… i da dalje ne nabrajam svoj portfelj [smiley1]. 80% sam u dionicama i moram priznat da mi nije lako gledati sve ovo. poslije svake kiše dolazi sunce. ovo može pasti još neki postotak ali dam ruku u vatru da smo na proljeće opet na ATH na 80% dionica. ovi izbori nisu jedini razlog za korekciju, pa i ako sdp dobije ne vidim zašto bi sve padalo… dosta dugo se nije poklopilo ovoliko loših vijesti što kod nas, što u regiji i u svijetu. samo znam da i zimu 2006. nisam baš mislio da ima puno prostora za rast na nekim dionicama pa je sve otišlo gore i po nekoliko puta. isti ovi koji sad prodaju će na proljeće na ATH opet kupovat. pozdrav!
isti ovi koji sad prodaju će na proljeće na ATH opet kupovat. pozdrav!
A da sam sebi priznaš da je trebalo u ljeti izaći i čekati u kešu.
ajde ne paničarite. što ste mislili da je burza automat za štancanje novaca? normalno je da cijene padaju kad smatrate jeftinom dionicu na 5 bookova i sa p/e 1000…čemu se čudite? pa jednom i naša burza mora postati normalna. neke će dionice i dalje padati, a na nekima će polako dolaziti do smirivanja i onda i rasta. a to su one fundamentalno podcijenjene u svakom pogledu, a ovo ostalo ko šiša. ionako je po meni bila lutrija ulaziti u dionice iznad 2-3 booka sa visokim omjerom cijene i zarade.
Kladim se da će najveći rast imati upravo one dionice koje su i najviše padale – bit će sve kao što je bilo i do sad.
Vidjet će se to čim se opći trend promjeni (očekujem to dan dva poslije izbora)
u to ne sumnjam, ali ja investiram dugoročno tako da me zanima gdje će moje dionice biti za 3-5 godina a ne za 3-5 mjeseci. vidite i sami da je kratkoročno ulaganje jako opasno, tj. ravno sreći a ja sreće nemam. kad držiš dionicu 5-10 godina, tada ti ovakve korekcije ništa ne znače jer znaš da je to sve prolazno. a vama savjetujem da se pitate što ćete imati za 5-10 godina a ne za par mjeseci.