Generator problema su američki hipotekarni krediti,no činjenica da tehnološke i industrijske kompanije odlično guraju i slijedeći tjedan očekuju dobar 3q.Isto tako google i microsoft lete u nebo za razliku od banaka koje tonu.Moje mišljenje da će dobri rezultati industrijalaca potaknuti optmizam ulagača,google kao peta kompanija na US marketu daje signal za gore ( probio 700$).Evropa dobro stoji ako ne računam švicarske banke koji su tradicionalno godinama ulagale u mirovinske i fondove nekretnina u americi koji su davali odlične prinose sve ove godine.
Nas najviše zanima što kod nas?
Čini mi se da idemo lagano nazad gore i da tvrtke koje nastavljaju kontinuitet dobrih rezultata neće imati problema.Vraća se novac do ATGR-a,kako i drugi investitori tako i ja moram nešto dokupiti s povratom sredstava.Mislim da bi se mogla povećati likvidnost na HT-u što će isto malo podići market.
Gdje se može kupiti zlato? U banci, bankomatu…?
Znam da ima riblja burza, ima li burza zlata ?[smiley2][smiley2][smiley2]
neces ga valjda kupovati sad kad je na ATH?
RealBear:
”
super24,
Po HANFI za 9. mjeseci svi otvoreni investicijski fondovi (mješoviti, novčani, dionički) imaju 7.78 milijarde kuna u domaćim dionicama i 8.3 u stranim. Mirovinski fondovi imaju 1.4 milijarde kuna u domaćim dionicama i 0.85 u stranim. Čisti cash im ne smije previše oscilirati i ne smiju ići ispod određene
granice.
”
po ovome bi se dalo zakljuciti da veci dio burzovne kapitalizacije uopce ne ovisi o fondovima?
Veci dio burzovne kapitalizacije ne ovisi o nikome [smiley1]. Novac dostatan za trzisnu kapitalizaciju ne postoji u sustavu ionako. Postoji samo dinamika izmedju priljeva i odljeva sredstava sa burze.
Slučajno napipah jednu dobru stranicu. Nije zlato ali je bolje. http://www.karup.com
Ivek daj prodaj ljudima koju polugicu sad je vrijeme za kapitalizaciju[smiley1][smiley2]
ovo to je najsigurnije i onda u čarapu [smiley2]
Vaš link
u slučaju velikog globalnog “nereda” misliš li da bi se mogao spojit na internet i online trgovat, uzalud bi ti bile tone zlata na GCI računu.mogao bi prodat zlato ko i HT prvih xx dana[smiley1]
tenkista:
”
Gdje se može kupiti zlato? U banci, bankomatu…?
Znam da ima riblja burza, ima li burza zlata ?[smiley2][smiley2][smiley2]
”
neces ga valjda kupovati sad kad je na ATH?
Kako znas da je sad na ATH? Mozda ce biti za mjesec dana.
I Slobodna Dalmacija se svojim temama sve više okreće burzi (i čini mi se čitanju ovog Foruma) … mislim kako im je ovo prva takva naslovnica lista … uz prateći text …
– KRAH BURZE
– možda ovi novinari gledaju kako im njihova firma kotira na burzi, znaju poslovanje firme.
– zašto ne napišu je li njihova firma vrijedi ili je čisto smeće od vrijednosnice.
– ja bih rekla ovo drugu, ali isto nije lijepo gledati sebe (Slobodna Dalmacija) i onda misliti kako i drugi rade isto te pisati slom burze.
– za mene bi puno prihvatljiviji članak bio SLOM DIONICE SLOBODNA DALMACIJA, a jednom su je na forumu mojnovac puno hvalili, a ono navlakuša da ne može biti gore.
– i za kraj samo za gospodina novinara, krah jedne dionice nije vam i krah cijele burze.
Pozdrav !
Crobex, indeks Zagrebačke burze, u prvih devet mjeseci u odnosu na 12 mjeseci 2006. rastao je po stopi od 56,95 posto, slovenski burzovni indeks po stopi od 88,98 posto, srpski po stopi od 67,99 posto, dok je indeks Sarajevske burze rastao po stopi od 54,12 posto.
citat iz slobodne dalmacije .slovenski burzovni indeks rastao 88,98 %.čudi se da nitko ne piše o slomu slovenske burze ????
Ivek daj prodaj ljudima koju polugicu sad je vrijeme za kapitalizaciju[smiley1][smiley2]
Neka meni polugica, neka…. Nemre niti Ljubo do njih!!!! [smiley1][smiley1][smiley1][smiley1]
Neka meni polugica, neka…. Nemre niti Ljubo do njih!!!! [smiley1][smiley1][smiley1][smiley1]
možda može mesić? [smiley2]
ivek123: ” Neka meni polugica, neka…. Nemre niti Ljubo do njih!!!! [smiley1][smiley1][smiley1][smiley1]” možda može mesić? [smiley2]
a možda bi Sanader dokupio …