Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jos da je dodao, a i ne mora se dogoditi, onda bi dobili potpuno jasnu sliku

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Koliki je bio Crobex u mjesecu a koliki je sad? Kakva korekcija, zatvorite temu. Sve govori na jaki uzlet. Pozdrav!

KOREKCIJA ZATVORENA!

GERONIMO: ” I za kraj u 11 mjesecu povrat od Atlantica a u 12. mjesecu mirovinci ulaze u jdd kotaciju ” Povrat je u četvrtak od atlantica,i to ne baš mali,26000ljudi je upisalo,dobit će par dionica,a sve ostalo je povrat. 26000xcca 25000kn=650000000kn,lijepa brojkica.

Povrat preplaćenih sredtava je najkasnije DO četvrtka. Neki će novac dobiti i u ponedjeljak.

jovica: ” GERONIMO: ” I za kraj u 11 mjesecu povrat od Atlantica a u 12. mjesecu mirovinci ulaze u jdd kotaciju ” Povrat je u četvrtak od atlantica,i to ne baš mali,26000ljudi je upisalo,dobit će par dionica,a sve ostalo je povrat. 26000xcca 25000kn=650000000kn,lijepa brojkica. ” Povrat preplaćenih sredtava je najkasnije DO četvrtka. Neki će novac dobiti i u ponedjeljak.

Poslao mi kolega priv,poruku da sam upola fulao sa visinom povrata,ja se ispričavam,jer sam samo karikirao tj.htio dati do znanja da veliki iznos stiže na burzu.

” super24, Po HANFI za 9. mjeseci svi otvoreni investicijski fondovi (mješoviti, novčani, dionički) imaju 7.78 milijarde kuna u domaćim dionicama i 8.3 u stranim. Mirovinski fondovi imaju 1.4 milijarde kuna u domaćim dionicama i 0.85 u stranim. Čisti cash im ne smije previše oscilirati i ne smiju ići ispod određene granice. ” po ovome bi se dalo zakljuciti da veci dio burzovne kapitalizacije uopce ne ovisi o fondovima?

Puno je važnija tkz. free float tržišna kapitalizacija. Nju je malo teže izračunati, izbacimo državu, HT, Todorića, većinske vlasnike, upravu. Lakše ju je pratititi za pojedinu dionicu nego za tržište u cjelini. Naravno trebalo bi vidjeti onda omjer fondova u free-floatu prema drugim dioničarima. Što je taj omjer manji fondovi imaju manje razloga braniti takvu dionicu, pogotovo ako je još nelikvidna i trezor ne namjerava pripomoći. Takve dionice pri ozbiljnoj korekciji idu jako, jako na jug. Kad dođe vrijeme za to pisati ću o pojedinačnim dionicama [smiley1]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

pa uglavnom ako je free float takav da udio fonda u njemu nije velik dionica je vjerojatno likvidna? jel mozes dati neki primjer?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Evo sto kaze barba Frenki:

http://www.slobodnadalmacija.hr/20071104/novosti01.asp

Mozda Ljubo i Zoki budu “okidac”?

skype - ivek1234

Evo i proroka Frenkija. Čudak, kao i razdoblje koje prognozira, 2-5 godina za krah….
A, i svačim se bavi.
Dobro si Ivek rekao, možda Ljubomir i Zorislav budu okidači, pa one dvije godine više neće biti tako daleko.
Nešto malo ljudi bilo na predizbornom skupu SDP u Sesvetama. To je dobro.
Mene samo strah opće korekcije dan nakon izbora u slučaju pobjede crvenih kmera. I ona Adlešićka i Friščić mi nisu dorečeni, makar mislim da je Ivo sve već dogovorio s njima i umirovljenicima, te s HSP. Pa nitko nije lud da će s SDP tikve sadit. [smiley11]

Pessimism Is Your Friend

Evo i proroka Frenkija. Čudak, kao i razdoblje koje prognozira, 2-5 godina za krah…. A, i svačim se bavi. Dobro si Ivek rekao, možda Ljubomir i Zorislav budu okidači, pa one dvije godine više neće biti tako daleko. Nešto malo ljudi bilo na predizbornom skupu SDP u Sesvetama. To je dobro. Mene samo strah opće korekcije dan nakon izbora u slučaju pobjede crvenih kmera. I ona Adlešićka i Friščić mi nisu dorečeni, makar mislim da je Ivo sve već dogovorio s njima i umirovljenicima, te s HSP. Pa nitko nije lud da će s SDP tikve sadit. [smiley11]

evo, recimo, bez obzira na potencijalnu korekciju neposredno uzrokovanu mogućom pobjedom sdp-a, ja neću glasati za organizirani kriminal. ja sam, zna se, protiv organiziranog kriminala.[smiley1]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Evo primjera na kojem se vidi koliko ulagače može košatati ulaganje na HR-burzi zahvaljujući kojekakvim ‘novinarima’.U ovom članku citiranom iz Slobodne Dalmacije (koja me BTW,razočarala) apostrofira se da Hrvatsko tržište kapitala ‘mora’ doživjeti korekciju!
Pitam se: di je HANFA? I što radi sada na osnovu čalanka 150 ‘Zakona o trgovanju vrijednosnim papirima’?
Moje osobno viđenje trenutne situacije svodi se na činjenicu da su ‘bankice’ ostale bez depozita građana koji su se u večoj mjeri okrenuli investiranju svoje ušteđevene na Hrvatskom tržištu kapitala pa se kroz razne članke pokušava uvjeriti pučanstvo kako su takve odluke u najmanju ruku rizične jer tržište ‘mora’ doživjeti korekciju.

Vaš link

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

pa uglavnom ako je free float takav da udio fonda u njemu nije velik dionica je vjerojatno likvidna? jel mozes dati neki primjer?

Ajmo uzeti neku hipotetičku firmu i situaciju za primjer. Ima čvrste vlasnike koji drži 60%. Par fondova i igrača se skupilo te kupilo 10%. Ostatak od 30% drže mali i radnici.

U lijepim vremenenima fondovima je lako dignuti cijenu 200%-300% posto kupujući sitniš od radnika i vrteći između sebe. Mali će ih sustizati i sve je lijepo i ružičasto. Firma nije baš nešto po fundamentima, ali tko te pita kad cijena ide gore.

E sad kad tržište ide dolje, mali i radnici se uspaničare i htjeli bi prodati. Trezor nema kune a fond manageri moraju procijeniti na kojoj razini će im se isplatiti braniti. Na početku će kupovati dosta jer nitko ne može biti siguran da je do promjene smjera došlo. Ali ako se uđe u pravi bear market cijena može ići čak i ispod one po kojoj su fondovi ušli jer će npr. HT biti jeftin do bola i to će im biti isplativije kupovati.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

New Report

Close