Tako je, sredinom tjedna idemo u šoping. ja sam većim dijelom u kešu od početka korekcije tako da mi ovaj diskont paše. Građevinari su na rasprodaji…
Evo sto krasi naslovnicu slobodne…
nema kraja korekcije do izbora. ako hdz pobjedi idemo gore ako komunjare dobe, e onda moj narode……..pogotovo kad onaj hercegovači pigmejac odluči da strani kapital nije dobar za Hrvatsku…jao nama… [smiley7]
I Slobodna Dalmacija se svojim temama sve više okreće burzi (i čini mi se čitanju ovog Foruma) … mislim kako im je ovo prva takva naslovnica lista … uz prateći text …
onda kolege, jeste li spremani za danasnji kraj korekcije?[smiley2]
Naravno da jesmo,stiže novi cash na burzu idući tjedan.
I Slobodna Dalmacija se svojim temama sve više okreće burzi (i čini mi se čitanju ovog Foruma) … mislim kako im je ovo prva takva naslovnica lista … uz prateći text …
još samo fali da 24 sata počne pisat o burzi. možda neki nisu primijetili ali korekcija je trajala cijelo ljeto. a dotle je valjda taj isti novinar bio prezaposlen pisanjem o vlatki pokos. tzv. slom tržišta predviđaju već godinama ali on se nikada ne dogodi. a vidi čuda isti ljudi koji na slom upozoravaju kupuju dionice. ima prenapuhanih dionica ali i onih podcijenih koje i više nego opravdavaju cijenu. fondovi su očito zadovoljni prinosima za ovu godinu pa zašto bi sada dizali cijene kad taj rast mogu prebaciti u sljedeću godinu. o dionicama se jedino dobro piše kad se netko mora ozbiljnije iskrcati kao IGH nedavno. naša burza će tek sazrijeti ulaskom u EU kada će na ZSE početi stizati daleko više stranog kapitala.
super24,
Po HANFI za 9. mjeseci svi otvoreni investicijski fondovi (mješoviti, novčani, dionički) imaju 7.78 milijarde kuna u domaćim dionicama i 8.3 u stranim. Mirovinski fondovi imaju 1.4 milijarde kuna u domaćim dionicama i 0.85 u stranim. Čisti cash im ne smije previše oscilirati i ne smiju ići ispod određene
granice.
po ovome bi se dalo zakljuciti da veci dio burzovne kapitalizacije uopce ne ovisi o fondovima?
Dok se god po novinama i televiziji piše negativno to je dobar znak, puno više bi se zabrinuo da se piše u superlativu
I još jedna stvar kad svi misle da će biti kriza e onda je baš neće biti.Krize se pojave kad niko nemisli da će ih biti
I za kraj u 11 mjesecu povrat od Atlantica a u 12. mjesecu mirovinci ulaze u jdd kotaciju
I za kraj u 11 mjesecu povrat od Atlantica a u 12. mjesecu mirovinci ulaze u jdd kotaciju
Povrat je u četvrtak od atlantica,i to ne baš mali,26000ljudi je upisalo,dobit će par dionica,a sve ostalo je povrat. 26000xcca 25000kn=650000000kn,lijepa brojkica.
I Slobodna Dalmacija se svojim temama sve više okreće burzi (i čini mi se čitanju ovog Foruma) … mislim kako im je ovo prva takva naslovnica lista … uz prateći text … http://www.slobodnadalmacija.hr/20071104/novosti01.asp
“Slom burze mogao bi se dogoditi u iduće dvije do pet godina”
Mislim da ova rečenica iz teksta dovoljno govori o ozbiljnosti i obrazovanosti autora.