@ Duser
pa ADRS u ovoj godini sve od 1. mjeseca nije ostvario znacajniji rast. ulaskom u EU mislim da vise nece moci imati islkljucivi monopol na hrv.trzistu duhanskih preradjevina, a mislim da je zlatno doba te dionice zavrsilo jos prije par godina. jest da osim duhana ta kompanija ima dobar dio prihoda i od turizma i ostalih djelatnosti no u svakom slucaju mislim da ona nije mjerilo rasta ili pada indeksa iako je mozda nekad to i bila.
Nije ostvario znacajan rast, ali mu zato znacajno raste dobit.
A sto se tice duhanskog sektora, siri se u regiji, pa sve do rusije- uvijek ce ga moci dobro prodati!
Pa jos jednom razmisli jeli precijenjen ili…?
@ribar
…poslo im za rukom da iz RH “naguze” BAT i Phil Morris. Oboje od ovih se dobro pozicioniralo u regiji(Srbiji). Mislim da na svjetskom trzistu duhana nemaju puno sanse. Porasla im dobit na 1H u odnosu na isto razdoblje lani medjutim dobar dio te dobiti proistjece iz prihoda od prodaje na domacem trzistu sto samo potvrdjuje teoriju da su monopolisti. Uostalom trzisna kapitalizacija vec visestruko premasuje imovinu bez obzira sto nisu preoptereceni obvezama. Postujem ako netko ovdje misli drugacije, no, ponavljam, ova dionica vise ne moze biti parametar za rast trista ili korekciju sto je i tema ovog podforuma.(malo smo otisli u OT).
@ Duser pa ADRS u ovoj godini sve od 1. mjeseca nije ostvario znacajniji rast. ulaskom u EU mislim da vise nece moci imati islkljucivi monopol na hrv.trzistu duhanskih preradjevina, a mislim da je zlatno doba te dionice zavrsilo jos prije par godina. jest da osim duhana ta kompanija ima dobar dio prihoda i od turizma i ostalih djelatnosti no u svakom slucaju mislim da ona nije mjerilo rasta ili pada indeksa iako je mozda nekad to i bila.
Febo, pročitaj ovu analizu da malo proširiš svoje vidike http://www.transfer-biro.hr/3942.aspx
Gospodo odite na temu Adris i debatirajte.
I kao što bi rekao kolega matrix :
[color=blue]Hvala[/color]
Iz regije, ali mislim bitno i za nas:
Ministar obrane: Srbija neće intervenirati na Kosovu
BEOGRAD, 21. listopada 2007. (Hina/dpa) – Srbijanski ministar obrane Dragutin Šutanovac izjavio je u nedjelju da Srbija neće pokrenuti vojnu intervenciju ako Kosovo proglasi neovisnost.
Šutanovac je rekao da srbijanska vojska neće biti aktivna preko granice s Kosovom jer bi to Srbiju dovelo u sukob s “njezinim partnerima iz KFOR-a”.
Da se vratimo na temu?:-)
Moj uzor Buffett uvijek govori kako treba kupovati dionice dobrih firmi kad su one podcijenjene. ‘Ajd’ nek’ ih on kupi kad je Crobex kod nas 5400.[smiley2]
I sad neki kažu kako korekcija još nije završila???
Da nije bilo ovog HT-a još uvijek ne bih mogao reći da sam kupio neku povoljnu dionicu i da me sa njom nije briga koliko je optimistično tržište. Niti on, a niti Graham sumnjam da bi našli i jednu fundamentalno podcijenjenu dionicu na našem tržištu kapitala. Zapravo, kad gledamo, ovoliki indeksi nisu neki poseban rekord. Bilo je vremena na nekim tržištima kad je prosječni P/E bio troznamenkast.
Ipak, bez obzira hoće li korekcija ili ne, situacija mi se nimalo ne sviđa i ozbiljno sam počeo razmišljati o izvlačenju dijela sredstava i investiranju na manje zahuktala tržišta koji nemaju tolike stope rasta, ali imaju perspektivu i treba početi zauzimati pozicije. Mislim, lijepo je imati mjesečni prinos 20 ili više posto, ali kad znam da sam preskupo kupio dionicu samo zbog špekulativne zarade, hm, nisam baš miran.
-Novi dioničari sa svježim CASH-R-A
-Hrvatska kao članica Vijeća Sigurnosti
-3Q rezultati
-Rekordna turistička sezona
-Gospodarski rast
-Prisutnost stranih banaka i investitora
-Ministar obrane: Srbija neće intervenirati na Kosovu
-NATO
-EU
-HDZ po najnovijoj anketi vodi[smiley1]
-Korekciju smo imali, a možda smo još lagano u njoj
I vi bi u korekciju?[smiley1]
MORAM KOMENTIRATI…
“-Novi dioničari sa svježim CASH-R-A”
Ušli u HT i izašli…povrat se vratio na račune i čarape.
“-Hrvatska kao članica Vijeća Sigurnosti”
Kakve veze to ima sa FI od recima Vira???
“-3Q rezultati”
Još nisu došli ali iz prakse znam da zbog njih tržište u ovo doba godine potone.
“-Rekordna turistička sezona”
Je i dionice stagniraju.
“-Gospodarski rast”
BNP 6% raste, a tržište je raslo 50% !!!
“-Prisutnost stranih banaka i investitora”
Već godinama su prisutni, za tvoju informaciju, u značajnijoj količini od 1998. godine
“-Ministar obrane: Srbija neće intervenirati na Kosovu”
A možda interveniraju u Bosni…jel to bilo obećanje ministra Srbije…?
“-NATO”
Kad uđemo u Nato imaćemo značajniju inflaciju te godine…pitaj me zašto.
“-EU”
Još 2 godine
“-HDZ po najnovijoj anketi vodi”
Korekcija i snjima i bez njih (samo jača)
“-Korekciju smo imali, a možda smo još lagano u njoj”
Sine, ne znaš ti što je korekcija, kad doživiš neku od 2 godine, onda se javi…
“I vi bi u korekciju?[smiley1]”
Jok, ti bi…
[/quote]
[smiley2][smiley1][smiley1]
Možda da i vi kolega spremite novce u čarapu, pa da nam se vratite za koju godinu[smiley2]
MORAM KOMENTIRATI… “-Novi dioničari sa svježim CASH-R-A” Ušli u HT i izašli…povrat se vratio na račune i čarape. …
sa ovim se nikako ne mogu složiti, mislim da nas je zapalo barem 10% prodanog HT-a,
da ne spominjem da su mnogi povratom od HT-a dokupljivali HT, naravno pričam o novim dijoničarima
ostalo stoji[smiley2]
Možda da i vi kolega spremite novce u čarapu, pa da nam se vratite za koju godinu[smiley2]
Dobre argumente imaš…vidim koliko si sam sebi na cijeni….[smiley2]
Uf, mrzim se prepirati sa ovim multinickovima…fuj.