Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po meni korekciji još nije kraj, oporavak Crobex-a su pospješili građevinari i brodari a ne oporavak blue chip-ova, kad se ADRS, PBZ, INA i ERNT “vrate” onda ćemo moći pričati o kraju korekcije

…i ne daj bože početku nove…[smiley16]

Korekcija je nesto najbolje sto se nasem trzistu kapitala sada moze dogoditi.

Ali sve dok se ne omoguci trgovina opcijama trziste ce ostati precjenjeno

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

po meni korekciji još nije kraj, oporavak Crobex-a su pospješili građevinari i brodari a ne oporavak blue chip-ova, kad se ADRS, PBZ, INA i ERNT “vrate” onda ćemo moći pričati o kraju korekcije …i ne daj bože početku nove…[smiley16]

bravo! jedino bih tu izbacio INA koja je ipak do daljnjega u specificnoj situaciji

“Please, God, Just One More Bubble.”

I sad pitanje koje mene muči. Kako to da su sva tržišta manje ili više potonula a stvar se dogodila u SAD-u? Neka čak nisu niti imala fundamentalno precijenjene indekse, ali ih val nije obišao.
Ovo sa Azijom niti mene nije posebno zabrinjavalo. Ali kad sam pročitao još ovaj članak:
Vaš link sad više nisam tako miran. Čini mi se da je dovoljan vjetrić da se sve sruši kao kula od karata.
Slijedeći radni tjedan sam mislio uložiti dio keša na burzu, da bih iskoristio ovaj mali predah zbog Atlantica, ali sad se uistinu dvoumim. Ako lavina krene moglo bi se dogoditi da zakasnim. Dovoljno da odem na WC i dok se vratim… Ono smak svijeta.[smiley2][smiley2][smiley2]
Ali šalu na stranu. Uistinu mi situacija ne ulijeva povjerenje.

Kad se dogodila Kina posljedice su se osjetile nadaleko i naširoko. Ali samo 1. put. Poslije nije bilo nekog efekta.

Only God, Muammar and Libya!

tko se u zadnjoj jakoj korekciji u 9.mjesecu dobrano nakrcao tome je portfelj do danas dvoznamenkasto porasao.[smiley2]

ISTINA. Sve mi je otišlo 30-60%.

Da nema barem jedne jače korekcije godišnje, kroz par godina bi pali u recesiju. Oscilacije su poželjne, one su dobre, neizbježne i neophodne.
Kod nas još uvijek ode 40-50%, pa padne 10-15%, pa opet raste. Je da se teško nosit s njima i da dižu kiselinu, ali je to tako i neka je.

Što je veće brdo, dublja je dolina poslije.

Po meni je korekcija završila. U slijedećih mjesec dana, svaka će dionica ovisiti o sebi, o svom trećem kvartalu ili nekoj vijesti.

No respect

bog raja sto se tice korekcije moje je misljenje da nece vazit za one tvrtke koje posluju u plusu a ima ih hvala bogu dosta

bog raja sto se tice korekcije moje je misljenje da nece vazit za one tvrtke koje posluju u plusu a ima ih hvala bogu dosta

jako opasno razmišljanje, svi blue chip-ovi posluju u plusu i oni su najviše bili pogođeni korekcijom

Heaven or Las Vegas

jomiii: ” bog raja sto se tice korekcije moje je misljenje da nece vazit za one tvrtke koje posluju u plusu a ima ih hvala bogu dosta ” jako opasno razmišljanje, svi blue chip-ovi posluju u plusu i oni su najviše bili pogođeni korekcijom

normalno da ce biti korekcije pa kako bi mi radili preko burze da nema korekcije ali ovaj mjesec nece bit jos se cekaju fi a posje toga bum vidili koje firme idu u + a koje u –

Duser: ” jomiii: ” bog raja sto se tice korekcije moje je misljenje da nece vazit za one tvrtke koje posluju u plusu a ima ih hvala bogu dosta ” jako opasno razmišljanje, svi blue chip-ovi posluju u plusu i oni su najviše bili pogođeni korekcijom ” normalno da ce biti korekcije pa kako bi mi radili preko burze da nema korekcije ali ovaj mjesec nece bit jos se cekaju fi a posje toga bum vidili koje firme idu u + a koje u –

OK je teorija o Blue Chip-ovima.
Medjutim, da mozda nisu i neki od hrv.Blue Chip-ova malcice precijenjeni?(ADRS,MGMA…) .Prvotnim dizanjem Crobexa iz zadnje korekcije neki su ipak malo i narasli (ERNT..).
pozdrav

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ADRS po meni nije precijenjen, MGMA po meni je ali ju nikako ne svrstavam u blue chip,
ero korak napred, korak nazad, prije korekcije je bio 3600?

Heaven or Las Vegas

@ Duser

pa ADRS u ovoj godini sve od 1. mjeseca nije ostvario znacajniji rast. ulaskom u EU mislim da vise nece moci imati islkljucivi monopol na hrv.trzistu duhanskih preradjevina, a mislim da je zlatno doba te dionice zavrsilo jos prije par godina. jest da osim duhana ta kompanija ima dobar dio prihoda i od turizma i ostalih djelatnosti no u svakom slucaju mislim da ona nije mjerilo rasta ili pada indeksa iako je mozda nekad to i bila.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

F1- krenulo je super zanimljivo!
Evo male usporedbe Adrisa i Crobexa:

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close