Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Alien: ” Kolega kad kazem da je gotovo onda je gotovo [smiley2]. E sad ajmo prognoze do kraja godine gdje ce biti Crobex ” Svaka čast. [smiley2] Neću prognozirat, ali ću reći da sam zgazio Crobex za 35%. Toliko sam otišao gore, dok je on mrljavio.

svaka čast majstore….. osobno nisam bio baš te sreće.

Scio me nihil scire

svaka čast majstore….. osobno nisam bio baš te sreće.

Prava riječ – dosta sreće i malo vjere u početak “morske revolucije” i to je to.

No respect

nikad se ne opterećujem CROBEX-om bolji ili ne, bitno je da se ima za tulumariti[smiley2]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ja ne znam izračunati koliko sam točno u postocima “ubio” Crobex, ali bio je to masakr.
[smiley2]
ATPL i KODT su razvalili Crobex

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Citat iz poslovnog od danas…

Greenspan upozorava središnje banke na inflaciju

Središnje banke danas trebaju više pozornosti pridavati inflatornim pritiscima, upozorio je bivši predsjednik američke središnje banke Fed Alan Greenspan
Završava dugo razdoblje niskih cijena i stabilnih stopa rasta a središnje banke danas trebaju više pozornosti pridavati inflatornim pritiscima, upozorio je bivši predsjednik američke središnje banke Fed Alan Greenspan. “Počinjemo uviđati da se zaustavlja ovo neobično razdoblje dezinflacije i gospodarskog rasta”, izjavio je Greenspan u Londonu u utorak pred poslovnim ljudima. “Sada moramo biti vrlo senzitivni s obzirom na činjenicu da inflatorni pritisci mogu izmaći kontroli”. Dodao je da je odnos između inflacije i rasta postao negativniji, te da će aktualnom predsjedniku Feda Benu Bernankeu vjerojatno biti teže nego što je bilo njemu na tome poslu.

i još dio članka od 28.09.

U četiri navrata (1988-89, 1994-95, 1999-2000 i 2004-2006) povećao je kratkoročne kamatne stope kako bi ih uskladio s porastom cijena. Netko manje uvjeren u opasnost inflacije možda bi dopustio njezin rast. Greenspanov ured mudro je uskočio s kreditima u teškim trenutcima (primjerice, pri padu burze 1987. godine) kad je prijetila panika na financijskom tržištu. Nažalost, prednosti snižavanja inflacije – poput velikog pada kamatnih stopa, porasta cijena vrijednosnica i nekretnina – mogu se iskoristiti samo jednom. Taj povoljni ciklus je završen. Istina, ostavio nas je s glavoboljom, s obzirom da su više cijene dionica i nekretnina izazvale štetni utjecaj manipulativnog kapitala. Dobra vremena često izazovu vlastitu štetu. Ljudi su postali preoptimistični, neoprezni, bahati, samozadovoljni. Biznis je postao nepažljiv i ponekad čak i kriminal u potrazi za rastom i profitom. Greenspanov nasljednik, Ben Bernanke, naslijedio je glavobolju. A što se tiče Greenspana, njegov pogled je trijezan. Cijene nafte su skočile, poništavajući utjecaj globalizacije na inflaciju. On vjeruje da će se rast produktivnosti usporiti u najboljem slučaju na dva posto godišnje, što je pad u odnosu na tri posto u razdoblju između 1995. i 2005. godine. On se boji da bi inflacija postojano rasla na pet posto i slijedom toga izazvala rast kamatnih stopa i nanijela štetu tržištu dionica. On brine zbog toga što nacija nije osjetila cijenu starenja “baby boomersa”. Ako je u pravu, period mira vrlo brzo mogao bi se pretvoriti u period turbulencija.
(R. J. Samuelson, Newsweek)

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Mislim da je redu da se ova tema vrati. Ipak HT čini veliki dio prometa burze.
Cijena HT ide dole po prilično velikim stepenicama, očito je neki konsenzus među fondovima da je racionalno da ide dolje. Ajmo malo probati razmišljati kao oni.

1. Postoji dovoljan broj ljudi koji želi jako brzo prodati dionice, po ovom tempu prodaje malih (po meni cca 3000) sigurno taj izvor neće tako lako presušiti sve do izbora. Strah na strani onih koji su digli kredite ili se samo boje neizvjesnosti je dovoljan da se nitko od velikih ne istrčava sa cijenom. A i zašto bi, mirovinci i veći dobro znaju što znači ‘market-impact’.

2. U Londonu su izgleda više nego spremni uzeti brzo pristojnu zaradu, fondovi po meni imaju snagu da i tamo pomalo ruše dok ne iscrpe sve što se da. Mislim da bi tamo mogli vidjeti daljnje smanjenje volumena, da se ne dogodi da je London ‘prazan’ a kod nas mali broj paketa građana prodao.

3. Neizvjesnost oko izbornih rezultata dalje gura cijenu prema dolje, pobjeda SDP ili kriza i blokada u sastavljanju vlasti vjerojatno ruši cijenu svih dionica. Naravno moglo bi se dogoditi i povlačenje sredstava iz fondova što će dodatno zakomplicirati situaciju.

4. Stanje na svjetskim tržištima. Iako su svjetski indeksi prošli tjedan lijepo otišli gore (uz lijepu paniku na short pozicijama koji su išle u prihvatljiv gubitak) tamo još nije ni izdaleka sve riješeno. Recesija u USA još prijeti i mora se uzeti u kalkulaciju koliko god naše tržište bilo izolirano.

Da rezimiram, po meni ide to usporeno dolje (uz moguće dnevne uspone po principu dva dana dolje, jedan gore) sve do izbora. A onda ćemo znati čija majka crnu vunu prede [smiley1]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

zanimljiva je stvar da nitko ne o ovoj temi kad sve brutalno ste, a uvijek iste face je otvaraju kad se malo zacrveni, kao da uvijek imaju dodatne novce za utuc, pa mole da se trziste strmoglavi, al kako ce vam to pomoci??? bojim se nikako!!!!
[smiley2][smiley2][smiley2]

[b]JA SAM BIBER, MORAO SAM PROMJENITI NICK[/b]

Pa Crobex je danas na ATH. O kakvoj je korekciji riječ?
Ne može se po jednoj dionici zaključivati da li je korekcija na snazi ili ne.

gospodine medvjed

mozete li mi dati projekciju sto ce biti ako se lova iz HTa vrati na burzu, hocu reci, bez obzira na sve multiplikatore, pokazatelje, FA, TA itd..
stvar funkcionira samo dok ima novca..tj dok mi koji smo u dionicama imamo kome prodati.
ja se nadam i mislim da to ima realne temelje, da pravi procvat dioničarstva u ‘Rvata tek pocinje, jer ako se gradjani pocnu ponasati onako kako im Ljubo J kaze:
“za srecu i veliku zaradu je dovoljno kupiti dionice,tocno, ali za mali dio gradjana”
znajuci nas mentalitet, svi ce biti uvejreni da su bas oni za to. mislim da nas 15 izbora i 34 americke korekcije nece zaustaviti na putu prema gore.
ljudi ce htjeti dionice..
sad je samo pitanje ima li kod nas dovoljno novaca, ja mislim da ima..ako se kupuju novi auti i stanovi(ove godine je i to usporeno-valjda su poslije INAe otkrili burzu) mislim da novaca jos uvijek ima!

da ne navodim primjer Slovenije..cije trziste buja i danas!!
a razni Galinci su i tmao predvidjali korekcije.prema njima smo jos uvijek jeftini, zato njihovi fondovi i dolaze kod nas.

sve zajedno, tek sad ocekujem pravi boom[smiley2]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

naravno, gosp. Galinec koji konstantno priziva i prica o korekciji, je do grla uvaljen u INDG.zagrizao je komad koji, ne znam hoce li moci progutati.dok lijepe zarade i prilike na burzi prolaze, on čuči u Industrogradnji i tuzno gleda.sto mu preostaje nego prica o korekciji[smiley1]
kad to rijesi i oslobodi lovu pjevat ce sasvim drugu pjesmu[smiley2]
iako, cini mi se da ce iz zla u gore, sumnjam da ce Brodosplit biti bolja prica, ali ja mu zelim svaku srecu.

ali opet, kao sto rekoh, glavna stvar je novac..dok ima viska novca i dok je jeftin nema straha, kad toga jednom ne bude, spasavaj se ko moze[smiley2]

iskreni i lijepi pozdrav fundamentalistima[smiley2]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Gospodine Mig29

Daleko od toga da želim ikoga razuvjeravati da kupuje dionice i ulaže što više. Nek narod samo razročava devize i kupuje. Nek se zadužuje se i zalaže imovinu. To je pravo svih koji misle da mogu zaraditi investirajući.

Brzo ćemo vidjet koliko su zapravo Hrvati investitori. Po istraživanjima nismo baš poduzetnička nacija, spadamo među zadnje u Europi po relativnom broju poduzetnički orijentiranih ljudi. Možda ne bi bilo u razmišljanjima taj podatak uzeti u razmatranje kod kalkulacije sa brojem i sredstvima ulagača u nas.

Što se tiče novca, potpuno ste u pravu… Dok je slobodnog novca i optimizma bit će rasta burze. Problemčić je što taj novac kod nas dolazi iz 2 miljarde Eura godišnjeg duga, po kojim kamatama će on nastaviti dolaziti je prilično bitno, zar ne ?

Lako ćemo sve znati šta se događa i šta nam valja činiti ako nam kuna ode dolje [smiley2]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Na komadu papira naljepljeno na NY burzi na Wall st. piše:
Pod hitno se traži neograničena količina brokera, financijskih investitora, mešetara koji poznaju svjetske financije! Iskustvo nije potrebno ako dolaze s područja Hrvatske!”[smiley13][smiley13][smiley13]

New Report

Close