ne znam kako vi vidite ovo
Da bilo bi iznimno inteligetno sad rasorodavati portfelj radi dokupa ht-a,kad on recimo starta sa 350-400kn realno i šta onda dokupljivati.Nadam se da su svi naučili lekciju od prije 2 tjedna.povrat love od ht stiže i to nisu male količine,solidan dio toga ići će u dionice.Stoga oni koji ih nisu rasprodali trebaju to pričekati jer će
im dionice vjerojatno vrijediti više nego sada.Ponova rasprodaja dionica a pored fondova će biti nemoguća misija dokupiti nešto po pristojnoj cijeni bila bi ludost.I ja sam pomislio dokup ali samo sa preostalim kešom ali kad sam vidio interes što naših a posebno stranih fondova to će po nekoj prihvatljivoj cijeni biti jako teško.No vidjet ćemo ubrzo.Da će biti veselo sigurno hoće.Kao i uvijek čuvajte svoje dionice.Valja smo nešto naučili dosada na tom HT-u.Pozdrav
Ja nekako u magli vidim mogucu mini korekciju kod nas u slijedeca 3 dana. A vi?
Slažem se sa kolegama da misli na ovaj novac koji će se vraćati kroz desetak dana jednostavno ne daje mjesta korekciji, barem ne značajnijoj. Možda ovih dana bude Crobexa oko nule, ali mislim da za korekciju mjesta nema.
ivek123:
”
Ja nekako u magli vidim mogucu mini korekciju kod nas u slijedeca 3 dana. A vi?
”
Slažem se sa kolegama da misli na ovaj novac koji će se vraćati kroz desetak dana jednostavno ne daje mjesta korekciji, barem ne značajnijoj. Možda ovih dana bude Crobexa oko nule, ali mislim da za korekciju mjesta nema.
Ja svejedno prevukao nesto sice iz AT nazad za slucaj da netko vidi priliku u rasprodaji portfelja zbog dokupa HT-a. [smiley1][smiley1]
Better safe than sorry. Puska na gotovs i cekam….
Tko o čemu a ja i još neki stalno na korekciji.[smiley2]
Što se može kad svatko razmišlja o onome što ga žulja. Ja sam mislio da ćemo već danas lagano dolje jer će se ekipa početi iskrcavati za VERN, ali pošto se to izjalovilo ništa od pada. Kako će ići slijedeća tri dana? Mislim da to nije toliko bitno. Više me lagano brine kakav će se trend pokazati nakon izlistanja. Hoće li biti pozitivan, pa da se preplaćeni novci vrate na burzu? Zapravo cijena dionice HT-a je postavljena uistinu nisko tako da vjerujem da će se na njoj moći zaraditi i u lošijim tržišnim uvjetima.
Uzevši u obzir promete na burzi i kad znamo koliko je novaca izvučeno mislim da nas čeka euforija kad se novci vrate nazad.
Jedino što nam stalno visi kao damoklov mač nad glavom je situacija u SAD-u. U prošlom postu šalio sam se na račun toga, ali ne može se sa sigurnošću reći da li je visoki optimizam ulagača u SAD-u opravdan. Što će se dogoditi ako FED zaključi da se ne isplati više slabiti dolar? Svi znaju da kriza hipotekarnih kredita nije prošla, nego naprotiv, zna se da će se slijedeće godine razmahati daleko većom snagom.
Obzirom da nismo izoliran otok pitam se kolikom snagom nas može pogoditi tsunami uzrokovan potresom negdje u svijetu?
Da i mene živo zanima kako će se odvijati situacija u petak i slijedeće dane nakon izlistanja.
U prodaju ne idem, a za dokup ćemo vidjeti. Čini mi se da bi ponuda mogla nadmašiti potražnju, pa ću se osjećati kao medo pored rijeke po kojoj uzvodno plivaju lososi.[smiley2]
Mljac, žetva. Treba se pripremiti za zimu.
Dow Jones na ATH.
tako i nas uskoro očekuje[smiley2]
mislim da nam ne prijeti ozbiljnija korekcija još jedno godinu dana, možda malo manje, možda koji postotak oko izbora ali ništa strašno
previše će biti friškog kapitala kad se navuće ekipa koja je digla koju kunu na HT-u, tako da će naš balončić i dalje rasti do ljeta 2008., a onda kuda koji mili moji
možda baš suprotno, velika količina novaca se vraća, prevladavat će optimizam, barem bi trebao
ako i bude korekcije, bit će kratkotrajne
ne vidim razlog da cijene dionica današnje čekaju povrat novca
sad treba pumpati da kada dođe lova lijepo izaći
slažem se sve smo bliži euforiji.temu korkcija zaboravite na neko vrijeme
Ja nekako u magli vidim mogucu mini korekciju kod nas u slijedeca 3 dana. A vi? Vidim da je mas-histerija zahvatila svekoliko pucanstvo i svi govore o dokupu HT-a te rasprodaji portfelja kako bi se osiguralo skijanje u Aspenu, ljetovanje na Maldivima, jahta od 350 metara (je…. Abramovica), i ostalo sto nosi lagodan zivot koji ce si svekoliko pucanstvo poriskribiti ulaskom u dokup HT-a. [smiley2][smiley2]
Lako ostvarivo. Tvoj imenjak je dao jeftino HT, ali je smanjio pakete. A apetiti su veliki.
Sad kad su već paketi srezani (iako se s polančec ne slaže s ovim izrazom[smiley7]) treba nešto jeftinog HT-a uloviti i na burzi. Kako do novca za taj korak? Prodajom u slijedećih par dana, pa čak i u petak…
…
slažem se sve smo bliži euforiji.temu korkcija zaboravite na neko vrijeme
“Bull Markets are born in pessimism, grow on skepticism, mature of optimism, and die of euphoria.”
[smiley1]