Polako, još je ovaj tjedan mučenje. Sad zamislite ovi što kupuju i oni što prodaju, tko je veći majstor.
Polako, još je ovaj tjedan mučenje. Sad zamislite ovi što kupuju i oni što prodaju, tko je veći majstor.
koji prodaju i kupuju!
Ja još uvijek neke shortam.
Ako se uzme da sljedeći četvrtak završava upis dionica t-ht-a, a za lijeganje novca na račun od prodaje, plus prebacivanje za kupnju treba t+3 + barem 1 (dan), onda se lako može pretpostaviti da lupanje “velikih majstora” po asku (prodaji) počinje već u (ovu) srijedu, a pogotovo u četvrtak-petak., jer bi nakon toga prodaja trebala stati, a cijene bi do tada trebale dotaknuti dno. Trebale…. Mislim da će se stvari događati ovako nekako. Čini mi se da “veliki” već naveliko kupuju, a to će se nastaviti i ovih dana još intenzivnije… a kad završi rasprodaja za t-ht, onda ostaje očito jedino lupanje po asku
samo da ponovno postam moju procjenu od prije 2 dana na ovom topicu (str. 408), a neke površne komentare na nju bolje da ne spominjem. Sad tržište pokazuje (i nagrađuje[smiley2]) one koji su bili u pravu
tony: ” Ako se uzme da sljedeći četvrtak završava upis dionica t-ht-a, a za lijeganje novca na račun od prodaje, plus prebacivanje za kupnju treba t+3 + barem 1 (dan), onda se lako može pretpostaviti da lupanje “velikih majstora” po asku (prodaji) počinje već u (ovu) srijedu, a pogotovo u četvrtak-petak., jer bi nakon toga prodaja trebala stati, a cijene bi do tada trebale dotaknuti dno. Trebale…. Mislim da će se stvari događati ovako nekako. Čini mi se da “veliki” već naveliko kupuju, a to će se nastaviti i ovih dana još intenzivnije… a kad završi rasprodaja za t-ht, onda ostaje očito jedino lupanje po asku ” samo da ponovno postam moju procjenu od prije 2 dana na ovom topicu (str. 408), a neke površne komentare na nju bolje da ne spominjem. Sad tržište pokazuje (i nagrađuje[smiley2]) one koji su bili u pravu
Svaka čast ! Ovakve procjene se inače dobro plačaju.
Crobex + 2,52%, promet 56 milijuna[smiley2]
Partybrakers
Prva ozbiljna kušnja za globalni financijski sustav
LONDON, 19. rujna 2007. (Hina/Reuters/dpa) – Previranja uzrokovana krizom na američkom tržištu drugorazrednih hipotekarnih zajmova predstavljaju prvu ozbiljnu kušnju za suvremeni sustav financijskih tržišta, zaključila je agencija za kreditni rejting Moody’s.
Uzlet na tržištima traje već pet godina pa je nova procjena rizika trebala već davno biti provedena i uračunata u cijene. Sada je pak izbila financijska panika zbog neprovjerenih financijskih inovacija i neutemeljene pretpostavke o likvidnosti na kojoj počiva postojeći sustav uvelike oslonjen na polugu, upozoravaju u Moody’s-u.
“Suvremeni financijski sustav pretjerano se oslanja na pretpostavku o likvidnosti, rizik je sve teže locirati, korelacije imovine rastu u stresnim razdobljima a poluge mijenjaju razmjere tržišne dinamike”, ističe agencija.
Najslabija je karika u suvremenom globalnom financijskom sustavu povjerenje a iz najnovije financijske krize mogu se izvući pouke slične onima koje je 1998. na površinu izbacilo spašavanje hedge fonda Long-Term Capital Management. Tržišna psihologija može se promijeniti preko noći, upozoravaju u Moody’s-u.
Iako središnje banke injekcijama likvidnosti mogu pomoći stabilizirati tržišta, kriza je pokazala da je puno teže obnoviti povjerenje u širi, nebankarski financijski sustav.
U međuvremenu su stručnjaci za financijska tržišta u izvanrednoj anketi uglednog njemačkog Centra za europske gospodarske studije (ZEW) ocijenili da je zbog posljedica krize na američkom tržištu drugorazrednih hipotekarnih zajmova svjetski financijski sustav suočen s većim rizikom.
U anketi je 66 posto ispitanika ocijenilo da je rizik za financijski sektor visok odnosno vrlo visok (18 posto ispitanika ukazuje na vrlo visok a 48 posto na visoki rizik). Ipak, većina njih (84 posto) smatra da će teškoće zahvatiti tek pojedine banke te da neće poprimiti masovne razmjere.
Njemački ministar gospodarstva Michael Glos upozorio je pak u srijedu u razgovoru za hamburški Bild da bi kriza na američkom tržištu hipotekarnih zajmova mogla naškoditi rastu njemačkog gospodarstva tako što bi mogla potaknuti jačanje eura i nagristi izvoz.
“Nitko ne zna kakve će u konačnici biti posljedice američke financijske krize u Njemačkoj”, kazao je Glos. “Niski tečaj dolara prema euru i visoka cijena nafte mogli bi usporiti naš rast koji je dosad bio snažan. Nastavak trenda pada dolara naškodit će našim izvoznim perspektivama”, objasnio je.
Evo crobex na +2,40%, promet već 51 mil.kn !! [smiley2][smiley2]
Sad je već na +3,30% i 91 mil.kuna prometa i već preko 2000 transakcija
+ 3,72%, promet 94 milje
Pozivam kolegu Conana koji je otvorio ovu temu da je sada svečano zatvori bar do izbora.
Do izbora neće valjda napasti Iran.
Neka teme. Neki su ju krenuli zatvarat još početkom srpnja.
Bolje pozatvarat onih 10 T-HT sticker gluparija i ostaviti jednu ili dvije.
Najgore je kad čovjek ide iz krajnosti u krajnost. Do prije dva dana se psovalo po Forumu sve po redu, od Ljube, Amerike, FED i šta ja znam čega sve ne.
Sad je u jednom danu sve gotovo i “nema govora o korekciji slijedećih dva i pol mjeseca”.
Kad su svi do jučer trubili o korekciji do nagodinu, ja sam govorio da ide promjena trenda ovaj tjedan i dobio po nosu odmah u ponedjeljak, “da priznam pogrešku”.