GERONIMO:
”
-porez do 15% isti ko u USA
-samo na veće dobitke
-na upit Bage da se Čačić baš neslaže sa tim Milanović odgovara da na tome sigurno neće lomiti koplja
”
Moram opet postati samo zato što se na ovom forumu pljuvalo bar 15 strana a sada niko ništa kada je čovijek prvi puta iznio konkretne stvari koje mi se čine uredu
”
Bio jutros sa svojim odvjetnicima i oni kazu ovako:
– da bi se PKD uveo treba pripremiti zakon i izglasati ga pa cak da je Ljubo na vlasti ima realne sanse da se
taj zakon NE prihvati do daljnjeg,
– ako se i prihvati morati ce se pripremiti sustav i biti ce najavljeno od od kojeg datuma ce se provoditi odnosno s kojim datumom stupa na snagu (oni su duboko uvjereni da prije 2009 je teoretski neizvedivo)
– kazu da ako Ljubo dodje na vlast imati ce puno vecih briga od PKD-a i to mu sigurno nece biti problem broj
jedan koji ce rijesavati,
– e, sada glavna caka. Niti jedan zakon se nece provoditi retroaktivno sto bi po njima znacilo da se PKD ne odnosi na dionice koje imate u portfelju prije stupanja zakona na snagu!
– I jos su mi gomilu toga nadrobili sto je u mene unijelo odredjenu dozu (ne preveliku) optimizma.
Tako mi vele Zuric and Co.
Ako su u pravu onda sam se jako zaje…. sto sam dosta srezao portfelj.
Ovo sto je Milanovic pricao – nije bas da se slazem sa stavovima U OVOM TRENUTKU ali da je moglo i gore moglo je. Ocigledno su malo korigirali – ublazili stavove.
Ivek nisi se (previše) zajbo jer sad imaš diskont na burzi koji se možda neće ponovit sve do HEP-R-A
aj go šoping [smiley1]
ivek123: ” TunaSalad: ” eventualni porez će se plaćati na dobit (od zakona na dalje) a ne na dionice. ne vidim kakve tu veze ima jeli dionica “stara” ili “nova”. ” Ima neka finta koju su mi objasnjavali ali nisam skuzio da bi mogao prenijeti. Dobit na investiranje od dana donosenja zakona, ovak nesto, nemoj me loviti za rijec. ” to bi onda značilo ipak i na dionice koje imaš od prije donošenja, ali računajući dobit od cijene koju su imale na dan stupanja zakona na snagu.
Da.
Al’ ce biti napumpavanja cijena…[smiley2]
…. U tom slucaju, oni nisu u poziciji da pocnu na veliko kupovat, vec ce morat cekat povrat novca od ljudi koji ce vracat novce u fondove. To njih brine, jer je ocigledno da od 5 mjeseca navlace cash za taj slucaj (sto je dobro za nas).
a ne mislite da postoje i drugi investitori koji bi uložili u HT dijonice osim fondova?
isto tako mislim da će biti veliki odljev dijonica HTja na LSE, a naravno neće niti svi prodavati odmah
Počelo je liparenje na kupnji … nije loše …
deimos:
”
…. U tom slucaju, oni nisu u poziciji da pocnu na veliko kupovat, vec ce morat cekat povrat novca od ljudi koji ce vracat novce u fondove. To njih brine, jer je ocigledno da od 5 mjeseca navlace cash za taj slucaj (sto je dobro za nas).
”
a ne mislite da postoje i drugi investitori koji bi uložili u HT dijonice osim fondova?
isto tako mislim da će biti veliki odljev dijonica HTja na LSE, a naravno neće niti svi prodavati odmah
Pa naravno da postoje. Ali vecina ljudi ocekuje da ce svoje dionice HT-a uvaliti fondovima prvi dan po +50% koliko ja vidim po razmisljanju na forumu… Izlazak na LSE je u svakom slucaju dobra stvar ukoliko strani investitori zagrizu (a zagrist ce valjda). IPO HT-a je izazvao potres na trzistu i sad ce trebat neko vrijeme da se stvari vrate u normalu. Veliki dio od 5 mlrd kn je izvuceno sa trzista kapitala i netko taj novac mora nadoknadit. Vecina fondova je to koliko vidim uracunala, tako da drze povecu kolicinu cash-a na racunu.
PBZ equtiy kolovoz: 2,5 milijardi neto imovina, 20% cash
.. nestaje svim casha.. mislim da dolazi dobro vrijeme za nelikvidne dionice u kojima cuce fondovi..
PBZ equtiy kolovoz: 2,5 milijardi neto imovina, 20% cash
.. nestaje svim casha.. mislim da dolazi dobro vrijeme za nelikvidne dionice u kojima cuce fondovi..
Mislite da ce dizat cijene na tim dionicama?
nadam se [smiley2]
beholder: ” … opet se vraćam na ono što sam napisao…tržište je srušilo povaćenje po mojoj procijeni 3 mlrd kn za kupnju HT-a…to će se sve vratiti kroz prodaju i porast cijene….on na što ja u svakom slućaju raćunam je ponašanje institucionalnih, koji će zbog proporcionalnog sustava rezanje biti prisiljeni uplaćivati i po milijardu kn, ako misle nešto dobiti na kraju…kad im lijepo vrate lovu, a tržište već grebe po dnu, što mislite što će oni raditi sa svim tim kešom? ” Problem je sto ce u scenariju koji svi ocekuju, fondovi ostati u konacnici sa jako malo cash-a. Neka moja odokativna procjena je da ce u trenutku izlaska HT-a na burzu dionicki fondovi raspolagat sa oko 4.5-5 mlrd kn cash-a. Svi ocekuju da ce na HT utuc 1-2 mlrd, sto ce ih opasno baciti u crveno po pitanju likvidnih sredstava koji oni moraju drzat na racunu. Moguce cak ispod 3 mlrd kn. U tom slucaju, oni nisu u poziciji da pocnu na veliko kupovat, vec ce morat cekat povrat novca od ljudi koji ce vracat novce u fondove. To njih brine, jer je ocigledno da od 5 mjeseca navlace cash za taj slucaj (sto je dobro za nas).
moja je procijena da će dionički raspolagati s 3 mlrd i mirovinski s 1,5 -2 mlrd…ali to su samo domaći fondovi, a što je s New Yorkerom i sl. ?
Duser: ” deimos: ” …. U tom slucaju, oni nisu u poziciji da pocnu na veliko kupovat, vec ce morat cekat povrat novca od ljudi koji ce vracat novce u fondove. To njih brine, jer je ocigledno da od 5 mjeseca navlace cash za taj slucaj (sto je dobro za nas). ” a ne mislite da postoje i drugi investitori koji bi uložili u HT dijonice osim fondova? isto tako mislim da će biti veliki odljev dijonica HTja na LSE, a naravno neće niti svi prodavati odmah ” Pa naravno da postoje. Ali vecina ljudi ocekuje da ce svoje dionice HT-a uvaliti fondovima prvi dan po +50% koliko ja vidim po razmisljanju na forumu… Izlazak na LSE je u svakom slucaju dobra stvar ukoliko strani investitori zagrizu (a zagrist ce valjda). IPO HT-a je izazvao potres na trzistu i sad ce trebat neko vrijeme da se stvari vrate u normalu. Veliki dio od 5 mlrd kn je izvuceno sa trzista kapitala i netko taj novac mora nadoknadit. Vecina fondova je to koliko vidim uracunala, tako da drze povecu kolicinu cash-a na racunu.
ovi svi penzići što kupuju (a to ti je cca 30% upisanih) ni ne znaju što to znaći broker i burza…oni to drže do smrti pod parolom tuđe nećemo svoje nedamo [smiley2]
negdje sam pročitao podatak, ne znam koliko je točan…da je INU prodalo svega 40% građana i to u evo sad već 10 mjeseci trgovine…
bit ce knap, ali taman dovoljno..
…
ovi svi penzići što kupuju (a to ti je cca 30% upisanih) ni ne znaju što to znaći broker i burza…oni to drže do smrti pod parolom tuđe nećemo svoje nedamo [smiley2]
negdje sam pročitao podatak, ne znam koliko je točan…da je INU prodalo svega 40% građana i to u evo sad već 10 mjeseci trgovine…
Mislim da sam negdje napisao kolko je ljudi izaslo iz ine prvi tjedan. Mislim oko 7.5%. Nece ni tu valjda puno vise… Hm, 15% ako izadje sa +30% to je oko mlrd kn. Bit ce to dobro, srecom pa mirovinski imaju para [smiley1]