Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne mora znaciti da ce tako biti i ovaj put… mislim da je HT bez presedana u Hrvatskoj..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ford: ” Bero: “/> Ja očekujem još desetak dana korekciju a onda boom. I to veliki. Imho Mislim ipak da neće još toliko, ali već sredinom narednog tjedna bi mogli polako gore. Takođe mislim da se 95% koji su se mislili iskrcat za HT su to već napravili, tako da ostaje onaj drugi 5 % tni fraktil koji nebi trebao praviti veću korekciju ovih dana!
Na korekciju ne utjeće samo povećana ponuda već utjeće i smanjena potražnja. ”
ja se kladim da ce u srijedu biti obrat…

Slažem se da na korekciju utječe i smanjena potražnja. A da li će se potražnja za ostalim dionicama povećati u slijedećim danima? Po mom mišljenju, neće.
Recimo da manji dio ljudi još nije spremio novce za HT. Takvi će u narednim danima još raditi pritisak na prodaju.
Oni koji su pripremili novce za HT, upisuju ga i čekaju početak trgovanja. Takvi će slijedeća sredstva za trgovinu imati tek nakon što prodaju te dionice ili dobiju eventualni povrat sredstava (rezanje paketa).
Fondovi su također pripremili sredstva za IPO HT-a, a s onim što ne potroše na IPO, sačekat će 5. listopada, da bi tada još kupili planirani broj HT dionica.
Dakle, do 5., tj 9. listopada, sigurno nema povećanja potražnje za većinom ostalih dionicam, iz jednostavnog razloga što su sredstva pripremljena za HT. Do tada će cijene ostalih dionica sigurno stagnirati.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Dakle, do 5., tj 9. listopada, sigurno nema povećanja potražnje za većinom ostalih dionicam, iz jednostavnog razloga što su sredstva pripremljena za HT. Do tada će cijene ostalih dionica sigurno stagnirati.

Hmmm, nisam bas siguran. Taj “vakum” bi mogli iskoristiti fondovi da dignu cijene ostalih dionica tako kada se ekipa iskrca iz HT-a i krene u druge dionice one ce vec biti na visim razinama.

skype - ivek1234

Hmmm, nisam bas siguran. Taj “vakum” bi mogli iskoristiti fondovi da dignu cijene ostalih dionica tako kada se ekipa iskrca iz HT-a i krene u druge dionice one ce vec biti na visim razinama.

– evo da se i ja jedanput složim s našim dragim Ivekom, kome su korekcije i inače omiljene.
– samo bih još nadodala.
– kad prestane izvlačenje love iz fondova zbog IPA HT tek tada će fondovi krenuti u kupnju.
– ali tada će i prodaja biti jako tanka, neće više biti potrebe jeftine prodaje za HT.
– pa onda dolazi i 3Q, jako interesantan fondovima.
– pa razdoblje izvlačenja love iz HT.
– sve u svemu dobro i kraj korekcije.
Pozdrav !

Ivek i Ivana,
Zadnja svjetska burzovna kriza je bila 1998.
Prije toga u čitavom 20. st su se krize događale u prosjeku svakih 10-ak godina što znaći da bi uskoro mogla nova globalna kriza.
Kao što i samo znate u zadnjih par tjedana u USA( a i šire) su veliki problemi sa nekim dionicama,bankama, hedge fondovima( i ostalima).
Koje je vaše mišljenje o tome i kako se to može odraziti na našu burzu ako stvari u New Yorku,Londonu i Japanu odu oštro prema dole tj, ako dođe do panike?

ivek123: ” Hmmm, nisam bas siguran. Taj “vakum” bi mogli iskoristiti fondovi da dignu cijene ostalih dionica tako kada se ekipa iskrca iz HT-a i krene u druge dionice one ce vec biti na visim razinama. ” – evo da se i ja jedanput složim s našim dragim Ivekom, kome su korekcije i inače omiljene. – samo bih još nadodala. – kad prestane izvlačenje love iz fondova zbog IPA HT tek tada će fondovi krenuti u kupnju. – ali tada će i prodaja biti jako tanka, neće više biti potrebe jeftine prodaje za HT. – pa onda dolazi i 3Q, jako interesantan fondovima. – pa razdoblje izvlačenja love iz HT. – sve u svemu dobro i kraj korekcije. Pozdrav !

Evo da se ja ne složim s vama svima.
Mislim da većeg izvlačenja iz fondova uopće niti nije bilo.
Ali bilo je manjih uplata.
3Q će biti potpuno zasjenjen izlistavanjem HT-a, a nakon što i to prođe doći će izbori.
Mogu vam samo obećati krv, znoj i suze

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Kao što i samo znate u zadnjih par tjedana u USA( a i šire) su veliki problemi sa nekim dionicama,bankama, hedge fondovima( i ostalima).
Koje je vaše mišljenje o tome i kako se to može odraziti na našu burzu ako stvari u New Yorku,Londonu i Japanu odu oštro prema dole tj, ako dođe do panike?

Ne zelis ni znat sto ce se desit u tom slucaju. Stanje tvog portfelja ce te manje zabrinjavat.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

di se dovatište svjetske krize u 1 poponoć, de malo optimističnije nemogu zaspat od ovog…

Fondovi su također pripremili sredstva za IPO HT-a, a s onim što ne potroše na IPO, sačekat će 5. listopada, da bi tada još kupili planirani broj HT dionica.

Griješiš.
Fondovi trenutno imaju novčanih sredstava da poklope kompletan IPO, i da im ostane.
Ne zaboravi da se u utrku uključuju i mirovinci, jer je prva kotacija.

Pred nama je samo dno vala, u to nema sumnje. Nije bitno kad, nekoliko dana prije ili kasnije. Bitno je da će se dogoditi prije IPO.
Neće se dogoditi simultano na svim dionicama. Ako pratiš ostatak burze koji nemaš u portfelju, neke su se već pokrenule prema gore. Glavnina mase čeka, jer Fond manageri će jako dobro znati kad prestane izvlačenje love iz Fondova za IPO. Kad vide da je izvlačenju kraj, kreće utrka sa konkurencijom…

No respect

Točno SLK, već prošli tjedan bilo je zamjetno kod nekih dionica da je počelo prekrcavanje većih količina između jačih igrača dok su cijene niske (IPKK, ARNT…). Moje očekivanje je da će se to nastaviti i ovaj tjedan, a sve kao uvod u okretanje trenda na burzi prema jačem zelenilu nedugo po izlistavanju HT-a na burzu. Mnogi ulagači (i ja među njima) će na brzinu uzeti zaradu na HT-u i pokušati lovu dobivenu prodajom HT-a prebaciti u dionice, dok su još dovoljno nisko da se na njima može očekivati natprosječna zarada. Naravno da će oni s viškom love nastojati bit brži od nas i pobrati nam što je više moguće već ovaj tjedan i početkom idućega, pazeći ipak da cijene ne dignu prebrzo prema gore, ali zato idući tjedan očekujem znatno brži rast tržišta.

Ignore: KressoM, delux

Ja krećem već ovaj tjedan u akciju zauzimanja dobrih startnih pozicija dok me fondovi i ostali nisu pretekli.
A vi radite kako vam je drago.

I da, pišite što više o korekciji, da mi cijene ne skoče previše.

Ovaj tjedan očekujem solidnu korekciju jer će puno ulagača povlačiti novce iz fondova i dionica zbog HT-a.
Dnevno očekujem 0.5-1% sa tjednim padom od 4-5%. Fondovi neće braniti cijene i to je to.

S poštovanjem

Karoje

[b]Nije bitno je li mačka crna ili bijela, bitno je da lovi miševe.[/b]

New Report

Close