Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivek priča neistine kao i ti. Ne vidim nikakv desant osim vas dvojice koje se spremate za – desant na Drvar.
Pa slobodno krenite, tam imate pogon Finvesta, možete odmah pogledati to čudo od bosanske tehnologije
scorpion

Da platis mostic mozda bi progledao.

skype - ivek1234

business.hr

business.hr

Dobar clanak…

“Hedge Fond Renaissance Technologies s Long Islanda koji je utemeljio matematičar James Simons, a u kojem rade i matematičari i fizičari iz Hrvatske. To je apsolutno najuspješniji fond svih vremena koji nije imao nijedan negativan mjesec. Već gotovo 20 godina ostvaruje prosječne prinose od oko 35 posto godišnje. Prije se moglo investirati kod njih, ali je minimalna uplata bila više milijuna USD. No, više to nije moguće, jer investirati mogu samo oni koji su ondje zaposleni. A u fondu, uz ostale, radi oko 200 doktora znanosti, matematičara, fizičara, astrofizičara i informatičara, dok ekonomista uopće nemaju. Oni trguju al- goritmički – što im kompjuterski modeli kažu, tako trguju. Direktor fonda Jim Simons lani je zaradio 1,6 milijardi USD i bio najbolje plaćeni hedge fond menadžer u SAD.”

[smiley2][smiley2][smiley2]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

nesto za martingalea..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Zašto su zatvoreni za ulagače izvana? Za takve je hedge fondove najbolje da drugi ne znaju što i kako trguju, jer oni trguju za specijalne klijente. Kad dosegnu određeni limit, isplate dobit, tako da ne rastu unedogled. Jer, ako ste preveliki, teže je trgovati i micati tolike količine novca s jednog tržišta na drugo, s jedne dionice na drugu, jer bi onda drugi primijetili što radite. A oni ne žele da netko radi ono što i oni rade. S LTCM-om je bio slučaj da su ga mnogi kopirali, pa su onda svi gubili na isti način. LTCM-u je onda bilo još gore jer su svi gurali tržište na istu stranu.

vuk:

business.hr

Dobar clanak…

“Hedge Fond Renaissance Technologies s Long Islanda koji je utemeljio matematičar James Simons, a u kojem rade i matematičari i fizičari iz Hrvatske. To je apsolutno najuspješniji fond svih vremena koji nije imao nijedan negativan mjesec. Već gotovo 20 godina ostvaruje prosječne prinose od oko 35 posto godišnje. Prije se moglo investirati kod njih, ali je minimalna uplata bila više milijuna USD. No, više to nije moguće, jer investirati mogu samo oni koji su ondje zaposleni. A u fondu, uz ostale, radi oko 200 doktora znanosti, matematičara, fizičara, astrofizičara i informatičara, dok ekonomista uopće nemaju. Oni trguju al- goritmički – što im kompjuterski modeli kažu, tako trguju. Direktor fonda Jim Simons lani je zaradio 1,6 milijardi USD i bio najbolje plaćeni hedge fond menadžer u SAD.”

[smiley2][smiley2][smiley2]

Negdje sam procitao ,neznam o kojem se fondu radi , ali jedan od uspjesnijih fondova i zaposljava astronome za izradu horoskopa po dionici ( meni smjesno ) , sta je na tezi gospodina MREICH , trba biti umjetnik.

najvrednije stvari u životu su besplatne

Ja sam negdje cuo da su majmuni u testu lupajuci nasumce po tickerima bili bolji od razvikanih fond managera. Sve su ih potukli. Jel zna netko posto majmun?

Ja sam negdje cuo da su majmuni u testu lopajuci nasumce po tickerima bili bolji od razvikanih fond managera. Sve su ih potukli. Jel zna netko posto majmun?

Hm, pitat cu zenu, ona stalno govori da ima jednog doma…

deimos:

Ja sam negdje cuo da su majmuni u testu lopajuci nasumce po tickerima bili bolji od razvikanih fond managera. Sve su ih potukli. Jel zna netko posto majmun?

Hm, pitat cu zenu, ona stalno govori da ima jednog doma…

[smiley2][smiley2][smiley2] , ne zelim ulazit u Vase doma , ali Žene imaju slicna razmisljanj pa tako i moja.
Nebih htio da se netko nadje uvredjen ali davno smo prešli razinu majmuna , a ja sam samo naveo nesto šta sam procitao u P:D.

najvrednije stvari u životu su besplatne

Sve je to školovano u Hrvatskoj ( kome ide! )[smiley2]
Ilimožda nije?[smiley13]
Kako mogu biti uspješniji od naših fondova! (a mi smo toliko nadareni! )[smiley1]

nesto za martingalea..

Ja ću uskoro prodati stan u Zagrebu, pa nazad u Slavoniju obrađivati zemlju… Kod nas investicijske analitičare pitaju o čemu govori MRS 16, a nikog nije briga kako pomoću SWAP-a napraviti arbitražu… [smiley16]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

oces pravit IPO? mozes poslije navlacit ljude po forumu[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close