Evo jedna moja crna prognoza: pad danas kod objave prospekta za ht, pad u ponedjeljak(prvi dan prijava za ht), pad 4 radna dana prije zadnjeg dana prijava-znači crveno 13.09, 17.09, 21.09 a onda valjda više nema kud padat, ne bi trebao nitko prodavat na tim razinama što bi značilo jačanje kupnje i lagani rast
Zaključak: treba izdržati do 22.09 a onda Ronaldo ima rođendan [smiley7]
Znači kolega, vaša bi poruka ostalima bila da i dalje treba prodavati dionice s -40% jer bi mogle možda pasti još za 3-4% . Zanimljivo. Još zanimljivije kako su se neki forumaši prepoznali kao korekcijski drukeri i odmah reagirali. [smiley2] [smiley2]
Gdje si ti to iscitao da se preporuca prodavati dionice sa -40? S druge strane -40 se odnosni na ATH. Ako je netko dvije godine u dionici sigurno je da ima jos dosta profita.
Korekcijski drukeri? Cemu? Pa nije li cinjenica da se crveni i da je trend da ce se crveniti jos neko vrijeme? Kada smo kod drukanja – mislis li stvarno da natpisi na forumu mogu ista promijeniti?
Meni se kao drukanje puno prije cini prica o nekakvom velikom preokretu i odlasku u zelenilo. Na temelju cega ti predvidjas nekakav preokret trenda?
Ja naprotiv mislim da ce ova cmrljaona, uz iznimku izlistavanja HT-a, nastaviti dok se ne rijesi izborno pitanje. Kapital ne voli neizvjesnost.
Ja se ne bih usudio prognozirati rast cijelog tržišta nakon HT-a s obzirom na to kakva su globalna ekonomska kretanja. Ljudi se boje, a strah je puno jača emocija od euforije
Upravo tako kolega,ljudi ne žele priznati da će možda doći razdoblje gdje se neće baš dati lako zaraditi….Svi gledaju na sigurnu zaradu…[smiley10]
Pa nije to baš tako…
Meni se kao drukanje puno prije cini prica o nekakvom velikom preokretu i odlasku u zelenilo. Na temelju cega ti predvidjas nekakav preokret trenda? Ja naprotiv mislim da ce ova cmrljaona, uz iznimku izlistavanja HT-a, nastaviti dok se ne rijesi izborno pitanje. Kapital ne voli neizvjesnost.
Ovo je razlog broj 1, a dalje sljijede:
-fondovi imaju dovoljne prinose i jednostavno im nije potrebno više
-u svijetu je također nesigurnost, jer su i tamo indexi na prilično visokim razinama
Do veljače ništa.
inquirer
Ovo je razlog broj 1, a dalje sljijede:
-fondovi imaju dovoljne prinose i jednostavno im nije potrebno više
-u svijetu je također nesigurnost, jer su i tamo indexi na prilično visokim razinama
Do veljače ništa.
Pričaju dva policajca i jedan kaže drugom:
”Jesi li čuo da na Marksu ima ljudi?”
”Kako si glup”, reče drugi.
”Ne kaže se Marks nego Mars, a da ima ljudi to je samo hipotenuza”.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: PRODAJA DIONICA HT-a JAVNOM PONUDOM
Zbog iznimnog interesa hrvatske poslovne i investicijske javnosti za prodaju dionica HT-a javnom ponudom Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) obavještava javnost o slijedećem:
1. Dana 16. kolovoza 2007. HANFA je zaprimila Zahtjev za odobrenje objavljivanja podataka prilikom uvrštenja dionica HT-a u prvu kotaciju Zagrebačke burze,
2. Iako su dana 22. kolovoza 2007. na sastanku u HANFI na kojem su bili predstavnici Vlade RH, HT-a, predstavnik globalnog koordinatora JP Morgan-a, te pravni savjetnici, dogovoreni svi ključni datumi u postupku javne ponude dionica HT-a,
3. Iako je HANFA 31. kolovoza 2007. uputila pravnom savjetniku HT-a Zahtjev za dopunu i izmjenu podataka (Prospekta),
4. Iako je u međuvremenu u HANFI održan niz sastanaka s predstavnicima HT-a,
5. Iako će Vlada RH na današnjoj sjednici utvrditi raspon cijene dionice,
HANFI je tek danas 13.09.2007. u 8 sati predan tzv. izmijenjeni i dopunjeni Prospekt koji se tek treba pročitati i provjeriti navedene podatke.
Kako se radi o iznimno obimnom materijalu, a u svrhu ispunjenja ciljeva poslovanja HANFE, Uprava HANFE do daljnjeg odgađa uvrštenje točke o odobrenju Prospekta HT-a na današnju redovnu sjednicu.
Ukoliko stručne službe HANFE tijekom dana utvrde da su podaci iz današnjeg izmijenjenog i dopunjenog Prospekta podobni za objavljivanje Uprava će održati izvanrednu sjednicu u večernjim satima.
S obzirom na sve ranije rokove, naše zajedničke dogovore i sastanke održane s predstavnicima HT-a i njihovim savjetnicima, smatramo kako su za ovakav neprofesionalan i poslovno nekorektan postupak najodgovorniji, uprava HT-a s predsjednikom Ivicom Mudrinićem i predstavnik JP Morgana – glavnog koordinatora i voditelja knjige upisa Marko Delić.
Zbog svega navedenoga žalimo što hrvatskoj poslovnoj i investicijskoj javnosti nećemo objaviti Rješenje o odobrenju Prospekta odmah nakon sjednice HANFE i sjednice Vlade RH na kojoj će biti utvrđen raspon cijene dionice.
Predsjednik Uprave HANFE
Ante Samodol
Moglo bi nastaviti padati
Gdje si ti to iscitao da se preporuca prodavati dionice sa -40? S druge strane -40 se odnosni na ATH. Ako je netko dvije godine u dionici sigurno je da ima jos dosta profita. Korekcijski drukeri? Cemu? Pa nije li cinjenica da se crveni i da je trend da ce se crveniti jos neko vrijeme? Kada smo kod drukanja – mislis li stvarno da natpisi na forumu mogu ista promijeniti? ….
Kolega Ivek, ovo pitanje o -40% nije bilo upućeno vama nego jednom drugom (?) kolegi, ali kad ste se već smatrali p(r)ozvanim odgovoriti, odgovorit ću i ja: sva ova „korekcija“ dogodila se na vrlo malim prometima i malim volumenima. Veći igrači/fondovi kupovali su prvih 5 mjeseci velike količine dionica po znaaaatno višim prosječnim cijenama nego su današnje. Oni ne rasprodaju dionice, osim možda tu i tamo koji komad da malo prestraše male ulagače i potaknu rasprodaju. Naravno da drukanje i natpisi na forumu ne mogu bitno utjecati na kretanje cijena dionica, ali u određenoj mjeri mogu jer je likvidnost trenutno mala i u takvoj situaciji s malom količinom može se lako manipulirati cijenom dionica. Nadalje, brojni mali ulagači vise na ovom forumu i čitaju razne stavove koji utječu na njihove odluke pa tako natpisi na forumu mogu potaknuti neiskusne ulagače da u panici prodaju dionice s velikim minusima, što vidimo da se svaki dan događa jer veliki ne prodaju, već gotovo isključivo mali. Zašto bi tržište uskoro trebalo rasti? zato jer je padalo na malim volumenima, zato jer su rezultati poslovanja velikog broja firmi bolji nego prethodnih godina, jer su fondovi mnoge dionice početkom godine kupovali po znatno višim prosječnim cijenama nego su sadašnje, zato što se bliži kraj 3Q i izvješća za fondove, zato što je velika većina ulagača već spremila ili osigurala lovu za HT pa neće čekati zadnji dan da počne kupovati dionice već će nastojati biti brži od drugih i kupiti dok su cijene pri samom dnu….ima još razloga, ali ne da mi se više objašnjavati ono što je svima jasno, samo se neki prave ludi…
budd: ” Ja se ne bih usudio prognozirati rast cijelog tržišta nakon HT-a s obzirom na to kakva su globalna ekonomska kretanja. Ljudi se boje, a strah je puno jača emocija od euforije” Upravo tako kolega,ljudi ne žele priznati da će možda doći razdoblje gdje se neće baš dati lako zaraditi….Svi gledaju na sigurnu zaradu…[smiley10] Pa nije to baš tako…
prijatelju nema lake zarade. niti je bilo niti će biti. svi koji misle tako i pristupaju tržištu na taj način neće dugo izdržati i daleko dogurati
Hajde vi katastrofičari na zimski san do veljače a nas zaigrane pustite da se na miru igramo. Stvarno ste dosadni sa tim cmizdrenjem i žalopojkama.
Da ne citiram sve…
Slazem se u dobrom dijelu. Ali i dalje smatram da nam slijedi cmrljavela i da Q3 nece bitno utjecati na trziste obzirom da ce prevladavati strah i nesigurnost i buduci cemo biti vrlo blizu izbora kada ce se voditi zestoka kampanja i kada cemo gledati svaki dan Ljubu na TV uz vjerojatnu potporu raznih anketa koje ce im davati prednost. Mozes me ubiti, paliti let lampom ili rastezati na kotac ali gotovo sam 100% siguran da ce biti tako.
I da dodam, ako mi mozemo utjecati na male ulagace pisanjem na forumu kako ce na njih tek djelovati Milanovic, Jurcic, Linic na udarnim terminima HTV-a i ostalih televizija bolje je niti ne pomisljati. Da ne dodajem ulje na vatru treba razmisliti i o ulagacima u fondove koji bi mogli poceti izvlaciti novce time vise ako Ljubo nastavi s teorijom 1EUR = 10 kn a kredita ko pljeve sa valutnom klauzulom.