Meni se čini da nakon IPO-a svakako možemo očekivati rast Crobexa, i povratak fondova na kupnju, sad kad se malo pogleda unazad sve logičnije mi je ponašanje fondova i izjava Florinčića da nema rasta fondova do poslije IPO-a. Fondovi su već prije ljeta znali da će imati gomilu zathjeva za izlazak i isplate prije IPO t-ht-a.
Dakle njima nije imalo smisla pumpat cijene gore, jer bi tada morali više novaca isplatit. Također za te isplate su valjda i cuvali svježi cash koji su dobili , da ne bi oni zbog tih isplata morali masovno prodavat dionice,
što bi korekciju učinilo još gorom. Ali nakon što je IPO gotov – to je već druga priča. ( Barem se nadam )
Crobex 4500 do 21.9.? Ajmo optimisti, gdje smo? Tko još misli da neće dotle?[smiley13]
Ja mislim da neće. Prije bis e kladio u 5000 nego u 4500. Ajde pasimisti, prodajte, slabo nešto kapa ovih dana.
pošto se povijest ponavlja, pogledajte na tri primjera (kako se kretala cijena) kod upisa INE, datum početka upisa je 13.11.2006.
primjeri su KOEI, ADRS i VIRO.
Zaključke donesite sami.
obečavajuće … dobra usporedba.
OVA KOREKCIJA JE KOMA, dokle bude sve to išlo dole neznam, al više nemogu normalno razmišljat[smiley10]
Meni se čini da nakon IPO-a svakako možemo očekivati rast Crobexa, i povratak fondova na kupnju, sad kad se malo pogleda unazad sve logičnije mi je ponašanje fondova i izjava Florinčića da nema rasta fondova do poslije IPO-a. Fondovi su već prije ljeta znali da će imati gomilu zathjeva za izlazak i isplate prije IPO t-ht-a.
Dakle njima nije imalo smisla pumpat cijene gore, jer bi tada morali više novaca isplatit. Također za te isplate su valjda i cuvali svježi cash koji su dobili , da ne bi oni zbog tih isplata morali masovno prodavat dionice,
što bi korekciju učinilo još gorom. Ali nakon što je IPO gotov – to je već druga priča. ( Barem se nadam )
Nastavit cu se na ovaj post od prije, ( ionako ce zbog poderiranja kasnit ), dakle odmah po zavrsetku IPO-a lako je napucat dionice gore, vrati se optimizam,ljudi se vracaju u fondove, ali po višim cjenama …..
Što se tiće Jurčića, ipak nisu realne drastične stvari, PKD se ne može donijeti preko noći, previše je tu interesa da bi jurčiču dozvolili da sve to upropasti, a što se tiće 1EUR = 10 KN, sa pola hrvatske u kreditima s deviznim klauzulama, to bi tek dovelo do potpunog kaosa i socijalnih nemira, tako da u taj scenario nikako ne vjerujem!!
Dakle crobex do 4600 najviše dole, a zatim up !! ( moje mišljenje)
volio bih da se varam, ali sve mi se čini da je dno na 4500..
Vaše opservacije kolega Pierre su mi se oduvijek sviđale. Imate možda neku argumentiranu potporu ovoj izjavi ili Vam se jednostavno čini, onako “od oka”?
Nastavit cu se na ovaj post od prije, ( ionako ce zbog poderiranja kasnit ), dakle odmah po zavrsetku IPO-a lako je napucat dionice gore, vrati se optimizam,ljudi se vracaju u fondove, ali po višim cjenama …..
Što se tiće Jurčića, ipak nisu realne drastične stvari, PKD se ne može donijeti preko noći, previše je tu interesa da bi jurčiču dozvolili da sve to upropasti, a što se tiće 1EUR = 10 KN, sa pola hrvatske u kreditima s deviznim klauzulama, to bi tek dovelo do potpunog kaosa i socijalnih nemira, tako da u taj scenario nikako ne vjerujem!!
Dakle crobex do 4600 najviše dole, a zatim up !! ( moje mišljenje)
Moguce. Ali isto tako postoji mogucnost da do izbora i dalje pomalo cmrljimo. Fondovi su vec sada uglavnom iznad razina koje su si zacrtali. Nema razloga da se dodatno izlazu u predizborno vrijeme. Slazem se da je suludo dovesti kunu na 1:10 obzirom na kreditnu zaduzenost ali to je Jurcicu i jedan od osnovnih ciljeva da zavrti BDP. A tip je LUD. Upravo oni koji bi ga mogli izabrati ce i platiti najvecu cijenu njegove vlasti. Ukoliko SDP izgubi izbore onda mozemo govoriti o oporavku trzista i daljnjem uzlaznom trendu pogotovo nakon sijecnja 2008. IMHO.
Isto tako mislim da nije nemoguce vidjeti Crobex na 4500 u narednih 10 dana.
Ivek nam se malo po malo oporavlja, to je lijepo za vidjeti, nadamo se da će i Crobex u istom smjeru[smiley9]
Svi govorite o Crobexu na 4500 kao o nekom svjetskom čudu.
Pa to je samo pad od 3-4%.
Neš ti pada
Svi govorite o Crobexu na 4500 kao o nekom svjetskom čudu.
Pa to je samo pad od 3-4%.
Neš ti pada
Pocinje vladati optimizam…. [smiley2][smiley2]
ententinis: ” Svi govorite o Crobexu na 4500 kao o nekom svjetskom čudu. Pa to je samo pad od 3-4%. Neš ti pada ” Pocinje vladati optimizam…. [smiley2][smiley2]
Ako ja moram biti ogledalo optimizma, onda je stvarno sve otišlo k vragu.
[smiley2]