Crobex 4500 do 21.9.?
Ajmo optimisti, gdje smo? Tko još misli da neće dotle?[smiley13]
sasko:
”
kod Atlantica ide lock up od 18 mjeseci…
”
Ozbiljno?
procitajte malo…
pošto se povijest ponavlja, pogledajte na tri primjera (kako se kretala cijena) kod upisa INE, datum početka upisa je 13.11.2006.
primjeri su KOEI, ADRS i VIRO.
Zaključke donesite sami.
Crobex 4500 do 21.9.?
Ajmo optimisti, gdje smo? Tko još misli da neće dotle?[smiley13]
Nisam optimist, ali logika mi govori da ne bi CROBEX smio izgubit vise od 15% u odnosu na vrijednost prije pocetka korekcije. Inace bi to znacilo da je bio precijenjen na toj razini. Sto nije iskljuceno. Problem je sto je relativno velika lova u igri, skoro 5 mlrd kn, sto je veliki zalogaj za nase trziste. Mada vidim da Hrvati imaju dosta u bankama [smiley1]
SLK:
”
sasko:
”
kod Atlantica ide lock up od 18 mjeseci…
”
Ozbiljno?
”
procitajte malo…
Mislim da niste u pravu, kolega.
Znam da se lock-up odnosi na postojeće dioničare (preko 1% udjela), da ne bi nakon izlistanja krenuli u prodaju. Čini mi se da se to ne odnosi na sudionike IPO-a.
” Mislim da niste u pravu, kolega. Znam da se lock-up odnosi na postojeće dioničare (preko 1% udjela), da ne bi nakon izlistanja krenuli u prodaju. Čini mi se da se to ne odnosi na sudionike IPO-a.
I ja mislim da je kolega nešto zabucao…Pa tko normalan bi to kupio osim fondova?
I ja mislim da je kolega nešto zabucao…Pa tko normalan bi to kupio osim fondova?
Pa iskreno, ne mislim ništa loše o tom društvu. Lock up dionica bi bio paradoksalan, kad se ne prodaju uz diskont (radnicima, umirovljenicima), već su u slobodnoj ponudi.
Ono što će me vjerojatno odbiti je mali broj dionica na ponudi, a ne volim kad je gužva, pa se ne zna koliko mogu kupit.
Ja ne bih podcjenjivao Atlantic, iako je još prerano bilo što kalkulirati.
Crobex 4500 do 21.9.? Ajmo optimisti, gdje smo? Tko još misli da neće dotle?[smiley13]
ja mislim da neće dotle
Krivo si me doživio.Nisam rekao ništa protiv Atlantica.Dapače,meni je zanimljiviji od HT-a,a kamoli da ga podcjenjujem.
Pitao sam se tko bi to kupovao kad bi lock up vrijedio za sve,odnosno i za sudionike IPO-a.
Mislim da je Sasko u pravu… ubi me, ne znam vise gdje ali sam procitao (intervju s Teddy bearom?) da oni ne zele spekulante i da o tome govori njihova odluka da stave lockout na 18 mjeseci….
e sad, na koga se to odnosi, dal na fondove ili na sitne investitore ili oboje nije mi jasno…..
Ja cu izbjegavati Teddyev show s “IPO” hahaha. Nemam nista protiv firme, ali 75/25 omjer govori da si je Teddy vec podijelio kome idu dionice.
“Svi postojeći dioničari Atlantic grupe s vlasničkim udjelom većim od 1 posto obvezuju se na lock up period – razdoblje u kojem neće ni na koji način raspolagati svojim dionicama, u trajanju 18 mjeseci od provedene inicijalne javne ponude.”