dalje ne razumijem da se većina navale na dolje tek očekuje – pa što su radili svi do sada?
Meni samo nije jasno zašto su svi toliko sigurni u zaradu na HT-u,eno jučer Čačić kaže da samo nesposobna Vlada može shebat taj IPO,tj.niti najsposobnija ne može..
Isto tako imovina fondova je pala,malo zbog korekcije,no dobar dio se odnosi i na klijente koji vade lovu za HT. Pa tko će od nas koji upišemo kupovati HT? Fondovi? Sa čime? Sa onim što ljudi vade za HT?[smiley7]
Sve se kod nas radi u zadnji čas pa tako i skupljanje novaca za HT
Onda bi bilo najbolje sve rasprodati sutra i drugi tjedan u šopin,a HT preskočiti..[smiley2]
deimos:
”
Sto fali matematici? Neumoljiva je…”
pa ne znam … morao bih se malo zadubiti u ovo sto si iznio, ali mi od oka nešto ne štima …
pođoh od sebe – nisam rasprodao portfelj da bih ušao u HT (uzimam kredit). ali i da ne uzimam kredit ne bih rasprodavao cijeli portfelj – ne mogu toliko dati u HT. a i da sam rasprodavao jedan dio (a jesam), rezervirao bih novce već ranije. a i prodao bih više nego što treba za HT jer se očekivalo da će i ostale biti na popustu (za to jesam).
uglavnom, i dalje ne razumijem da se većina navale na dolje tek očekuje – pa što su radili svi do sada?
Pa sto su radili na DDJH? Recimo… Nadaju se. Ti ne pratis forum i razmisljanje ljudi?
Sto se tice racunice, naravno da je kriva. Fali potrazna strana (ovo je ponudbena). Daklem, pri odredjenom padu indexa, postaje oportunije uci u dionice index-a nego u ht. Ako pretpostavimo da ljudi procjenjuju da bi uskoro crobex mogao doci na 5600 (fair vrijednost indexa kako ga investitori vide) i 50% ocekivane zarade od HT-a, onda ce se ponuda i potraznja poklopit negdje kad crobex padne do 4580. To kaze DAOM.
Kao što netko napiše maloprije ovi koji sad prodaju s 30% minusa trebali bi HT prodati bar s 50 % plusa da bi bili na 0. No, ja bih rekao i više. Treba tu uračunati sve provizije, javne bilježnike, darovne ugovore, advokate, ćevape, 10-15% prinosa opunomoćitelju( netko u naturi ali ko se kako snađe). I što je najbitnije treba uračunati rizik opunomoćitelja, tj. godinama nećete moći mirno spavati jer vas oni bilo kad mogu tužiti za taj novac, jer sve te punomoći nemaju pravne osnove. A po koliko će se natrag vratiti u dionice je isto pitanje.. Sad, ovi jadnici koji rasprodaju cijeli “portfelj” da bi kupili HT i to mi je bezveze a i oni su neki “jaki” investitori. Došao je tren da se još jedan paketić namijenjen za THT sutra potroši na burzi. A ak će biti i dalje pad onda još svaki dan po jedan, pa makar za HT neće ništa ostati. Štos je u tome da si ljudi ništa ne računaju nek se samo jure za krdom. No, ja u tom krdu neću biti. Vidim da se ljudi hvale da su u plusu od kad Crobex ide dolje, no ja bih rekao da je takvih 5% a ostali svi prodaju s debelim minusom. Ja sam recimo od 11 dionica samo jednu kupio na vrhu a ostale 10-20% ispod vrha. U prosjeku sam u 5. mjesecu bio 20% u plusu a sada 20% u minusu. Većina ovih koji sad prodaju su u minusu 40-tak % i to su neiskusni ulagači. Jer da su iskusni nebi sad bili 40 % u minusu. Savjet: ne prodajte a ako baš morate onda prodajte meni.
[smiley2]
ivek123: ” Glavni udar prema dolje ocekujem 19-21 rujna. ” Zašto?
zato što lovu ne treba uplatiti do 27.9.
ivek123: ” Glavni udar prema dolje ocekujem 19-21 rujna. ” Zašto?
I?
Glavni udar prema dolje ocekujem 19-21 rujna.
Potpisujem.
ententinis: ” Amerika i Europa u zelenom ” A kako ce to nama pomoci? BSN [smiley1] Vidis da je ovo ludilo od HT-a na prvom mjestu. EU/USA cemo pocet pratit kroz koji tjedan…
ah vi 100-postotni dionicari!.[smiley1] Ima nas koji jos drze dio sredstva u fondovima. Ja sam naime jako zainteresiran za rast europskih indexa[smiley2]
Povlače se novci iz fondova!
Ako je imovina fondova 28 milijardi kunića, ako se povuće 10% za T-HT i još koji kreditić, pa nešto keša, imam osjećaj da FONDOVIMA NEĆE PUNO OSTATI![smiley1]
Razdragano pućanstvo prodavat će fondovima, a vlada će dobiti svojih cca 5 milijardica![smiley2]
Cijena će biti iznenađujuće MALA![smiley13]