Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neznam kolega tunasalad, ali jednostavna matematika kaze:
Ako prosjecni dionicar procjenjuje da ce zaraditi 50% na HT-u, onda mu se isplati prodat dionice sa 30% popusta… Tu je negdje na nuli. 0.7 x 1.5 = 1.05. Ako predpostavimo da je ATH crobexa+ 10% neka vrijednost koji ljudi procjenjuju, onda bi crobex mogao ispod 4000.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

e pa ti ga sad pretjera.

no, palo mi na pamet da će tragikomedija biti ako i nakon HTa ne krene gore nego zbog recimo izbora (šta ja znam … naći će se neki izgovor) ostane cmrljiti na ovim razinama.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

e pa ti ga sad pretjera.

no, palo mi na pamet da će tragikomedija biti ako i nakon HTa ne krene gore nego zbog recimo izbora (šta ja znam … naći će se neki izgovor) ostane cmrljiti na ovim razinama.

Sto fali matematici? Neumoljiva je…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

“…samo veliki institucionalni igrači mogu spasiti Crobex od propasti”

Ne kuzim.
Sta ce biti propast ako Crobex padne jos koji postotak prije IPO?
Ili ce biti propast nakon IPO?

Tuna, ja to isto ne kuzim. Ove godine je indeks narastao 50%. Neka do kraja godina stopa rasta padne na 40% (zbog izbora). I sta sad; je li to tragedija? 40% rasta je jako, jako puno.

Panika je jača od pohlepe, a ovdje je na djelu i jedno i drugo. Zato 97% ulagača gubi na burzi. No to je dobro, jer kako bi inače onih 3% nešto zaradilo.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Panika je jača od pohlepe, a ovdje je na djelu i jedno i drugo. Zato 97% ulagača gubi na burzi. No to je dobro, jer kako bi inače onih 3% nešto zaradilo.

Dobar, mreich, dobar

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Uopće se više ne obazirem na Crobex.
INA je pala na razinu iz siječnja ove godine. Još Crobex i dobro stoji

BTW, meni su tri od četiri dionice u Crobexu. Jedna je od početka korekcije Crobexa rasla 52%, druga 32%, treća je oko nule.

No respect

Ma, niti ja previse.

Mislim da sam ja na ATH; uglavnom zahvaljujuci ATPL.

mreich: ” Panika je jača od pohlepe, a ovdje je na djelu i jedno i drugo. Zato 97% ulagača gubi na burzi. No to je dobro, jer kako bi inače onih 3% nešto zaradilo. ” Dobar, mreich, dobar

Naaaaajbolji,naaaaaaaaaajbolji….[smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Sto fali matematici? Neumoljiva je…

pa ne znam … morao bih se malo zadubiti u ovo sto si iznio, ali mi od oka nešto ne štima …
pođoh od sebe – nisam rasprodao portfelj da bih ušao u HT (uzimam kredit). ali i da ne uzimam kredit ne bih rasprodavao cijeli portfelj – ne mogu toliko dati u HT. a i da sam rasprodavao jedan dio (a jesam), rezervirao bih novce već ranije. a i prodao bih više nego što treba za HT jer se očekivalo da će i ostale biti na popustu (za to jesam).

uglavnom, i dalje ne razumijem da se većina navale na dolje tek očekuje – pa što su radili svi do sada?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

nisam rasprodao portfelj da bih ušao u HT (uzimam kredit). ali i da ne uzimam kredit ne bih rasprodavao cijeli portfelj – ne mogu toliko dati u HT. a i da sam rasprodavao jedan dio (a jesam), rezervirao bih novce već ranije. a i prodao bih više nego što treba za HT jer se očekivalo da će i ostale biti na popustu (za to jesam).

Kolega, moram priznati da je ovo vrlo kompleksno odigrano. Dva puta sam čitao da pokopčam.

No respect

Sve se kod nas radi u zadnji čas pa tako i skupljanje novaca za HT

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close