Ma tu su ostali samo dežurni drukeri – paničari koji su nedavno rasprodali dionice očekujući da će crobex pasti još 10-15%, pa sad kad raste par dan za redom “režu žile” [smiley1]
Kroz koji mjesec sve ce biti puno jasnije. Ili ti ZNAS kako ce sada sve krenuti gore? Moguce ali please argumentiraj na temelju cega? Ja vidim nesigurnost vezanu za izbore i realnu opasnost da SDP dobije izbore te na tome temeljim svoj “pesimizam”. Na cemu se temelji tvoj “optimizam”? U ovom trenutku meni pozivanje na optimiza puno vise lici na “drukanje” – bez uvrede.
<. Što se tiče Hrvatske po meni SDP sigurno pobjeđuje [/quote] Razgovarao sam neki dan sa čovjekom iz jedne od naših najjačih agencija za ispitivanje javnog mijenja koji su radili veliku naručenu anketu za jednu od dvije najjače stranke koji kaže da situacija nije nikad bila ovako izjednačena što se tiče odnosa SDP-HDZ. Radili su puno anketa za sve dosadašnje izbore i veli da nikad nije bilo ovako izjednačena i da će onih nekih 20% neopredjeljenih odlučiti sve. Tako da ništa nije sigurno.
Razgovarao sam neki dan sa čovjekom iz jedne od naših najjačih agencija za ispitivanje javnog mijenja koji su radili veliku naručenu anketu za jednu od dvije najjače stranke koji kaže da situacija nije nikad bila ovako izjednačena što se tiče odnosa SDP-HDZ. Radili su puno anketa za sve dosadašnje izbore i veli da nikad nije bilo ovako izjednačena i da će onih nekih 20% neopredjeljenih odlučiti sve. Tako da ništa nije sigurno.
Hdz treba samo 1 (jedan) glas vise da dobije mandat…..
Kroz koji mjesec sve ce biti puno jasnije. Ili ti ZNAS kako ce sada sve krenuti gore? Moguce ali please argumentiraj na temelju cega? Ja vidim nesigurnost vezanu za izbore i realnu opasnost da SDP dobije izbore te na tome temeljim svoj “pesimizam”. Na cemu se temelji tvoj “optimizam”? U ovom trenutku meni pozivanje na optimiza puno vise lici na “drukanje” – bez uvrede.
To je već postalo tragikomično da se stalno postaju jedno te iste «vijesti» – kako će SDP pobijediti, crobex se stropoštati i bla, bla truć-truć sve ide u klinac… Ja sam već argumentirao zašto su to uglavnom dramatiziranja bez realnog pokrića i zašto će već ovaj mjesec doći do oporavka tržišta, pa je svatko tko prati forum mogao to pročitati tako da mi se više mi se ne da natezati i ponavljati jedno te isto.
U stvari, mislim da ću ovu temu jednostavno zaobilaziti jer natprosječno obiluje beskorisnim postovima katastrofičnog karaktera koji ne služe ničemu osim što oduzimaju vrijeme na čitanje (bez uvrede). Pozdrav.
Baš me zanima kakva bi bila reakcija na ovakvu izjavu iz Ljubinih usta, pred same izbore:
“Ako dobijemo izbore, mi ćemo uvesti PKD, no za samu pripremu, donošenje i početak sprovedbe zakona potrebno je određeno vrijeme, te bi se PKD možda mogao početi primjenjivati od 01.01.2009. Mi ćemo uvesti PKD za trajanja našeg mandata, no naš mandat traje do pred kraj 2011. godine.”
Nešto slično najavi smanjenja PDV-a aktualne vlasti, od kojeg se do daljnjeg “odustalo”.
jedna teoretska:
1.SDP dobije izbore
2.uvede se PKD
3.naravno samo na dobit, nema prebijanja gubitka i dobitka
mogući ishod:
smanjenje likvidnosti?-vjerojatno i to drastično
pad vrijednosti dionica?-nije izgledno, zašto bi???
vjerojatnije je da bi se tržište isčistilo od špekulanata, velika većina malih bi prešla u fondove
i što je tu tragično?[smiley1]
Baš me zanima kakva bi bila reakcija na ovakvu izjavu iz Ljubinih usta, pred same izbore: “Ako dobijemo izbore, mi ćemo uvesti PKD, no za samu pripremu, donošenje i početak sprovedbe zakona potrebno je određeno vrijeme, te bi se PKD možda mogao početi primjenjivati od 01.01.2009. Mi ćemo uvesti PKD za trajanja našeg mandata, no naš mandat traje do pred kraj 2011. godine.” Nešto slično najavi smanjenja PDV-a aktualne vlasti, od kojeg se do daljnjeg “odustalo”.
ako upišeš u google fazan, vidjet ćeš da je to jako plašljiva životinja,
e pa takvi su i investitori … na prvi šuš, bježmo svi … kuda ?
to je pravo pitanje …. možda forex?
[smiley2]
Ne volim HDZ ali u tako izjednačenoj situaciji dolazi IPO HT-a koji će biti 100% po diskontnoj cijeni. Sudjelovati će cca 150.000 ljudi od kojih možda i 100.000 novih što je sa familijama možda i do 300.000 ljudi ili 10% glasačkog tijela. S jedne strane Sanader će dijeliti lovu šakom i kapom a sa druge se Jurčić dere: porez na zaradu na dionicama. Ovo se možda pretvori i u ključno pitanje, a nikako me nebi iznenadilo da Jurčić (Milanović) javno odustane od toga ako ankete budu pokazivale izjednačenost. IMHO
Što se tiče Hrvatske po meni SDP sigurno pobjeđuje i Crobex ide ispod 4500
Ne daj Bože većeg zla! [smiley8] Sreća da ovdje nitko neće glasati za crvendaće , pa tome neće biti tako. [smiley1]
Zanimljivo mi je da nitko ne sumnja da će T-HT po IPO na burzi rasti (zbog HDZ-a), dok će u isto vrijeme sve padati (zbog SDP-a). I jedno i drugo u isto vrijeme.
I da: Kako se sva ova sila što ulazi u IPO ne boji PKD-a?
Zanimljivo mi je da nitko ne sumnja da će T-HT po IPO na burzi rasti (zbog HDZ-a), dok će u isto vrijeme sve padati (zbog SDP-a). I jedno i drugo u isto vrijeme.
I da: Kako se sva ova sila što ulazi u IPO ne boji PKD-a?
Hmmm, ne bas tako. Mogu reci samo kako ja vidim stvari odnosno kako nagadjam. Nakon sto HT dodje na burzu stvari ce se malo zavrtiti i krenuti prema gore. Kako bude vrijeme promicalo volumeni bi mogli poceti lagano stagnirati a u isto vrijeme ce se zaostriti predizborna kampanja gdje ce Ljubo i ekipa raspredati o svojoj gospodarskoj strategiji koja se temlji na par tisuca novih i starih ali modificiranih poreza. U isto vrijeme ce nas bombardirati raznim rezultatima anketa koje ce vjerojatno prednost davati SDP-u (barem prema trenutnom stanju). Tu nagadjam da ce doci do pada likvidnosti trzista i cijene bi mogle padati na malim volumenima.
Evo, ako netko vidi drugacije rado bih cuo ali treba biti svijestan da su sve ovo ipak nagadjanja te da cemo za par mjeseci biti puno pametniji. Ja bih volio vidjeti HDZ jos jedan mandat i tu sam gotovo siguran da bi trziste odletjelo u nebo.
Ponavljam, rado bih cuo i ostala vidjenja stvari.