Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ok i recimo da se dogodi totalni slom američke burze kolike bi to implikacije imalo na nšu burzu.dali po principu spojenih posuda ili ne ?

mislim da nam je Jurčić veća opasnost od Amerike.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Osobno ne znam kakvo je trenutno stanje u SAD-u. Nije mi poznato više od onoga što čitam na net-u. Nisam se pokušavao sam uvjeriti u to koliko je zdravo ili nezdravo njihovo tržište vrijednosnica. Ali gdje ima vatre ima i dima. Čitao sam Sorosovu knjigu gdje obrađuje doba prije i nakon listopada 1987 i probleme u to doba sa hipotekarnim kreditima i moram se složiti da ima sličnosti i da Greenspan baš i ne lupa gluposti.
Očito da njihove monetarne vlasti intervencijama pokušavaju smiriti moguću paniku. Da li će do panike doći ili ne nemam mišljenje, ali mislim da treba biti oprezan. Dok su jedni u to uvjereni, drugi to opovrgavaju. Ako i dođe do panike vjerujem da su razvili mehanizme da im se ne bi ponovilo razdoblje ’29. do ’33.
Ono što mene zanima je kako se to može odraziti na nas? Mislim da i nas u tom slučaju neće obići val.
Nas trenutno pati lagano klizanje nadolje zbog HT-a i predizborne najave. Dali je korekcija zaustavljena nakon ponovnog vraćanja iznad granice 4700? Najvažniji stavak u formiranju indeksa je po mom mišljenju imovina fondova, a u postu gore sam pročitao da dionički fondovi imaju pad depozita od čitavih 600mil. kn. Mislim da će im se imovina, barem ovaj mjesec, još više smanjiti. Dosta ulagača u dioničke fondove čeka zadnji tren prije nego izvuku imovinu za HT. Drugi opet ne ulažu u fondove i čekaju IPO. Sve u svemu nimalo bajno.
Ali ovo sa HT-om ne bi trebalo samo po sebi zabrinjavati. Svatko imalo realan je očekivao padove. Dok je pad lagan i kontroliran nema razloga za uzbunu.
Mene je počela zabrinjavati druga stvar. Sve se više u medijima čuje kako će vlada nešto morati poduzeti. Ili će povećati cijenu dionice HT-a ili će smanjiti max. granicu. Kao razlog se navodi da nije odgovorno od vlade da daje toliki diskont, te ošteti toliko proračun ili u drugom slučaju nije dobro da sve otkupe mali dioničari, pa bi se kao napravilo nered na tržištu.
Niti jedno niti drugo mi se ne sviđa.
Do sada smo svi prozivali SDP da je protiv malih investitora, a sad nam i HDZ zabija nož u leđa? A možda su to samo novinski napisi koji nemaju realnu podlogu?
Dali smo preživjeli dno ili će strpljiviji tek profitirati? Ja znam da se nekima čine neke sadašnje cijene dionica prejeftinima nakon maksimuma koje su imali u bliskoj prošlosti.
Jedan autor u večernjem tvrdi da nam je prosječni P/E oko 33. Ulaganja na toj razini nisu po mom ukusu i preriskantna su čak i za špekulativna ulaganja kad se uzme situacija na tržištu, u državi i okruženju.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

ok i recimo da se dogodi totalni slom američke burze kolike bi to implikacije imalo na nšu burzu.dali po principu spojenih posuda ili ne ?

mislim da nam je Jurčić veća opasnost od Amerike.

Slazem se. Jurcic je daleko veca opasnost. No Amerika bi imala dodatni psiholoski efekt – bez daljnjega. IMHO.

skype - ivek1234

opr
i]Osobno ne znam kakvo je trenutno stanje u SAD-u. Nije mi poznato više od onoga što čitam na net-u. Nisam se pokušavao sam uvjeriti u to koliko je zdravo ili nezdravo njihovo tržište vrijednosnica. Ali gdje ima vatre ima i dima. Čitao sam Sorosovu knjigu gdje obrađuje doba prije i nakon listopada 1987 i probleme u to doba sa hipotekarnim kreditima i moram se složiti da ima sličnosti i da Greenspan baš i ne lupa gluposti.
Očito da njihove monetarne vlasti intervencijama pokušavaju smiriti moguću paniku. Da li će do panike doći ili ne nemam mišljenje, ali mislim da treba biti oprezan. Dok su jedni u to uvjereni, drugi to opovrgavaju. Ako i dođe do panike vjerujem da su razvili mehanizme da im se ne bi ponovilo razdoblje ’29. do ’33.
Ono što mene zanima je kako se to može odraziti na nas? Mislim da i nas u tom slučaju neće obići val.
Nas trenutno pati lagano klizanje nadolje zbog HT-a i predizborne najave. Dali je korekcija zaustavljena nakon ponovnog vraćanja iznad granice 4700? Najvažniji stavak u formiranju indeksa je po mom mišljenju imovina fondova, a u postu gore sam pročitao da dionički fondovi imaju pad depozita od čitavih 600mil. kn. Mislim da će im se imovina, barem ovaj mjesec, još više smanjiti. Dosta ulagača u dioničke fondove čeka zadnji tren prije nego izvuku imovinu za HT. Drugi opet ne ulažu u fondove i čekaju IPO. Sve u svemu nimalo bajno.
Ali ovo sa HT-om ne bi trebalo samo po sebi zabrinjavati. Svatko imalo realan je očekivao padove. Dok je pad lagan i kontroliran nema razloga za uzbunu.
Mene je počela zabrinjavati druga stvar. Sve se više u medijima čuje kako će vlada nešto morati poduzeti. Ili će povećati cijenu dionice HT-a ili će smanjiti max. granicu. Kao razlog se navodi da nije odgovorno od vlade da daje toliki diskont, te ošteti toliko proračun ili u drugom slučaju nije dobro da sve otkupe mali dioničari, pa bi se kao napravilo nered na tržištu.
Niti jedno niti drugo mi se ne sviđa.
Do sada smo svi prozivali SDP da je protiv malih investitora, a sad nam i HDZ zabija nož u leđa? A možda su to samo novinski napisi koji nemaju realnu podlogu?
Dali smo preživjeli dno ili će strpljiviji tek profitirati? Ja znam da se nekima čine neke sadašnje cijene dionica prejeftinima nakon maksimuma koje su imali u bliskoj prošlosti.
Jedan autor u večernjem tvrdi da nam je prosječni P/E oko 33. Ulaganja na toj razini nisu po mom ukusu i preriskantna su čak i za špekulativna ulaganja kad se uzme situacija na tržištu, u državi i okruženju.[/i]

odlican komentar!

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Slazem se. Jurcic je daleko veca opasnost.

Najveća opasnost su hrvatski birači i ulagači. Prvi biraju krivo, drugi rade krivo kad prvi izaberu krivo.

No respect

@opr

-normalno je da su fondovi izgubili 600mil, pa svako ko iole razmislja o svojim ulaganjima zna da mu je bolje povuci udjele iz fondova i kupiti HT
-u 7.mj u fondove su pristige uplate u visini 1mlrd kn
-slomovi i korekcije, pa to nam najavljuju bar 5x godinje, a kod nas se o korekciji sveopcoj prica vec ravno godinu i pol..kad se pocelo pricati i onda su cijene bile nerealne i prenapuhane
-fondovi kod nas su puni kesa, a gospodarsvo se sve vise i vise razvija, dakle svai kvartal imamo sve bolja i bolja financ. izvjesca
-dok se kod njih zelenilo, kod nas je trajala korekcija, sad je valjda red i na obratno malo..
-kod nas je bio znacajan rast cijena nekretnina, zadnjih 5 god cijene su se utrostrucile..rijetko koja firma kod nas je napravila revalorizaciju istih
– Jurčić kad i ako dodje ce vjerojatno izazvati blagu tehnicku korekciju, kad se malo zbroje i shvate da od toga PKD nece biti nista najmanje godinu dana, a mozda i vise..trziste ce se vratiti.
-u americi se nadamo da ce Fed reagirati rezanjem kam. stopa, pa da ce sve doci na svoje, ako ne, nadajmo se da smo dovoljno udaljeni i da su nasi fondovi nimalo izlozeni na tim trzistima, kao i da su puni kesa i da ce moci s lakocom obraniti sadasnje cijene i sprijeciti masovno povlacenje udjela..

zivi bili pa vidjeli

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Dečki, kaj su vam pobjegle dionice? Nije vrag da ste prošli tjedan prodavali pa bi sad neke nagovorili da vam prodaju jeftino. Predlažem da sutra u 10 lupite po asku.[smiley2]

Dečki, kaj su vam pobjegle dionice? Nije vrag da ste prošli tjedan prodavali pa bi sad neke nagovorili da vam prodaju jeftino. Predlažem da sutra u 10 lupite po asku.[smiley2]

Yeah, right! Po asku mozda ali iza 25.11. Mozemo i na private da ti iskrcam ovo sto jos mislim iskrcati a onda ti dam user i password da gledas da nista nisam kupio. PIN cu zadrzati. [smiley6][smiley6]

skype - ivek1234

Dobro je. Vidim da je sve manje dežurnih pesimista na ovoj temi.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

normalno je da su izgubili 600mil, pa svako ko iole razmislja o svojim ulaganjima zna da mu je bolje povuci udjele iz fondova i kupiti HT

Mogli su dati udjele u fondovima u zalog, pa diči lombača i tako dvostruko dobiti.

I love the Smell of Profits in the Morning

O nikakvom slomu burze u Americi se tu ne radi nego o recesiji.
Amerika će možda u recesiju ali ne prije početka druge godine.
Htio bih samo dodati da iako je Amerika bila uvijek jedini pokretač svjetskog gospodarstva,
ona je to sve manje i manje.
Da se ova situacija koja se sad dešava u Americi desila prije samo 10 godina,
povukla bi cijelo svjetsko gospodarstvo u recesiju.
Mislim da su ta vremena iza nas i za to realno nema osnove.
Što se tiče Hrvatske po meni SDP sigurno pobjeđuje i Crobex ide ispod 4500 unatoč sve boljim poslovnim rezultatima domaćih tvrtki, približavanju EU i utjecaju fondova na tržište kapitala.
Iako je na ovom forumu primjetan trend pljuvanja po SDP-u zbog njihovih smiješnih i opasnih prijetnji svima sudionicima tržišnog gospodarstva, htio bih upozoriti kolege da HDZ djeluje jednako pogubno na tržište kapitala svojim teškim krađama, prevarama,obmanama, mitom i korupcijom.
Politika se ipak dokazuje kao najjači faktor koji utječe na naše tržište i sve dok je tomu tako,
dotle će i rizik biti ukalkuliran u cijenu dionica po višoj tarifi nego u razvijenom svijetu.
Do kraja godine očekujem samo “blood,sweat and tears”

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Dobro je. Vidim da je sve manje dežurnih pesimista na ovoj temi.

Ma tu su ostali samo dežurni drukeri – paničari koji su nedavno rasprodali dionice očekujući da će crobex pasti još 10-15%, pa sad kad raste par dan za redom “režu žile” [smiley1]

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close