Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gorgija:

umirujuće je vidjeti da danas pretežu pesimisti, to je uvijek dobar znak 🙂

Pesimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a u dionicama su.
Optimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a imaju viška gotovine.

A kaj su oni koji imaju 50% u dionicama a 50% casha? Realisti? [smiley2]

još tijedan ili dva tek onda uzlet

A nakon toga ope niz Katedralu. (Neizvjesnost, izbori, Bob Rock na Tv, itd..) A niti Polancec se danas nije proslavio na suceljavanju. Sanader kao da ne zeli dobiti ove izbore.

skype - ivek1234

krpa: ” gorgija: ” umirujuće je vidjeti da danas pretežu pesimisti, to je uvijek dobar znak 🙂 ” Pesimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a u dionicama su. Optimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a imaju viška gotovine. ” A kaj su oni koji imaju 50% u dionicama a 50% casha? Realisti? [smiley2]

mrtva puhala, ne vjeruju u rast, ne vjeruju u pad, možda ateisti???[smiley1]

Heaven or Las Vegas

Jutarnji misli da je korekcija pred samim krajem

Vaš link

Hm, i dalje trend smanjenja domace imovine na ustrb inozemne. Vidi se da ih je nagrizla korekcija u Hrvatskoj, imaju dionicki fondovi pad od 10% vrijednosti domace imovine, a nisu toliko mogli rasprodat. I pad depozita (-600 mil kn)…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Jutarnji misli da je korekcija pred samim krajem Vaš link

To misli autor teksta.Jutarnji još ne može mislit [smiley1]

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Jako zanimljivo:

http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2007,9,7,greenspan_kriza,89129.jl

skype - ivek1234

I jos ovo:

http://blogs.wsj.com/economics/2007/09/07/greenspan-on-euphoria-bubbles-and-fear/

skype - ivek1234

ma ovo je čisto ok, laganini korekcijica, da se ljudi ne opuste
ionako su svi postali malo previše euforični, a to ne vodi u dobro

Jako zanimljivo: http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2007,9,7,greenspan_kriza,89129.jl

Da, zanimljivo je da su ekonomisti predvijdeli svih 15 slomova burzi od 3 koja su se dogodile u zadnjih 50 godina. [smiley1]

La vita e bella!

mislim da su slomovi burze umjetno izazvani.većina ljudi (sitnoga zuba) ostaje bez svega dok bogati postju još bogatiji

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Da, zanimljivo je da su ekonomisti predvijdeli svih 15 slomova burzi od 3 koja su se dogodile u zadnjih 50 godina. [smiley1]

Realno gledano DOW lici na Mt. Everest. Netko se kladio na ogromnu lovu da ce se sve srusiti. Tko ima toliku lovu da se kladi da ce se sve srusiti vjerojatno moze i dovesti do rusenja. S druge strane koliko sam shvatio, ako sam dobro shvatio, US burza je na respiratoru (FED pokusava umjetno izbjeci neizbjezno) sto je potvrdjeno u brojnim izjavama.

Osobno ocekujem Crobex na minimumu tjedan do dva prije izbora a prije cega ce uslijediti euforija kada HT izadje na burzu. Takodjer mi se cini da ce vecina dionica u tom periodu dozivjeti minimum cijena. Ne racunam previse na Q3 izvjesca. Odmah po objavi izbornih rezultata imamo “Heaven Monday” kada ce burza odletiti u nebo ili “Dooms Day” kada idemo u posjet Danteu u 9. krug. IMHO!

Osobno sam mislio prebaciti lovu u regiju. Medjutim cini mi se da niti od toga nece biti nista. Kosovo zeli proglasiti neovisnost a Srbija tvrdi da ce to oruzano sprijeciti. Poceli se javljati i Albanci u Makedoniji.

Nekako mi se u ovoj situaciji EUR-R-A cini najbolje rijesenje. Ne izlazim skroz van ali vec dva mjeseca u “zelenim fazama” po malo tanjim pozicije i vrlo sam blizu zamisljenog cilja.

Znate kako se kaze: “Sam skocio sam se ubio”. Moje vidjenje stvari je takvo kakvo je i povlacim poteze sukladno tome.

skype - ivek1234

I da dodam, Crobex na najnizoj tocki ocekujem u tjednu prije izbora pogotovo ako projekcije budu upucivale na pobjedu SDP-a.

Kada HT izadje na burzu ocekujem uglavnom zelenilo do negdje pred kraj listopada.

Takodjer ocekujem cijene dionica na vrlo niskim razinama u tom periodu. Po objavi izbornih rezultata imati cemo “Heaven Monday” i let u nebo ili “Dooms Day” i upoznavanje Dantea u 9. krugu ako pobjedi SDP.

skype - ivek1234

New Report

Close