Upravo je fascinantna glupost malih ulagača koji sami sebi već tjednima ruše cijene dionica i rasprodaju svoje dionice s ogromnim minusima od po -20% , -30% , da bi namaknuli lovu za kupnju HT-a (koji i ne mora biti tako siguran zgoditak kako izgleda), umjesto da za kupnju HT-a uzmu bilo koji kredit koji će ih najgoroj varijanti koštati 11-12% (dakle 1/3 gubitaka koje ostvaruju sada prodajom dionica na samom dnu) !!! Nevjerojatno !!!
Svaka čast, odličan post. Ni meni to ne ide u glavu. Pa ako ne žele uzimat na kredit koje će banke izdati specijalno za kupovinu HT-a jer se dionice ne mogu odmah prodati, nek fino dignu lombardni kredit sa zalogom istih tih dionica koje sad prodaju u bescjenje. A da ne pričamo da je tih 11-12% kamate samo u slučaju da kredit zatvore nakon godinu dana!
Kupovat će svi jer će biti malo dionica na tržištu![smiley2]
Sve kupljene na kredu neće se MOĆI TRŽITI![smiley1]
Puno lovice ( zainteresiranih ) a robice ( dionica ) MALO![smiley2]
ČIK pogodi![smiley13]
Cim je Tomas juce zabio znao sam da smo u zelenom danas [smiley1]
Smazali špance, a sad idemo gore heeh [smiley1]
Izgleda da je napokon pri kraju, rasprodaja završava, tko je jamio, jamio.
Volio bi da si u pravu ali ja baš nisam optimističan
još tijedan ili dva tek onda uzlet
Još dan-dva malo zeleno, a onda opet nizbro. Bit će dokupa za strpljive…
Cim je Tomas juce zabio znao sam da smo u zelenom danas [smiley1] Smazali špance, a sad idemo gore heeh [smiley1]
Ta pobjeda (kao i kometari Cvitkovica i Berticevica) uz rast ATPL su glavni razlozi za moje dobro i spokojno raspolozenje
[smiley2]
Svrbe me prsti da posegnem s lovom od HT-a, a onda opet se premisljam ka siparica neka “ma cekaj dok dodje onaj pravi” (dol vala), “bit ce njih jos” (do IPOa)… bas sam prava placivagina.
umirujuće je vidjeti da danas pretežu pesimisti, to je uvijek dobar znak 🙂
Pesimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a u dionicama su.
Optimisti su oni koji slijedeće dane vide u crvenom, a imaju viška gotovine.
A evo što misli čovjek koji je prvi bacio upljuvak … http://www.poslovni.hr/53403.aspx
A izgleda da su ameri loše reagirali na to … baš me zanima ponedjeljak kod nas, hoćemo li se igrati izoliranog tržišta ili ne …