Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ova korekcija kod vas mi deluje kao PMS.
Deluje hitro, ima kratkotrajne učinke, ki pa so zelo boleči.

Najraje bi zaboravio ovake čase.

[smiley1][smiley2]

Ovo je živa drama.Ovo nisam ni u snu ocekivao.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

avax, potpisujem sve, jedino se ne slažemo u tajmingu…
meni se ipak čini da će se to sve odigravati poslije 5. listopada.
ne zaboravi, prevladavajući pesimizam na našem tržištu u drugoj polovici 2007. nema veze samo s HT-om (premda je IPO najveći razlog klizanja cijene).
rast će svakako biti generiran i očekivanjem dobrih izvješća za 3Q.
samo, ne vjerujem baš da ‘veliki’ najprije neće pričekati HT.

hate red

avax to sto pricas je sf fondovi sad ne kupuju jer ce im trebati kesa za ht a ovo im spustanje cijena odgovara ali bas da vidim koji fond menadjera da nece kupovati i to dobro platiti ht ….

TI zaboravljaš jednu jako bitnu činjenicu, a to je da su se fondovi u prvih 5 mjeseci ove godine debelo nakrcali dionicama i to po znatno višim cijenam od ovih. Oni zbog sebe neće moći još dugo puštati ovolike minuse na dionicama. Sada im to odgovara jer dokupljuju, a znaju da će u vrlo kratkom roku i s prilično malo love vratiti cijene dionica na stare razine. U tom svjetlu ni HT nije za njih toliko bitan jer i da ga kupe i da na njemu ostvare nekakvu zaradu od 15-20%, teško da bi time mogli anulirati velike minuse na drugim dionicama pogotovo što bi im ta zarada od HT-a išla u 4Q (10/2007) , a ne u 3Q koji bi im s ovakvim cijenama dionica izgledao katastrofalno. Fondovi će debelo dizati cijene dionica ovaj mjesec . IMHO .

Ignore: KressoM, delux

Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja
Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja.

dici ce cijene prije nego sto pocnu kupovati HT u vecim kolicinama.. zasto? zato sto ce ljudi paru od HT-a mahom vracati u fondove.. a fondu nije u interesu davati udjele sa diskontom..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

kada ce to biti to jos ne znaju ni oni..

zato isto mislim da bi im bilo pametnije dici cijene prije nego se 100 milja kuna vrati u dionice odmah sa 40% zarade..

s druge strane, ocekujem i visok vrsak i brz pad maksimalne cijene prvi dan iz jednostavnog razloga da su i fond menadzeri kupili HT..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja
Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja.

Glimiš Mauricija…?[smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Ovi korekcijo nimo kraja Nimo gušta nimo sjaja Ovi korekcijo nimo kraja Nimo gušta nimo sjaja.

[smiley2]
Korekšn-turbo injekšn

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

darko09:

Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja
Ovi korekcijo nimo kraja
Nimo gušta nimo sjaja. ”

Glimiš Mauricija…?[smiley2]

Ništa ja ne glumim, samo sam iznio svoje mišljenje.

dici ce cijene prije nego sto pocnu kupovati HT u vecim kolicinama.. zasto? zato sto ce ljudi paru od HT-a mahom vracati u fondove.. a fondu nije u interesu davati udjele sa diskontom..

Mislim da je ovo mogući scenarij. Spuštaj vrijednost NAV-a kada izlaze i digni prije nego se vraćaju. Kroz IPO HT-a će ući dosta friškog novca na burzu koji će vjerojatno završiti u fondovima, a ne u štednji ili dionicama.
A ja mislim da će HT kupovati prvenstveno mirovinski fondovi (razloge sanm opisao na temi HT i komentari trgovanja). Ovdje samo sažetak:

Tko bi onda mogao kupovati dionice HT nakon IPO. Po meni isključivo mirovinski fondovi kojima su najpogodnija „primarna izdanja dionica“ i društva koja redovito isplaćuju dividendu. Njima će vjerojatno biti alociran najveći dio koji je planiran institucionalnim investitorima. Uostalom, oni imaju najviše keša.
Ostali fondovi će manjim dijelom biti u mogućnosti kupovati dionice jer su se prilično istrošili da brane postojeće cijene dionica (bez te obrane CROBEX bi došao na razine blizu 4000 do početka IPO), ali i zbog izlaska onih koji misle sudjelovati na IPO.

Što to znači za cijenu dionice. Mirovinskim fondovima neće biti u interesu pumpati cijenu dionice već će nastojati da i njima ostane dio diskonta. Znači da ako je fer cijena 300 kuna, cijena na IPO bude 210 kuna, mirovinski neće plaćati više o 300. vjerojatno će se tu negdje postaviti, možda i na nekih cca 280 kuna. To ne znači da neće biti prvi dan prodaje preko zamišljenih 300 kuna, ali tu se neće moći previše utopiti (eventualno netko nadobudan će to kupovati po toj cijeni).

Cijene služe samo za simulaciju potencijalnog rasta.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e50cdac2-32b6-4802-a2a9-0d8e4e79e67f&ref=lastadd
Simpatičan komentar, mislim da može proći pod temu korekcija.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

New Report

Close