Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodo ono što vama nije jasno nije automatski i nerazumno.
Evo naprimjer ja sam prije mjesec dana izašao u cash sa malim gubitkom.
Onda sam uzeo par dionica jer nisam mogao izdržati i onda sam i njih šortao i izašao sa dobitkom.
Sad su opet sve te dionice još jeftinije a biti će još jeftinije za par dana.
Koji vam je dio nerazuman?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ovo što se sada dešava je zbilja zanimljivo i tužno, ali što ako se ne obistine optimistična očekivanja za početak rasta nakon IPO-a? Onda bi tek moglo biti belaja …

Doduše ako se puk nije preplašio ovom pasprodajom možda se opet vrati u dionice nakon IPO-a kada dignu neku kintu pa možda opet pozelenimo …
Škaklja me da dokupim neke dionice po ovim cijenama, ali iskreno me napustio optimizam.

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

a gle ententinis … jel mogu svi izači u keš ? ne mogu..
ako pozbrojimo promete tada kad si ti izašao u keš je moglo izaći možda 5 % ili manje trenutne kapitalizacije ..
a kad “neko od u keš” onaj drugi “ide u dionice” …
a da ne pričamo o npr Flokiju koji ima 136.000 dionica koei-a zašto on nije sad u kešu ? nego je koei sa ath 1350 pao na 1090 ?? zato jer nije mogao to sve prodati, ni blizu te količine ..
tako da ta priča o kešu ne pije vodu u puno slučajeva …

Gospodo ono što vama nije jasno nije automatski i nerazumno. Evo naprimjer ja sam prije mjesec dana izašao u cash sa malim gubitkom. Onda sam uzeo par dionica jer nisam mogao izdržati i onda sam i njih šortao i izašao sa dobitkom. Sad su opet sve te dionice još jeftinije a biti će još jeftinije za par dana. Koji vam je dio nerazuman?

Onaj dio sa cashom. Kako uspjevaš sačuvati ga na ovoj rasprodaji?

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Mrzljak, pa vi ovdje već danima osipate paljbu upravo po malima koji izlaze, a ne po flokijima koji to ne mogu…[smiley14]

hate red

…baš me zanima koja će to dionica, osim HT-a, 5. listopada zabilježit dvoznamenkast rast….[smiley11]

Mnoge…i to prije 5. listopada….

Ignore: KressoM, delux

Gospodo ono što vama nije jasno nije automatski i nerazumno. Evo naprimjer ja sam prije mjesec dana izašao u cash sa malim gubitkom. Onda sam uzeo par dionica jer nisam mogao izdržati i onda sam i njih šortao i izašao sa dobitkom. Sad su opet sve te dionice još jeftinije a biti će još jeftinije za par dana. Koji vam je dio nerazuman?

Ja govorim o sadašnjoj rasprodaji s minusima od -20%, -30% kad su se mnoge dionice vratile na razine s početka godine! I ja sam pred mjesec poprodavao dio toga, veći dio s plusom, nešto manje s minusom jer sam očekivao određeni pad, ali ovo sada je već tragikomično što mali rade u panici.

avax10: Mnoge…i to prije 5. listopada….

sori, ali nešto baš i nisam uvjeren u taj scenarij…
trebat će fondovi koju milijardu sačuvat i za upad u HT (18 milijuna dionica x 400 kn = 7,2 milijarde kn)
[smiley10][smiley11][smiley10]

hate red

avax10: Mnoge…i to prije 5. listopada…. sori, ali nešto baš i nisam uvjeren u taj scenarij… trebat će fondovi koju milijardu sačuvat i za upad u HT (18 milijuna dionica x 400 kn = 7,2 milijarde kn) [smiley10][smiley11][smiley10]

Zašto misliš da će fondovi navaliti odmah na HT i dizati cijene do neba? Ako na IPO-u zbog interesa građana dobiju male količine, nije nemoguće da pri startu na burzi odustanu od navale na HT i pričekaju spuštanje cijene. S druge strane, veliki dio tog keša koji imaju vratit će na burzu jer po svemu sudeći neće uspjeti kupiti neke veće količine HT-a, pa bi dizanje cijena u nebesa bilo kontraproduktivno.
Nadalje, ovaj drastični pad cijena zadnjih mjesec dana odigran je na jako malim volumenima i laganim klizanjima cijene iz dana u dan. Zašto? Zato što nisu prodavali veliki igrači niti fondovi već oni polako kupuju od malih koji u panici prodaju ne pitajući za cijenu. Istom logikom, kad fondovi krenu u jaču kupnju praktički neće niti biti većih prepreka za brzo vraćanje dionica na stare razine jer su se mali paničari već iskrcali ili će se iskrcati narednih par dana, a fondovi nisu ti koji će štopati rast cijena jer se bliži 3Q. Dapače, njima će odgovaati pokrenuti rast tržišta PRIJE HT-a i zbog toga što će time potaknuti male da i oni počnu trošiti keš koji su spremili za HT, pa će ih onda manje kupovati HT.

gospodo garantiram da se nakon Ht-a sve diže strelovito poput rakete.najidealnija varijanta je imati lovu za HT + uživati u totalnoj rasprodaji.garantiram da se portfelj kupljen na ovim razinama diže u mjesec dana na +25%[smiley2]

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

avax to sto pricas je sf fondovi sad ne kupuju jer ce im trebati kesa za ht a ovo im spustanje cijena odgovara ali bas da vidim koji fond menadjera da nece kupovati i to dobro platiti ht ne zaboravi ht je najaca firma po dobiti u hr pa da vidim dokle ce okljevati je ih cekam u tom slucaju mogle bi im glave padati a sto se tice slucaj oporavka trzista i vracanja na 5000crobexa to bi moglo potrajati bar do pocetka 11mj a ne25.9.kako neki misle,mislim da ce se cekati3Q,a i sto se tu tice ht previse je u tu u pitanju nekih 150000gradjana a to ti je otprilike 300000 glasova a na tome ce se lomiti izbori zato ja vjerujem u diskont a i u dobru zaradu na htu pozdrav

kamenac: ” …baš me zanima koja će to dionica, osim HT-a, 5. listopada zabilježit dvoznamenkast rast….[smiley11] ” Mnoge…i to prije 5. listopada….

Rekao bi od 24.09. IMHO

. Evo naprimjer ja sam prije mjesec dana izašao u cash sa malim gubitkom. Onda sam uzeo par dionica jer nisam mogao izdržati i onda sam i njih šortao i izašao sa dobitkom. Sad su opet sve te dionice još jeftinije a biti će još jeftinije za par dana. Koji vam je dio nerazuman?

Potpuno je razuman ali i limitiran veličinom portfelja. Nije isto izlazit sa 500k – milion kuna ili sa 10m

New Report

Close