Imamo više razloga ovakvom stanju na našoj burzi
1.IPO Magme
2 IPO THT
3 HYPO počeo sa rasprodajom prije negdje cca 2 mijeseca
4 Velika kriza Hipotekarnih kredita u USA
5 Jaki rast od 1. do 5. mjeseca tako da neki koji danas prodaju prodaju sa dobitkom(ubiranje profita)
6 Jurčić svaki tjedan ima jednu izjavu o porezu na kapitalnu dobit činimi se da mu se cijela kampanja bazira na tome
7.Rumenige zasr.o sa DDJH i KIMO-m tako da ljudi nemaju poverenja ni u HDZ
8 i za kraj maestralni Maestro i dirigenti
Bogami sada kada sam ovo sve stavio na papir dobro se mi i držimo[smiley1]
S druge strane, postoji odličan razlog za optimizam. A to je petak, 05.10.2007. kada će, ako burza ne propadne u zemlju, crobex potegnuti žestoko prema gore.
U očekivanju tog datuma, par dana prije će sigurno porasti potražnja za našim dionicama. Dakle, i par dana prije će porasti cijena dionica. To će mnoge inspirirati da se pripreme za recimo ponedjeljak, 1.10.2007., te da već prije toga datuma kupe dionice za koje očekuju najveći rast. Dakle, kupovat će se i par dana prije ponedjeljka.
Zato je moje mišljenje da će CROBEX preokrenut trend dosta prije 5.10., e sad, tjedan, dva, tri, vidjet ćemo. Neki su već kupili (poput mene), definitivno prerano, neki će opet kupovati prekasno.
Sretno sa pogađanjem pravog datuma!
Imamo više razloga ovakvom stanju na našoj burzi
1.IPO Magme
2 IPO THT
3 HYPO počeo sa rasprodajom prije negdje cca 2 mijeseca
4 Velika kriza Hipotekarnih kredita u USA
5 Jaki rast od 1. do 5. mjeseca tako da neki koji danas prodaju prodaju sa dobitkom(ubiranje profita)
6 Jurčić svaki tjedan ima jednu izjavu o porezu na kapitalnu dobit činimi se da mu se cijela kampanja bazira na tome
7.Rumenige zasr.o sa DDJH i KIMO-m tako da ljudi nemaju poverenja ni u HDZ
8 i za kraj maestralni Maestro i dirigenti
Bogami sada kada sam ovo sve stavio na papir dobro se mi i držimo[smiley1]
Drži ti ovo pod brojem 2 a sve drugo je jako labavo. Ili prošlo ili nema veze. A ja bi mogao nabrojiti 18 razloga za optimizam.
S druge strane, postoji odličan razlog za optimizam. A to je petak, 05.10.2007. kada će, ako burza ne propadne u zemlju, crobex potegnuti žestoko prema gore.
U očekivanju tog datuma, par dana prije će sigurno porasti potražnja za našim dionicama. Dakle, i par dana prije će porasti cijena dionica. To će mnoge inspirirati da se pripreme za recimo ponedjeljak, 1.10.2007., te da već prije toga datuma kupe dionice za koje očekuju najveći rast. Dakle, kupovat će se i par dana prije ponedjeljka.
Zato je moje mišljenje da će CROBEX preokrenut trend dosta prije 5.10., e sad, tjedan, dva, tri, vidjet ćemo. Neki su već kupili (poput mene), definitivno prerano, neki će opet kupovati prekasno.
Sretno sa pogađanjem pravog datuma!
Slažem se. I ja sam isto očito kupovao prerano. Kabu po 360, Hpdg po 170
i PBZ po 2000. Ali mislim da će velika većina kad krene panika prema gore kupovati skuplje od mene.
A ja baš mislio pitati kolega tenkista jel još kao i ja držiš PBZ kupljen na 2k? [smiley16]
Vjerojatno nas očekuje još jedan ‘udar’ kad oni koji nisu ni znali da imaju neke dionice dobiju pinove i krenu prodavat preko brokera.
Cuo sam da je SDA zaprimio masu zahtjeva za dostavu PIN-a i onake investitora na kućne adrese.[smiley6]
Vjerojatno nas očekuje još jedan ‘udar’ kad oni koji nisu ni znali da imaju neke dionice dobiju pinove i krenu prodavat preko brokera.
Cuo sam da je SDA zaprimio masu zahtjeva za dostavu PIN-a i onake investitora na kućne adrese.[smiley6]
Ako se ovo odnosi na PBZ,znam da su dobivali nesto dionica umjesto nekakve povisice .
Upravo je fascinantna glupost malih ulagača koji sami sebi već tjednima ruše cijene dionica i rasprodaju svoje dionice s ogromnim minusima od po -20% , -30% , da bi namaknuli lovu za kupnju HT-a (koji i ne mora biti tako siguran zgoditak kako izgleda), umjesto da za kupnju HT-a uzmu bilo koji kredit koji će ih najgoroj varijanti koštati 11-12% (dakle 1/3 gubitaka koje ostvaruju sada prodajom dionica na samom dnu) !!! Nevjerojatno !!!
ako cijena bude 183 kune na ipo-u ok, al ako bude 275, malo su se zahebali..
Sjetite se samo situacije kad je vlada prodala kontrolni paket Njemcima.Svi su graktali.A sad kad dobiju dionice prodat će ih u roku keks na burzi ne pitajući se komu.To se lijepo u Dalmaciji kaže: Izila gu**ca dušu.
Imamo više razloga ovakvom stanju na našoj burzi 1.IPO Magme 2 IPO THT 3 HYPO počeo sa rasprodajom prije negdje cca 2 mijeseca 4 Velika kriza Hipotekarnih kredita u USA 5 Jaki rast od 1. do 5. mjeseca tako da neki koji danas prodaju prodaju sa dobitkom(ubiranje profita) 6 Jurčić svaki tjedan ima jednu izjavu o porezu na kapitalnu dobit činimi se da mu se cijela kampanja bazira na tome 7.Rumenige zasr.o sa DDJH i KIMO-m tako da ljudi nemaju poverenja ni u HDZ 8 i za kraj maestralni Maestro i dirigenti Bogami sada kada sam ovo sve stavio na papir dobro se mi i držimo[smiley1]
Glavni razlog za ovo svih prošlih mjeseci je naravno vezan uz Jurčića i SDP, ali radi se o većem problemu od samo tog njegovog poreza, a to je udaljavanje Hrvatske od EU koje danas već i SDP između redaka najavljuje.
Za ovo trenutačno je razlog naravno IPO T-HT-a.
ne mogu vjerovat svojim očima…
pa zar su glupi baš svi koji sad prodaju, a pametni baš svi koji još drže?
ja sam od prošlog tjedna 100 posto u cashu (popušio 7 posto vrijednosti portfelja, za minus kriva podravka). polovicu planiram u sljedećih dva tjedna upucat opet na burzu, a polovicu u HT.
glup sam jedino što nisam izašao prije mjesec dana…
baš me zanima koja će to dionica, osim HT-a, 5. listopada zabilježit dvoznamenkast rast….[smiley11]
avax10:
Upravo je fascinantna glupost malih ulagača koji sami sebi već tjednima ruše cijene dionica i rasprodaju svoje dionice s ogromnim minusima od po -20% , -30% , da bi namaknuli lovu za kupnju HT-a (koji i ne mora biti tako siguran zgoditak kako izgleda), umjesto da za kupnju HT-a uzmu bilo koji kredit koji će ih najgoroj varijanti koštati 11-12% (dakle 1/3 gubitaka koje ostvaruju sada prodajom dionica na samom dnu) !!! Nevjerojatno !!!
da to je točna računica … ali krdo je krdo . ja kad sam kupovao Inu svi oko mene su rekli; “joj pa jel si siguran u to” , “možda to nije pameto” , “ja neću kupiti” i slične gluposti .. a kad je poraslo za 70-80% u 6 mjeseci okrenuli su priču … i sad svi misle isto će zaraditi kao i oni prije na Ini … ok vjerojatno hoće ali ova rasprodaja je nerazumna …