Očekuje nas 1000 postotno povećanje imovine fondova iduće 2 godine i još ćemo biti duplo slabiji od prosjeka EU.
Fondovi će skupiti 300 mlrd kroz dvije godine???? Ne znam,malo mi je to puno….
“Kod nas građani u prosjeku drže oko 700 eura u investicijskim fondovima, a u EU između 13 i 15 tisuća eura te se očekuje snažan priljev sredstava u investicijske fondove.”
Evo zašto se nadam iduće dvije godine solidnom rastu. Ovo je odlomak iz današnjeg večernjeg. Očekuje nas 1000 postotno povećanje imovine fondova iduće 2 godine i još ćemo biti duplo slabiji od prosjeka EU. I to samo što se tiče građana.
Ne baš kroz dvije godine, vani ljudi dosta duže investiraju na ovakav način, pa im se i skupilo.
Zašto bi fondovi odložili kupovanje T-HT-a od malih dioničara? Da kasnije skuplje kupe od kolega? [smiley11]
…Treba učiti iz povijesti.
Zašto bi fondovi odložili kupovanje T-HT-a od malih dioničara? Da kasnije skuplje kupe od kolega? [smiley11]
Potpuno se slažem s vama.
Svi uvijek izmišljaju nekakve teorije, te izbori te ovo te ono, a zapravo je uvijek jednostavno.
Potpuno se slažem s vama.
Hvala kolega mreich. Vaše mišljenje izuzetno cijenim. [smiley11]
mreich: ” Potpuno se slažem s vama. ” Hvala kolega mreich. Vaše mišljenje izuzetno cijenim. [smiley11]
Ušli ste u magični krug međusobnog poštivanja iz kojeg više nema izlaska
tenkista:
”
Očekuje nas 1000 postotno povećanje imovine fondova iduće 2 godine i još ćemo biti duplo slabiji od prosjeka EU. ”
Ljudi oko mene imaju daleko više novaca nego ja i do prije godinu dana nije ima padalo na pamet da ulože u fondove ili dionice. Nisu htjeli čuti ni za Inu. Nekolicina njih je već ove godine uložilo u fondove velike novce, sad me stalno nazivaju i ispitivaju za Ht a i pitaju što da kupe kad prodaju Ht??? Jednostavno, više se ne javljam na telefon a i kad se javim preporučim im fondove.Nisam baš ni kompetentan za savjete.
Ali ono što hoću reći je to da ima novaca. Čak i oni koji se dosad nisu usudili odnijet novac iz kuće i dati na oročenje u banku, sad su počeli kupovati dionice??? IMA PARA!
Martingale:
”
mreich: ” Potpuno se slažem s vama. ” Hvala kolega mreich. Vaše mišljenje izuzetno cijenim. [smiley11]
”
Ušli ste u magični krug međusobnog poštivanja iz kojeg više nema izlaska
[smiley2]
Kojeg datuma će se smjer obrnuti teško je reći. Dali će se obrnuti? Toplo se nadam da će se pad zaustaviti i krivulja se dijelom oporaviti. Ja mislim da bi to moglo biti u prvom tjednu upisa. Međutim u tom padu, iako smo ga očekivali, ima jedan problem. Kojom brzinom će ići dolje? Dokle će se spustiti? Kako će se to odraziti na one koje imaju margin kredit? Hoće li biti prisiljeni prodavati dionice pod svaku cijenu? Koliko ima takvih? Hoće li se pojaviti panika? Pretpostavimo li da do najgoreg ipak neće doći mislim da eksplozivan rast Crobex-a možemo samo sanjati i zaboraviti na dosadašnje prinose. Ponoviti ću razloge koje sam već jednom iznosio. Predstojeći IPO-i, oprez prije izbora, fondovi koji su nakon postizanja vrijednosti 5000 izgubili interes gurati Crobex nebu pod oblake. Uglavnom, po mom skromnom mišljenju, čekaju nas teški dani za zarađivati na burzi. Opstati će samo oni koji znaju igru.
ONDA JE IDEALNO VRIJEME ZA ULAZ U JEDAN VELIKI MARGIN BAŠ SADA ?
A ŠTO KUPITI ?
Ni ja nisam baš optimist…, ali ipak samo na kraće staze. Ipak naša privreda ostvaruje rezultate bolje nego ikad prije. BDP za 2007. će po svemu sudeći biti oko 7%, a tvrtke na burzi imaju još daleko veća ostvarenja od sveukupnog gospodarstva. Dakle, gospodarske prognoze su objektivno bolje nego ikad (ne samo u HR nego i u regiji), a naravno tu je i ulazak u EU…
Ja sam za prvih pet mjeseci imao prinos od 180%, ali sam poslije dobro popušio, debelo sam ušao u jednu manju firmu, a da nisam proučio financijska izvješća nego onako na dobar feeling i vjeru i dakle kad je euforija stala pušionica je bila još nedoživljena…
Nekolicina njih je već ove godine uložilo u fondove velike novce, sad me stalno nazivaju i ispitivaju za Ht a i pitaju što da kupe kad prodaju Ht??? Jednostavno, više se ne javljam na telefon a i kad se javim preporučim im fondove.Nisam baš ni kompetentan za savjete.
Ogradi se od savjeta,ako zarade neće ti reći hvala,ako popuše reći će da si kriv….
ja tu i tamo sa nekim ljudima prokomentiram i to je to. U biti,kažem,imam to kuoio sam po toliko,očekujem to i to. Ti kume odluči hoćeš li unutra…..
mmstanic:
”
tenkista:
”
Očekuje nas 1000 postotno povećanje imovine fondova iduće 2 godine i još ćemo biti duplo slabiji od prosjeka EU. ”
”
Ljudi oko mene imaju daleko više novaca nego ja i do prije godinu dana nije ima padalo na pamet da ulože u fondove ili dionice. Nisu htjeli čuti ni za Inu. Nekolicina njih je već ove godine uložilo u fondove velike novce, sad me stalno nazivaju i ispitivaju za Ht a i pitaju što da kupe kad prodaju Ht??? Jednostavno, više se ne javljam na telefon a i kad se javim preporučim im fondove.Nisam baš ni kompetentan za savjete.
Ali ono što hoću reći je to da ima novaca. Čak i oni koji se dosad nisu usudili odnijet novac iz kuće i dati na oročenje u banku, sad su počeli kupovati dionice??? IMA PARA!
Ma najgore ti je nekome davati savjete. Ako uspije njihov uspjeh ako pođe po zlu ti si im dao krivi savjet. Ja isto ko i ti govorim ……………..uplatite novce u investicijski fond i ne brinite. I zaboli me hoće li uplatiti ili ne, a dečki iz investicijskih će im već sve detaljno objasniti