Po meni rast tek nakon 5.10. ili isti dan nagli rast… Do kraja upisa bi mogla ic korekcija, ne do pocetka, bojim se…
Po meni rast tek nakon 5.10. ili isti dan nagli rast… Do kraja upisa bi mogla ic korekcija, ne do pocetka, bojim se…
Moguće, istina. Mislim da će zbog gužve većina koristiti odmah prve dane, kao da će onda sigurno dobit paket.
Da se neće čekat zadnje dane. Druga stvar je kod dokapa, tu možeš kupit dionicu u 15:59 zadnji dan i sve u redu. Ovdje je ipak sve malo kompleksnije.
Vjerojatno da će neki čekati do kraja, ali ona glavnina – masa koja ove dane izvlači će po meni biti gotova u slijedećih desetak dana. Ovi poslije toga mislim da neće uspjeti tako poljuljati cijene.
Uglavnom, obojica se vjerujem slažemo da bi listopad trebao biti dobar mjesec. [smiley11]
Ajd da vidimo do kad: moja pretpostavka je do kraja slijedećeg tjedna, do kad računam da bi se trebala izvući lova za T-HT. Nakon toga, očekujem promjenu trenda i to UDARNU, bez precjenjivanja. Toliko se pritiska navuklo od svibnja, da jednostavno ne može polako krenuti, nego mora biti snažno, zbog naguravanja tko će pokupiti dionice na samom dnu cijene. Dakle, po meni opadanje do kraja slijedećeg tjedna. Ostali? Mišljenja i kratki razlog. [smiley11]
U 10. mjesecu očekujem nagli rast,lagana neizvjesnost krajem listopada i treba vidjeti u 11. psihološki efekt nakon izbora.
ne očekujem veliki rast prije HT,prije stagnacija ili pad.
mene brine jedna stvar – a to su izbori… umjesto jedne mini-korekcije mogli bismo imati dvije korekcije..Misljenja?
(PS… sorry kaj se ponavljam s mini-mini ali ne mogu si pomoci, Cvitkovic i nasi kosarkasi startaju danas jopet!)
U 10. mjesecu očekujem nagli rast,lagana neizvjesnost krajem listopada i treba vidjeti u 11. psihološki efekt nakon izbora. ne očekujem veliki rast prije HT,prije stagnacija ili pad.
Mislio sam na studeni
mmstanic:
”
U 10. mjesecu očekujem nagli rast,lagana neizvjesnost krajem listopada i treba vidjeti u 11. psihološki efekt nakon izbora. ne očekujem veliki rast prije HT,prije stagnacija ili pad.
”
Mislio sam na studeni
Da, bilo mi je čudno. Oke. [smiley11]
Nekako mi današnji veći pad miriši na reversal i okret, danas se natiskavaju oni koji čekaju zadnji tren za prodaju a padovi cijena su ih dodatno ubrzali…
Možda još kojji dan, uz pad prometa.
1. Po meni rast tek nakon 5.10. ili isti dan nagli rast…
2. Do kraja upisa bi mogla ic korekcija, ne do pocetka, bojim se…
Ni jedno ni drugo neće biti u potpunosti točno. Ali oboje jako blizu. Treba učiti iz povijesti.
trotter: ” 1. Po meni rast tek nakon 5.10. ili isti dan nagli rast… 2. Do kraja upisa bi mogla ic korekcija, ne do pocetka, bojim se… ” Ni jedno ni drugo neće biti u potpunosti točno. Ali oboje jako blizu. Treba učiti iz povijesti.
Ja osobno mislim da će IPO ht-a biti dosta drugačije djelovati na CROBEX u odnosu na IPO Ine.
INU su uglavnom kupovali znalci, a možda manje neupućeni jer su se bojali.
HT će kupovati mnogi neupućeni, ljudi koji još nisu na burzi, jer misle da će sigurno zaraditi kao što su mnogi na INI. Mnogi koji znaju situaciju radije će ulaziti u postojeće podcijenjene dionice. Zato očekujem daleko manju korekciju nego u slučaju INE, al sličan efekt nakon završetka.
Ni jedno ni drugo neće biti u potpunosti točno. Ali oboje jako blizu. Treba učiti iz povijesti.
Kolega, kod IPO INA-e ne možete zanemariti faktor Plive na tržište u isto vrijeme.
Plavi je imao dobro razrađen graf za to vrijeme IPO INA-e i prodaje Plive.
Kojeg datuma će se smjer obrnuti teško je reći. Dali će se obrnuti?
Toplo se nadam da će se pad zaustaviti i krivulja se dijelom oporaviti. Ja mislim da bi to moglo biti u prvom tjednu upisa.
Međutim u tom padu, iako smo ga očekivali, ima jedan problem. Kojom brzinom će ići dolje? Dokle će se spustiti? Kako će se to odraziti na one koje imaju margin kredit? Hoće li biti prisiljeni prodavati dionice pod svaku cijenu? Koliko ima takvih? Hoće li se pojaviti panika?
Pretpostavimo li da do najgoreg ipak neće doći mislim da eksplozivan rast Crobex-a možemo samo sanjati i zaboraviti na dosadašnje prinose.
Ponoviti ću razloge koje sam već jednom iznosio. Predstojeći IPO-i, oprez prije izbora, fondovi koji su nakon postizanja vrijednosti 5000 izgubili interes gurati Crobex nebu pod oblake.
Uglavnom, po mom skromnom mišljenju, čekaju nas teški dani za zarađivati na burzi. Opstati će samo oni koji znaju igru.
“Kod nas građani u prosjeku drže oko 700 eura u investicijskim fondovima, a u EU između 13 i 15 tisuća eura te se očekuje snažan priljev sredstava u investicijske fondove.”
Evo zašto se nadam iduće dvije godine solidnom rastu. Ovo je odlomak iz današnjeg večernjeg. Očekuje nas 1000 postotno povećanje imovine fondova iduće 2 godine i još ćemo biti duplo slabiji od prosjeka EU. I to samo što se tiče građana.