Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SLK:

Baš me zanima ovo sutra:

ZAGREB – Konferencija za novinare HDZ-a na kojoj će o aktualnim gospodarskim i političkim temama govoriti član predsjedništva HDZ-a i potpredsjednik Vlade Damir Polančec (Trg žrtava fašizma 4, 10 sati)

Možda bude kakve najave razrješenja čvora zvanog JDRN, mislim da im ne treba rak rana prije izbora…

Pressica odgođena zbog sirotih vatrogasaca.

No respect

evo i ja definitivno odlučio dio para pripremljenog za THT iskoristit za povoljan ulaz u neke dionice, molim Vaše mišljenje, za koje dionice mislite da će imati najveći odbijanac…

Nezahvalno ti je tražiti tuđa mišljenja, jer svatko “druka” za svoje dionice. To moraš sam odlučiti. Proučavaj malo, to bar na internetu nije teško.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

@ivek123

ne prizivate korekciju vise?
[smiley1]

sad bi vam rast opet dobro sjeo jer ste u dionicama?
jako korektno..

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

” Nezahvalno ti je tražiti tuđa mišljenja, jer svatko “druka” za svoje dionice. To moraš sam odlučiti. Proučavaj malo, to bar na internetu nije teško.

ma odabrao sam ja već svoje favorite, al još malo ispipavam situaciju [smiley2]

Svaka čast optimistima. Ja nisam. Ako sam nekad i vjerovao u oporavak i daljni rast indeksa nakon HT-a više ne vjerujem.
Čini mi se da je ovih nekoliko dana nakratko zaustavljen pad da bi fondovi krajem mjeseca frizirali prinose i da će opet lagano dolje.
Zašto ne očekujem ozbiljniji rast nakon izlistanja? Prvi je da mi se čini da su fondovi odjednom izgubili interes za hrvatsko tržište kapitala. Kao da im je cilj samo zadržati postignute cjenovne razine, a rast nastoje ostvariti na drugim tržištima.
Drugi je da su i drugi poduzetnici nanjušili lovu, nastoje se pri ovim cijenama dokopati dijela kolača, pa kreću u IPO-e. Ako bude i dolazio dodatni novac na tržište, emisija novih dionica će biti tolika da neće dozvoliti prekomjeran rast.
I treći je politički. Konzervativniji ulagači, koji su već dobrano omastili brkove na bikovskom tržištu, sigurno izvlače novac i na samu mogućnost da pobijedi netko sa stavovima kao sadašnji kandidat za premijera.
Svemu tome treba pridodati da se crobex već nekoliko mjeseci vrti oko 5000. Čak štoviše trenutno je 5% manji. Ako to potraje neki će sigurno početi izvlačiti novce i pokušati tamo gdje je profitabilnije.
Sve mi ovo izgleda da uistinu idemo u korekciju.
Bez obzira što netko rekao meni su i uz nekoliko postotaka niži Crobex od maksimuma iz svibnja uglavnom sve cijene manje više precijenjene. Volio bih da me netko uspije razuvjeriti. Možda je greška što sam predobro usvojio gradio koje su servirali Graham i Buffett?
Nekim dionicama uistinu ne vidim razloga za rast. Što onda ako je tržišna kapitalizacija poduzeća manja od knjižne vrijednosti kad ono iz godine u godine gomila gubitke? Ili kad cijena raste bez ikakvih temelja jer u prospektu piše da će firma ostvarivati rast od 50% u slijedećim godinama? Tko može garantirati da će uistinu toliko rasti ako niti prethodnih godina nije rasla tolikim stopama? Vjerujete takvim obećanjima? Ili npr. kao što se sad događa rast cijena građevinskog sektora preko svake mjere, jer će se dobiti nekakvi imaginarni poslovi i za koje taj enorman rast nema nikakve osnove? Neki menadžeri su to shvatili pa se fino rješavaju dionica po super cijenama. I ja bih da ih imam.
Nije da prizivam korekciju niti mi u ovom trenutku odgovara. Samo iznosim svoje viđenje. Slobodno me pokušajte razuvjeriti.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Alabama: ” ” Nezahvalno ti je tražiti tuđa mišljenja, jer svatko “druka” za svoje dionice. To moraš sam odlučiti. Proučavaj malo, to bar na internetu nije teško. ” ma odabrao sam ja već svoje favorite, al još malo ispipavam situaciju [smiley2]

Kolega informacija je neistinita.

sad bi vam rast opet dobro sjeo jer ste u dionicama?
jako korektno..

Nemam pojma da li je korektno ili ne ali srijedu i cetvrtak sam koristio da jos malo smanjim izlozenost. Tako namjeravam raditi i u narednim danima/tjednima. Kada dionice koje mislim rezati idu UP i dalje cu lagano iskrcavati. Cilj mi je doci na 25:75 omjera u korist casha (75%cash) do negdje 15.10.

I ne vidim sto je lose u tome da netko priziva korekciju ako je u cashu ili da priziva rast ako je u dionicama. Ovo je ipak individualna igra.

Uostalom sto god mi ovdje kolektivno prizivali mislim da nema ama bas nikakav utjecaj na ono sto ce se dogoditi na burzi slijedeci dan.

I za kraj, cemu prizivati nesto sto je vec ovdje??

skype - ivek1234

Kolega informacija je neistinita.

Koja je netočna?!?

-da je nezahvalno tražit tuđa mišljenja ili
-da svatko druka za svoje dionice ili
-da mora sam odlučiti ili
-proučavati na internetu ili
-da još malo ispipava situaciju…

Puno je tu informacija…[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Ovo da svako druka za svoje dionice je neistina. Ja ne drukam za svoje. Mozda mi se omaklo 2-3 puta, ali uglavno ne [smiley1]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Mozda mi se omaklo 2-3 puta, ali uglavno ne [smiley1]

[smiley1][smiley1][smiley1][smiley1][smiley1][smiley1][smiley1][smiley1]

skype - ivek1234

Ja o svojim dionicama uopće ne pišem za razliku od većine kojoj je to glavna preokupacija. Jedino nekad komentiram stanje.
O korekciji ne bih jer ovo što se dogadja ne zovem korekcijom već više zastojem u daljnejm rastu tržišta i malim hlađenjem prevelikih očekivanja.
A to je više nego dobrodošlo jer su purani počeli visoko letjeti.
Toliko

Stagflacija je svemu kriva

Ja drukam za svoje jer su najbolje.
Prije mjesec i pol sam drukao ATPL,IGH i KODT.
Svi ljudi koje sam ja navukao su gadno prošli.
ATPL+40%, IGH+20%, KODT+40%.
Živi užas

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close