Sto se tice houing crasha u USA.
17.09. i 18.09 ce biti DDAY kako se cini za nas.
Kod nas pocinje upis HT-a a 18.09 se sastaje Bernanke i ekipa i snizavaju kamatnjak na 5.00 vjerovatno.
A onda bum..
Meni se cini da to samo odgadja ono sto ce se vjerojatno dogoditi:
http://www.cnbc.com/id/20461003
Kada se puno ljudi kladi na pad on se i dogodi. A sve vise ih se kladi na pad. Dakle, Bernake samo odgadja hrkljus i pokusava trziste odrzati do izbora. Kada su pak tamo izboori?
A do 18.09 tko ziv tko mrtav. Da bi trziste prizdravilo moraju rijesiti housing i credit crunch. Ovo sve ostalo je mazanje ociju. U ekonomskom ciklusu gradjevina prva raste i prva umire…..
Nego, pitanjce.
Sto ako ekipa zakljuci da je ispusila u ostalim dionicama pa da nadoknadi izici ce skroz i ubaciti sve u HT jer je to “sigurna stvar”?
Nema brige. Prije ili kasnije “ekipa” će se vratiti sa svojim parama.
Izvlače novce dva mjeseca pa se osjeti, a vratit će se natrag u dva dana. Kako će se tek taj povratak osjetiti? Jesi vidio kad su onu sitnariju od Magme ljudi prodali pa navalili kupovat nešto drugo, koji je plus se dogodio? Šta će bit kad krenu prodavat HT?
Ima da krvavo plate to što su izvukli novce sa burze.
Pojest ću im svu dobit od T-HT ako požele moje dionice. [smiley1]
Nego, pitanjce. Sto ako ekipa zakljuci da je ispusila u ostalim dionicama pa da nadoknadi izici ce skroz i ubaciti sve u HT jer je to “sigurna stvar”?
-oni sa marginom bi trebali čekati do zadnjeg dana, osim ako ne budu silom prilika izbačeni iz igre…zapravo imam osjećaj da jedan dio čeka da se cijene oporave. Danas je već prodaja bila suzdržanija,bar na dionicama koje pratim čini se da nema više panike..
Nemam iskustva sa marginima, pa ne nešto zanima:
Na Abacusu uvijek vidim obavijesti da HPB brani kupovati brdo dionica preko margina?
Zašto, u čemu je stvar?
Nemam iskustva sa marginima, pa ne nešto zanima: Na Abacusu uvijek vidim obavijesti da HPB brani kupovati brdo dionica preko margina? Zašto, u čemu je stvar?
većina banaka ima listu (kvotu) kolika može biti max. izloženost u pojedinoj dionici (npr. ADRS xxxxx komada) kroz margine, lombardne, itd.
moja nema, pa ne znam kako reguliraju to u praksi.
većina banaka ima listu (kvotu) kolika može biti max. izloženost u pojedinoj dionici (npr. ADRS xxxxx komada) kroz margine.
moja nema, pa ne znam kako reguliraju to u praksi.
Svašta.
Hvala na objašnjenju.
Kaže mi danas jedan vlasnik brokerske, kako je ova mini-korekcija dobrodošla i potaknuta od fondova, povukli su se sa kupnje, potpomažu dijelom kapitalizacijom i spremaju se za šoping u pogodnom trenutku.
Naravno, nije neka mudrost i novost, ali je potvrda sumnjama da se ipak nešto skriva ispod žita.
Dakle, malo strpljenja, još više casha i nema frke….barem za sada…[smiley2][smiley2][smiley2]
Pa da očito je da je ovih dana kupnja na nekim dionicama naglo nestala … a fondovi su suzdržani već neko vrijeme , a nije novost ni da hypo rasprodaje več 2-3 mjeseca ..
svi smo u isčekivanju promjene trenda … [smiley2]
u svakom slučaju dobro iskorišten timing, i HAAB i kapitalizacija zbog T-HT-a, i izlazak nekih stranih fondova zbog komešanja na svjetskim burzama…[smiley2][smiley2]
u svakom slučaju dobro iskorišten timing, i HAAB i kapitalizacija zbog T-HT-a, i izlazak nekih stranih fondova zbog komešanja na svjetskim burzama…[smiley2][smiley2]
Ja mislim da su naši fondovi napravili i neku zbrčku sa tim “drugorazrednim hipotekarnim kreditima”, radi jeftina dokupa.
Urota!