tihomir:
”
blueman:
”
PRICATE GLUPOSTI. REALNO NEKE DIONICE SU PRECJENJENE, REALNO NEKE NISU. Realno svi gledate koliko je neka dionica rasla od pocetka godine i to vam je znak precijenjenosti a niste mrdnuli g…com da pogledate izvjestaje i ocekivanja tj. trend gospodarstva. Srbija je u rasulu htjeli vi to priznati ili ne, Bosna jos gora i proci ce jos neko vrijeme kada ce se oni moci poceti usporedjivati sa nama.
”
O čemu ti pričaš? Srbija u rasulu, možeš misliti, itekako tržište njihovo buja, i bosansko sve paralelno, i cijela bivša juga. I svako je tržište raslo rapidno i puno. Zgražavam se kako se piše neutemeljeno na forumu.
Hrvatsko tržište je iznimno precijenjeno i kupljena je vrijednost za sljedećih najmanje 2 godine.
Kao primjer navodim: INGRA, BELJE, PTKM, ADPL.
Što još da vam obećam? Što?
”
Što uopće reći čovjeku kojemu je PTKM precijenjena na 0.9 BV?
Najbolje nista
Kao primjer INGRA je na 3.8 BV i na 38 P/E.
KAo primjer INGRA ima ugovorenih poslova u vrijednosti vise nego svi gradjevinari u Srbiju ukupno.
ADPL su rusi ukucali 50 milijuna po 247., budale, da…
BELJE ne pratim, PTKM je neka druga prica.
Industrija u BIH je koma. Da nemaju BH Steel i Aluminij nebi nista bilo od njih.
Srbija jos nije sredjena, miljama su daleko od EU.
Nemozete usporedjivati nase firme i Bosanske tj. srpske, posluju u drukcijem okruzenju.
Ne pisem neutemeljeno.
Nemoze se gledatio da je neko trziste precijenjeno samo na osnovu koliko je raslo u zadnjih mjesec dana.
Nemoze se gledatio da je neko trziste precijenjeno samo na osnovu koliko je raslo u zadnjih mjesec dana.
To što si rekao opet je neutemeljeno, hrvatsko tržište raste rapidno već dvije godine, a zadnjih godinu dana, od PLIVE, nenormalno, znači ne radi se o mjesec dana, već o dvije pune godine. Čak i nakon ove korekcije tržište bi moralo dobrano pasti da bismo rekli da ima neki potecijal ispod vrijednosti. Što će mi dionica čije poslovanje sam kupio za sljedeće dvije godine pod uvjetom da posluje kako sam zamislio.
Ima jedna dobra, kaže ovako:
što su više investitori zaneseni tržištem dionica u dugom roku, to je vjerojatnije da su u krivu u kratkom roku.
vi ćete izaći, a neiskusniji će piti gorku vodu.
Što da vam još obećam? Što?
a kolko ono raste slovensko trziste? 10 godina, 12, 15?
@ tihomir
nemrem bilivit…
pa hrvatsko tržište tek očekuju usponi i iznadprosječni rast.
sve više građana otkriva ‘čari’ dioničarstva, zemlja nam se približava EU-u, postajemo sve sigurniji za strani kapital, imamo vrijedne nekretnine, firme nam (‘čast’ iznimkama) sve bolje posluju…
ne znam stvarno što hoćeš reći. da su neke dionice precijenjene? LKRI, INGR, agrokorove perjanice? možda jesu, ali ja te uvjeravam da će svakim danom u hrvatskoj biti sve više i više ‘budala’ koje su za Ingru spremne platiti 50.000 kn, Konzum 80.000 i LKRI 1000 kn.
” RiB
Ribe i bevande??[smiley2]
blueman: ”
Nemoze se gledatio da je neko trziste precijenjeno samo na osnovu
koliko je raslo u zadnjih mjesec dana. ”
To što si rekao opet je neutemeljeno, hrvatsko tržište raste rapidno
već dvije godine, a zadnjih godinu dana, od PLIVE, nenormalno, znači ne
radi se o mjesec dana, već o dvije pune godine. Čak i nakon ove
korekcije tržište bi moralo dobrano pasti da bismo rekli da ima neki
potecijal ispod vrijednosti. Što će mi dionica čije poslovanje sam
kupio za sljedeće dvije godine pod uvjetom da posluje kako sam
zamislio.
Ima jedna dobra, kaže ovako:
što su više investitori zaneseni tržištem dionica u dugom roku, to je vjerojatnije da su u krivu u kratkom roku.
vi ćete izaći, a neiskusniji će piti gorku vodu.
Što da vam još obećam? Što?
E kolega moj, ja te priče slušam već pune 3 godine.
Nismo mi ni blizu prenapuhanosti. Mi smo tek krenuli up. [smiley2]
mmstanic: ” SLK: ” ” RiB ” Ribe i bevande??[smiley2] ” E… [smiley2]
Ti donesi ribe i bevande,a ja ću prijatelja…[smiley2]
mmstanic: ” SLK: ” ” RiB ” Ribe i bevande??[smiley2] ” E… [smiley2]
Evo i meme sa crnim babičem samo recite di????
To tihomir:
Što će mi dionica čije poslovanje sam kupio za sljedeće dvije godine pod uvjetom da posluje kako sam zamislio.
DCF analisys-Value of the share calculated by discounting expected future free cashflows (citaj buduce poslovanje, citaj rast) using appropriate discount rate (citaj rizik, citaj smanjenje).
Da, kada investiras u dionice kupujes buduce poslovanje.
Boink.