Vjerujte mi, meni je nekad lakse razumijeti kada neko kopira clanak na engleskom, nego stil “pisanja” nekih clanova foruma.
Kad se malo bolje razmisli, korekcija pred IPO HT-a fondovima i te kako odgovara, kao i da situacija na tržištu bude nestabilna jer će time odbiti dio građana od upisa (kalkulira se da će inače čak 150.000-200.000 građana kupiti HT pa bi fondovima ostalo vrlo malo) jer će tada građani rezonirati – ma hebeš ti dionice, pa tu sve pada cijelo ljeto, bolje da čuvam svoju lovu da i nju ne izgubim.
Uz to, fondovi povlače nisko kupnju ili se potpuno izmiču s kupnje tako da otežaju prodaju dionica onima koji su lovu za HT namjeravali skupiti prodajom 2-3 tjedna prije IPO-a i time opet smanjuju mogući broj kupaca jer nitko neće prodavati sada dionicu ako će na njoj imati minus 15-20%.
Uz to, fondovi povlače nisko kupnju ili se potpuno izmiču s kupnje tako da otežaju prodaju dionica onima koji su lovu za HT namjeravali skupiti prodajom 2-3 tjedna prije IPO-a i time opet smanjuju mogući broj kupaca jer nitko neće prodavati sada dionicu ako će na njoj imati minus 15-20%.
Ma netko zasigurno hoce. Zato nisko na kupnju, sit end vejt [smiley1]
Po meni korekcija bi se mogla nastaviti sve do početka trženja THT-a. Ipak treba skupiti veliki novac za kupnju THT-a a fondovima ionako ne odgovora trenutna obrana cijene dionica, jer kako je jedan forumaš rekao: Zašto platiti više !!!
Ionako su prinosi ove godine već sasvim solidni kod većine fondova a i imovina im se znatno povećala.
One dionice koje su najviše porasle od početka godine su i najviše pale. Građevinske (osim Dalekovoda) i Todorićeve (osim Belja). Vidimo zadnji slučaj Žitnjaka i Mlinara. Dobro, tu su još luke i brodari. Mojih deset dionica niti jedna nema višu cijenu nego je imala u siječnju ( osim DLKV) tako da se ja nemam čega bojati. Fundamenti i dugoročno ulaganje i nema straha.
kakve ti gluposti pises pa to je za ne povjerovat, dobre su dionice kazes koje su na istoj razini ko u sijecnju ??? pa meni jesu pale u odnosu na 6 mjesec 6-7 posto , al su prethodno rasle i po 150 % !!!
Po meni korekcija bi se mogla nastaviti sve do početka trženja THT-a. Ipak treba skupiti veliki novac za kupnju THT-a a fondovima ionako ne odgovora trenutna obrana cijene dionica, jer kako je jedan forumaš rekao: Zašto platiti više !!! Ionako su prinosi ove godine već sasvim solidni kod većine fondova a i imovina im se znatno povećala.
Ili bar ovaj tjedan jos ili do 17. 9..
A onda visak od HT-a se vraca natrag.
Joj dajte malo svi oladite sa izbornim razlozima, opcem povlacenju fondova, panici, bla bla bla.
Zasto bi fondovi bjezali u regiju a kod nas izvlacili pare i pustili da sve ode kvragu.
Balon jos uopce nije napuhan sto god vi govorili o tome.
Ljudi govore, dionice su rasle 200-300% strasno to nije normalno.
Pogledajte fundamente i na dosta njih cete vidjeti da je cijena sasvim OK.
Podr-530 Nitko mi nemoze reci da je precijenjena
Adris 530-nije precijenjen.
INA-nije precijenjena
Gradjevina-kako koja ali ako se vjeruje u ocekivanja koja svi u gradjevni isticu da je strasna onda cijena drzi vodu
Brodari-nisu precijenjeni (pogledajte dobiti i vozarine).
Luke-velika ocekivanja tako da nije precijenjena (da nema ocekianja i da je ova cijena onda bi bio kolaps).
U svakom slucaju trziste nije toliko precijenjeno koliko god ljudi lupali o tome. Da li rast od 40% govori da je nesto precijenjeno. Ne, uostalom cijena i vrijednost nisu iste velicine i nemoraju biti.
Skoro sve tvrtke ostvaruju rekordne dobiti i izvjesca su im fenomenalana (ona koja nemaju su kaznjena i ne micu se sa mjesta-PODR recimo).
Porez na kapitalnu dobit. Pa sta sad, imali su ga i Slovenci i da li je to dovelo do kraha burze i opce bezanije, nije..
Bilo bi glupo da sad fondovi zbog PKD pocnu ici van i samo pojacavati efekt jer to bi znacilo da fondovi igraju na spekulativnu dobit sto je u suprotnosti jnihovog posla (fondovi bi trebali biti dugorocni igraci-zato se zovu institucionalni investitori).
ZATO MISLIM DA FONDOVI NECE PUSTITI DA BURZA ODE KVRAGU I VRATI SE 30% DOLJE KAO STO BI NEKI KOJI SU U CASHU SADA HTJELI jer su to nebuloze.
Doci ce do lijepog rasciscavanja i lijepe podloge za daljnji kontrolirani rast poslije HT-a.
Ja bas i nisam osim Hypo-a vidio da fondovi rezu i bjeze glavom bez obzira.
Zašto uopće prodavati nekaj kad za kupnju HT-a kad banke već pripremaju povoljne kredite?
Ja bum sve zel na kredu, a vrlo malo za keš.
Za keš bu jako povoljno kupovati na burzi, ne HT, nego sve ostalo.
To mreich:
Jednako razmisljamo..
GOcard od ZABE ima 5% kamatu i dosta veliki limit (barem meni) pa cu vidjeti da li se moze karticom platiti.
Onako seljacki, dajte 30 dkg HT-a, moze karticom, moze..
Fondovi su se “spontano” povukli iz kupnje ranije od najave IPO HT-a za 17.09. jer su znali da će doći do rasprodaje dijela portfelja od strane malih dioničara kada kupnja oslabi, a to su dodatno potpomogli skraćivanjem pozicija i blagom akumulacijom profita . Do IPO-a će pojedinci lagano skupljati, a onda kada se fond manageri i njihova ekipa dovoljno utovare kreće se prema gore da fondovi pokupuju ono što su fond manageri jeftino kupili. Svi sretni i zadovoljni. Također ne treba zaboraviti da će dosta građana povući keš i iz fondova kako bi kupili HT, tako da fondovima odgovara niža cijena udjela.
Zašto uopće prodavati nekaj kad za kupnju HT-a kad banke već pripremaju povoljne kredite?
Ja bum sve zel na kredu, a vrlo malo za keš.
Za keš bu jako povoljno kupovati na burzi, ne HT, nego sve ostalo.
ima nas dosta istomišljenika….