Premješteno iz teme: [color=blue]Očekivano trajanje HT korekcije?[/color]
Je, može biti da će se sada na padu bolje zaraditi nego na IPO-u.
Ozbilnjo razmišljam da lovu za IPO ulupam na burzi.[smiley1]
Ozbilnjo razmišljam da lovu za IPO ulupam na burzi.[smiley1]
Lako moguce…
Ljudi su se malo pozurili s prodajom, a jos nisu ni objavljeni uvjeti IPO HT-a (cijena i postotak koji ce se prepustit malim dionicarima)
Padat će to još desetak dana, dobra prilika za kupovinu![smiley2]
Samo dobro pratiti i promatrati, sada se može dobro profitirati!
Dolazi naše doba![smiley1]
Vidiš, a ja to gledam da bez IPO-a ne bi ni padalo, i više bih zaradio da ga uopće nema.
Na kraju 7. mjeseca, samo otvoreni dionicki fondovi su imali 2.7 mlrd kn cash-a i depozita. Ne racunajuci mjesovite i mirovinske.
Ne znam baš da su imali 2,7 mlrd.
http://www.hanfa.hr/uploads/stat/2920070816100844.xls
imate koji drugi link kolega?
munjeviti: ” Je, može biti da će se sada na padu bolje zaraditi nego na IPO-u. ” Vidiš, a ja to gledam da bez IPO-a ne bi ni padalo, i više bih zaradio da ga uopće nema
IPO-i bi mogli postati problem,Motušić je rekao da ćemo postati tržište IPO-a kroz par godina što nije baš dobro…
Da ne bi mi ko Ameri 2000-te,472 IPO-a u godinu dana..[smiley2]
Mislim da je trziste kilavo iskljucivo radi t-hta . Ovako je bilo i prije Ine i nesto manje prije
Magme.
Cash sam uglavnom spremio prije cca -a mjesec i pol, eh , i sta sad gledam pojedine cijene dionica i cisto ne mogu odoliti da se ne postavim na kupnju.
Tako mi neki dan uletio PBZ .
Uglavnom sav sam cash stavio na kupnju ,mozda malo nisko pa ako uleti uleti .
Bio sam danas u Podravskoj banci di daju lombardni kredit koji mislim utrositi na kupnju THT_a.
Sta je tu je , meni ovo pase [smiley2]
Da ne bi mi ko Ameri 2000-te,472 IPO-a u godinu dana..[smiley2]
I znamo što je uslijedilo nakon toga.
deimos:
”
Na kraju 7. mjeseca, samo otvoreni dionicki fondovi su imali 2.7 mlrd kn cash-a i depozita. Ne racunajuci mjesovite i mirovinske.
”
Ne znam baš da su imali 2,7 mlrd.
http://www.hanfa.hr/uploads/stat/2920070816100844.xls
imate koji drugi link kolega?
Isti izvor, samo ja sam naveo samo cisto dionicke. Nisam ni gledao ostale kad sam vidio koliko ovi imaju…
primjećujem puno bolju obranu na nekim dionicama sada naspram magma korekcije, u doba predmagmaipa omjeri su na dionicama koje pratim bili 2vs1 u korist prodaje, ovaj put je čak potražnja jača od prodaje
ili ukratko izgleda da je predmagmaipo zatekao čak i fondove po mojem mišljenju (znam da mene je)
ovaj put mi se čini i da smo i mi maleni obavili preradnje (npr 60% u CASH-R-A, znam da ja jesam)
čini mi se da je dno 4700 a u najgorem slučaju 4600[smiley2]
preporuka ljudima sa slabim živcima, odmor od burze par tjedana[smiley2]
” Isti izvor, samo ja sam naveo samo cisto dionicke. Nisam ni gledao ostale kad sam vidio koliko ovi imaju.
Ja koliko vidim iz tablice svih OIF ,polje O 31 pkazuje 28 mlrd ukupne imovine,a polje O9 pokazuje malo manje od 900 milja.
A mirovinci imaju (vidljivo iz polja S20 , 220 milja,znači zajedno imaju malo više od mlrd. gotovine
Nitko nije napisao da sad već svi koji prodaju, prodaju s gubitkom. Tako da mislim da neće dalje padati. Evo od mojih desetak dionica još samo sa jednom sam u plusu, pa nisam lud da sada prodajem. Treba valjda gledati i vrijednost dionice i njenu pocjenjenost i neke od njih mogu skočiti gore čak i ako će ostatak tržišta ići još dolje. Naravno , to mi najprije mogle biti dionice koje još ove godine nisu ni odradile rast ili jako mali.
Belje, Kaba, Jdos, Elka, DLKV,DDJH…Atln i Hpdg su već pali jako previše, na PBZ-u nije odrađen rast a imali su strašno veliku dobit. Itd, itd, itd.
Dvije dionice od nabrojenih nemam ali bilo što da prodajem po ovim cijenama bio bi lud.