Kolega ako vec toliko pratite fundamente, i čvrsto ih se drzite ko pijan plota, pa kako ste onda zavrsili u MAGMi???i cijena na IPOu je bila temeljena na ocekivanjima, dalkeo od fundamenata, a kamoli ova sad??
ja sam osobno kupio 3 paketica, malo su me srezali, i rijesio ih prvi dan, ali me cudi da ste vi tamo zavrsili..pored izrazitih prilika..FNVC, FRNK, JDPL, HTCP itd???
nelogicno..[smiley1]
Zanimanje stranaca je opravdano ako spomenemo da Bugarska nema poreza na kapitalnu dobit (niti se o njegovom uvođenju razgovara), porez na dobit iznosi 10 posto, a doprinosi na rad su vrlo niski. Fiksiran tečaj za euro i nepostojanje tečajnog rizika je još jedan razlog više za ulaganje stranaca.
To je tako jednostavno, naši bi političari to trebali shvatiti.
Naši političari su gori i od Bugarskih .Zato će Bugarska prije nas u EU a budale nek se busaju u prsa junačka.
Naši političari su gori i od Bugarskih .Zato će Bugarska prije nas u EU a budale nek se busaju u prsa junačka.
[smiley10]
Pa već je članica.
Tehnička analiza utjecaja IPO-a T-HT-a na tržište kapitala
21.08.2007 20:12
Tehnička korekcija indeksa CROBEX prije IPO-a T-HT-a će biti neznatna
Značajan pokazatelj tehničke analize IPO-a T-HT-a su rezerve likvidnosti sudionika tržišta kapitala zainteresiranih za kupnju te dionice. Vrijednost likvidne imovine mirovinskih, dioničkih i mješovitih fondova od 6,65 milijardi kuna na kraju srpnja sugerira da će tehnička korekcija indeksa CROBEX prije IPO-a T-HT-a biti neznatna, ako je uopće bude nakon što je između 31. srpnja i 21. kolovoza CROBEX izgubio na vrijednosti 3,76 posto.
http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=1376
Možda bude malo jasnije ovdje…
[smiley11]
Bože, pa Crobex nam je manji za desetak % nego što je bio u 5. mjesecu. Pa kud će više dolje. Nisu mi jasni ovi koji sad prodaju dionice( osim ovih na koje ja dionice čekam[smiley1]). Pitam se da li mi se uopće isplati kupovati T-HT iako imam već spremljene novce ili bolje utući sad u ostale dionice po lijepom diskontu. Puno je sigurnije, jer znamo kako je prošao IPO u DT. Ulagači su izgubili 40%. Pozdrav i nemojte ništa prodavati a ako baš morate prodajte meni.
Tehnička analiza utjecaja IPO-a T-HT-a na tržište kapitala
http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=1376
Po meni je osnovno pitanje koliko će se još moći preko medija, foruma i reklama o prethodnim velikim zaradama još uspjeti održavati interes, a time i dotok kapitala na naše dioničko tržište. Jer interes ne dolazi zbog poslovnih uspjeha, posebnih uspjeha nema, sve je isto kao prošlih godina. Npr vijest o novom ugovoru ENT ne treba utjecati na cijenu dionica u smislu rasta, već samo održava prethodnu vrijednost, jer je ENT već prije svake godine imao nekoliko velikih ugovora, i to je uračunato u vrijednost.
Sumnjam da su fondovi solidarni i da potpomažu tržište zbog njega samoga. Rezerve casha koje imaju su upravo zbog toga što misle da u budućnosti neće moći doći do casha rasprodajom dionica. A nemogu previše držati u cashu, jer onda neće ništa zaraditi, pa će ljudi podizati van svoje udjele.
Moje prognoze su: dok balon raste, koliko god očigledno bio da će se brzo ispuhati, može se koristiti prilika za zaradu.. I ne treba pucanje doživjeti na balonu, nego u cashu.
I da: ja sam već skroz sam u cashu. Optimist.