Isto tako računajte na još jednu bitnu stvar. Iako novac iz dioničkih fondova isto ide nama na ruku, tek zadnjih par godina ljudi se polako ohrabruju i ulažu u inv. fondove. Isto tako ce se s vremenom ti isti ljudi jos vise ohrabriti i poceti ulagati u dionice. ja ne vidim prebrzo rušenje ovih razina. bit ce priljeva kapitala jos jedno vrijeme
Korekcija ili Alajbegova slama? (5. dio – Završna razmatranja: Jesu li dionice precijenjene i slijedi li jaka korekcija?)
http://www.kapital-plus.net/index.php?Vijesti&prikaz=vijest&id=1190
nitko se ne žuri kladiti na skoru veliku korekciju na hrvatskom tržištu
U Hrvatskoj bonaca
Najveća njemacka banka ostvarila je rast od 31%. BNP Paribas je poslovala bolje nego ikad ,rast dobiti u drugom tromjesečju od 20 %.
Stoga su minimalni rizici od aktualne nevere za hrvatsko malo ali otvoreno tržište. Ako na valovima ljtnjih prekomponiranaj investiciskih portfelja i dođe do kratkotrajnog hladjenja ovdasnjih visokih prinosa na udjele u investiciskim fondovima, jesen ce ( kako joj prilici ) biti vruca i poletna , pa je izvjesno da ce i u 2007 prinosi u vecini fondova biti od 20-40%.
Hrvatsko tržište uzdrmati može samo jaca kriza u sustavu UniCredita ili Intesa grupe , mreže njemacko -talijanskih banaka koji su vecinski vlasnici hrvatskog bankarstva i nacionalne štednje.
DIO ČLANKA iz Novog Lista ” Ljetnja nevera zatresla burze u Americi i EU “
CROBEX će po meni lagano rasti do IPO-a, onda će mrvicu pasti 7-10 dana prije, a onda pri povratku viška sredstava poletiti dodatno pojačan 3 Q i općenito pozitivnom strujom projekcija za kraj godine, pa čak mogu reći djelom i zbog novih derivata i nove burzovne platforme…
Pad na 3000 bodova je katastrofičan i morao bi imati dobar razlog (glavni razlog da firme neće opravdati očekivanja je izostao) pogotovo sa ovakvim stanjem uplata u fondove i općenito pritoka kapitala…
Opet skromno tvrdim da bi strani ulagači ponovo mogli malo zaviriti…
P.S. Unatoč mojim prognozama moj portfelj stoji ko ukopan zadnjih mesec dana, ali Buffet tvrdi ” Nemojte se obazirati na osjećaj da vas tržište mimoilazi, takvih perioda svatko od ulagača ima, pa i ja”
hehe, ti i ja borg, isti ko buffet
[smiley2]
aj bar slovensko tržište nije daleko da pogledate i naslutite što nas tek čeka!
mislim stvarno, meni su priče o slomovima tržištima, uber korekcijama i ostalo već presmiješne! [smiley2]
ulažite pametno i straha nema! [smiley1]
[smiley11]
Super 24, na neki način mi je drago da ima suboraca ali nadam se da nas čekaju obojicu zelenija vremena!
U tekstovima o “Alajbegovoj slami” nigdje ne vidim osvrt na opravdanje postojećih cijena zadnjim fin. izvješćima…
Samo se navode negativne činjenice osim toga da Gdin Galinec ne reže pozicije (ja bih dodao da ukupni postoci dionica u top10 općenito rastu…
Pitanjem se baca osvrt na pitanje, i samo se tiču općenitih makroekonomskih pitanja po državu…
Di je rezanje troškova, modernizacija, di su širenja tržišta u regiju!?
Nekima teško pada što naše firme se vraćaju na tržište Balkana, kao da euro zarađen na Balkanu nije isti kao onaj “zapadni” (zamislite samo postepeno povećanje standarda ljudi u tim djelovima i utjecaj na prodaju naših firmi koje zauzmu pozicije tamo, naravno na neki srednji ili duži rok)…. Osobno smatram da su bolja ta tržišta, jer ne morate se boriti sa nadmoćnom konkurencijom i trošiti ogromne svote na propagandu,..
Također pogledajte SLO što je već Wunder naveo, kako su pretrpjeli uvođenje poreza, ne vjerujem da bi naš model mogao bitno odstupati, mogao bi po meni biti samo blaži…
Ne znam koliko su priče o korekciji već napravile svoje…
Kolege, kod rasprave o slomu burze, ne treba smetnuti sa uma da je pojava psiholoski fenomen, ne ekonomski. Drugim rijecima, sigurno je da ce se desit, bez obzira na uvjete na trzistu. Pojava se ciklicki ponavlja. Zapravo je ko zemljotres, znas da ce se desit, ali ne znas tocno kada. Amerika 1929, 87, 2000, Japan 1983, grcka je bila nedavno (90 i neke, neznam tocno). 5 godina je izgleda ciklus manjih slomova (popularno zvanih korekcija).
..Idete mi na neku stvar s ovim topicom…babaroge….Kao da ovo naše tržište ima veze s onim vani..Kad vani raste kod nas je nekakva mini “tzv. korekcija” i obrnuto…Veći utjecaj na tržište će imati IPO HT-a nego ova sr…. vani…I prestanite plašiti ljude….
Da se mene pita ukinuo bih ovaj topic ili otvorio još jedan ili dva…Tako da imamo: korekcija u svijetu…korekcija u susjedstvu..korekcija doma….[smiley7][smiley8]
nema sloma dok mjesečno ulazi mrld kuna u fondove / i u srpnju je ušla[smiley1]
Do kraja godine će crobexić biti na 7.000. tko ne vjeruje ne mora
Do kraja godine će crobexić biti na 7.000. tko ne vjeruje ne mora
puno si bliže istini nego katastrofičari koji predviđaju 3000
jel zna neko što gavran na to kaže? [smiley11]
I ovom prilikom moram citirati našeg domaćeg guru investiranja – kad svi misle da će Crobex gore on će dolje i obrnuto – mislim da je ovo najbliže istini ( pmsm – po mom skromnom mišljenju )[smiley1]