Mislim da će neki fondovi biti na to prisiljeni. Samo oni izloženi dionicama više od 85 posto su kandidati. [smiley2]
Imamo li negdje podatke o strukturi imovine za svaki pojedinačni OIF u hr? Nešto kao ovi agregirani podaci.
Imamo li negdje podatke o strukturi imovine za svaki pojedinačni OIF u hr? Nešto kao ovi agregirani podaci.
Samo u tragovima. I to s dobranim vremenskim odmakom.
Vrlo loš članak.
Istina je da na tržištima kapitala zemalja u razvoju sve više tvrtki provodi inicijalne javne ponude svojih dionica, te da je svaki IPO prilika ulagačima za dobru zaradu.
1. Dokaz za suprotan odnos rasta gospodarstva i prinosa na tržištu kapitala nije predočen.
2. Nije točno da u SAD-u odnos P/E iznosi prosječno 17.
3. Nije točno da će najbolja prilika za ulazak na tržišta u razvoju biti kada na njima dođe do velike rasprodaje, te da će se velika rasprodaja ubrzo dogoditi.
Bog z tobom Martin, naši IPOi su prilika za prevaru a ne zaradu. Osim ak ti ga ponudi Ivek Sanader. Zakaj on treba naše glasove a mi peneze. I tak i vuk sit i koza cela.
Imamo li negdje podatke o strukturi imovine za svaki pojedinačni OIF u hr?
Kako razlikovati fondove (iste vrste)
http://www.poslovni.hr/46235.aspx
Dionički dio portfelja podijeljen je na hrvatske dionice, dionice iz zemalja bivše Jugoslavije (regija) i ostale dionice (svijet). S obzirom da većinu fondova karakterizira velika izloženost prema hrvatskim dionicama, klasifikacija je dopunjena analizom strukture portfelja hrvatskih dionica, pri čemu je kao relevantan uzet CROEMI indeks koji obuhvaća najlikvidnije dionice.
Martinglae potpisujem tvoj pretposljednji post…
Naše firme prvom polovicom poprilično opravdavaju očekivanja a za rasprodaju treba dobar povod…
apoksiomen: ” http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=cecc3396-7a3e-47c1-984a-57d6458c0a6d ” Vrlo loš članak. Istina je da na tržištima kapitala zemalja u razvoju sve više tvrtki provodi inicijalne javne ponude svojih dionica, te da je svaki IPO prilika ulagačima za dobru zaradu. 1. Dokaz za suprotan odnos rasta gospodarstva i prinosa na tržištu kapitala nije predočen. 2. Nije točno da u SAD-u odnos P/E iznosi prosječno 17. 3. Nije točno da će najbolja prilika za ulazak na tržišta u razvoju biti kada na njima dođe do velike rasprodaje, te da će se velika rasprodaja ubrzo dogoditi.
Slazem se, jako los clanak.
Ocjenjuje se trzista u razvoju kao Afganistan gdje preko noci dodje Hugo Chavez i sve nacionalizira.
Pretjerivanje…
super24:
”
ne mogu fondovi u tjedan dana skupiti pola milijarde kuna na burzi (i to jos vise njih) da bi tako rusili cijenu kad ljudi pocnu vaditi udjele.. a svi u kesu bar 30%..
”
Dionički fondovi u CASH-R-A drže 428.284.274,32 kune, a neto imovina im iznosi 12.394.855.665,47 kuna. Dakle, CASH-R-A iznosi samo 3,46 posto njihovog portfelja. Daleko je do 4 milijarde … [smiley7]
Zar je moguće da se nitko ne želi upustiti u raspravu o korekciji?
otkuda je taj podatak?
moj je iz onog sto mi salju iz pbza svako tolko..
Zanimljivo, sad se ne piše na ovoj temi dok smo crveni a dok smo zeleni onda se piše. Idemo li mi to prema Evropi? [smiley3]
sad se ne piše na ovoj temi dok smo crveni a dok smo zeleni onda se piše.
Kolega, jednodnevni pad indeksa od 0,25 posto nije korekcija. Pad indeksa preko 10 posto tijekom dva mjeseca je korekcija. Očekivanje pada indeksa od samo 3-4 posto je poziv špekulantima da djeluju. Kako ne postoji tema prilika za špekulaciju, o tome pišemo ovdje… [smiley11]
KRISTIJAN FLORIČIĆ : SELIMO KAPITAL NA TRŽIŠTA POPUT MAĐARSKE
A Vi??? a što ćete Vi????????????
Nemojte samo poslije govoriti da Vas nitko nije upozorio. Ja Vam nisam najbolji prijatelj na ovom Forumu, JA SAM VAM JEDINI PRIJATELJ
[smiley2]